GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Panični stampedo u berlinskim trgovinama (FOTO)

Panični stampedo u berlinskim trgovinama (FOTO)
NERVOZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.03.2020 / 19:15
Autor: Maša Breckwoldt Malus
KOLUMNA - Današnja izjava Angele Merkel u kojoj najavljuje da bi se koronavirusom moglo zaraziti 60-70 populacije izazvala je pravu paniku kod njemačkih građana.

U posljednjih su nekoliko dana Nijemci gotovo navalili na kupnju dezinfekcijskih sredstava i higijenskih potrepština. Inače odlično opskrbljene trgovine bilježe nestašice osnovnih vrsta proizvoda.

Dezinfekcijskih sredstava više nema navodno u cijeloj Njemačkoj.

Isto kao ni zaštitnih maski za lice. Police zjape prazne, čak i u apotekama.

Toalet-papir i papirnate maramice, kao i vlažni toalet-papir, te vlazne maramice za bebe su postali toliko rijetka pojava, da se čovjek gotovo razveseli kad ih igrom slucaja spazi na polici drogerija ili bilo koje trgovine osnovnim namirnicama.

Velika potražnja je i za latex rukavicama za jednokratnu uporabu. Jučer su u jednoj trgovini Aldija dobili dezinfekcijska sredstva. Ljudi su čekali od 7 ujutro u ogromnom redu (Aldi se otvara u osam). I apsolutno sva dezinfekcijska sredstva su se prodala u roku od sat vremena.

Mlijeko, brašno, šećer, tjestenina, konzerve s gulašima i sličnim gotovim jelima, te zobene pahuljice svih vrsta, prašak za veš i ostale osnovne namirnice su postali deficitarni proizvodi. Otprilike kao da se radi o ratnom stanju!

Namazi s nešto dužim rokom trajanja, pasirana rajčica, te uopće sve vrste konzervirane rajčice su jako traženi i jako rijetki na policama.

U Berlinu je jedna tvrtka čak počela iznajmljivati zaštitne maske za lice! U roku od tri dana broj zaraženih u Berlinu popeo se na 58, trostruko više nego u cijeloj Hrvatskoj. A bit će, kažu, i gore.

Iz prve ruke sam danas popodne saznala da su zatvorili jednu od dvije osnovne škole u nasoj neposrednoj blizini. Već su potvrdili četiri zaražena učenika. Osjećamo se vrlo nesigurno i pomalo paranoično...
Tagovi: Njemačka, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Što nam govori statistika o mortalitetu u Europi tijekom pandemije?
MORTALITET
Što nam govori statistika o mortalitetu u Europi tijekom pandemije?
ANALIZA - Šest država ima značajan višak smrtnosti 2020. (gdje je značajno definirano kao veće od prosječnoga rasta uvećanog za jednu standardnu devijaciju stopa rasta). Te države su redom: Španjolska, Ujedinjena Kraljevina, Belgija, Italija, Nizozemska i Švedska.
Građani su ogorčeni zbog neuspješne države
NEPOVJERENJE U VLADU
Građani su ogorčeni zbog neuspješne države
KOLUMNA - Podrška većine građana strašnom činu rastrojenog mladića na Markovu trgu nije iz razloga što vole i podržavaju nasilje već zato što se osjećaju prevarenima za svo ovo vrijeme demokracije u kojoj smo od potencijalne Švicarske postali impotentnom Hrvatskom.
Rastrojeni pojedinci, bolesno društvo
PUCNJI NA MARKOVU TRGU
Rastrojeni pojedinci, bolesno društvo
KOLUMNA - Hrvatska je u psihozi, a niti političari niti mediji ne pomažu rastrojenoj naciji.
Kružno gospodarstvo imperativ za održivi oporavak od koronakrize
KAKO DALJE?
Kružno gospodarstvo imperativ za održivi oporavak od koronakrize
KOLUMNA - Kružno gospodarstvo je model proizvodnje i potrošnje koji uključuje i koncepte dijeljenja, zakupa, ponovne upotrebe, popravka, obnavljanja te recikliranja postojećih materijala i proizvoda što je dulje moguće.
Država-tigar: Indonezija profitira od trgovinskog rata i privlači velike investitore
AZIJSKI TIGROVI
Država-tigar: Indonezija profitira od trgovinskog rata i privlači velike investitore
KOLUMNA - Kad stručnjaci analiziraju aktualne svjetske ekonomske trendove, njihov fokus uperen je velikim dijelom prema najdinamičnijoj regiji svijeta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE