GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novo poglavlje u životu Zagreba

Novo poglavlje u životu Zagreba
NAKON BANDIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.03.2021 / 19:26
Autor: Nikola Bekavac
KOLUMNA - Nakon 21 godine „vladavine“ Zagrebom na njegovim ulicama, u kolima hitne pomoći otišao je najdugovječniji gradonačelnik Milan Bandić. Kako je živio i kako je radio i kako su mu i liječnici prognozirali srce ga je izdalo u hodu.

Danas je sahranjen na Mirogoju, ispratile su ga tisuće ljudi ne obazirući se na epidemiološke mjere. Na drugoj strani tisuće su prozivale putem medija Nacionalni stožer Civilne zaštite zašto su takav skup tolerirali. Čak i u ovom slučaju i zadnji čin ovozemaljskog života Milana Bandića nastavio je dijeliti javnost u dva ekstremna stajališta.

Od nedjeljnog jutra nije bilo političara koji nije rekao nešto o Milanu Bandiću. Veliki broj njih govorio je da neće komentirati njegov rad, ali su to ipak, na ovaj ili onaj način, uradili. Od vladajućih i oporbenih do onih koji su ga čekali na izborima u svibnju. O njegovom radu govorili su i svi naši sugrađani do kojih su došli novinari, i oni koji su ga osobno poznavali i oni koji su ga u medijima pratili.

I kao u mnogo situacija, i kada je u pitanju nogomet i cijepljenje, i politika i kultura, i vjera i nevjera, slušali smo samo dijametralno suprotne stavove. Na jednoj strani pohvale koji su neki skoro nazvali putem beatifikacije do kritika koje su izborom riječi prešle granice pristojnosti, odgoja , morala. Sve se svelo na bijelo ili crno, svjetlo i tamu. Bez sredine, čak bez sivila u kojem se prelijevaju u različitim intenzitetima bijela i crna boja. Takvi smo i od toga ne možemo pobjeći. Ako nisi za mene, onda si protiv mene.

Očito treba doći netko treći, netko tko neće unaprijed biti ni za ni protiv, netko tko će objektivno i bez interesa ocijeniti kojom bojom je Milan Bandić bojao godine svojih mandata, ali i Zagrepčane. Srećom, nećemo morati dugo čekati. Do svibanjskih izbora imamo priliku razmisliti o svemu što smo živjeli u proteklih 21 godinu, prestati život gledati kao daltonisti, saslušati sve one koji nam nude neku svoju boju i svojim glasom sudjelovati u budućnosti našega Grada, našega Zagreba. Čuvajmo se samo šarenih laži.

P.S. Zagreb nije baš bijeli grad kako kazuje jedna od brojnih zagrebačkih pjesama, ali nije prekriven ni crnilom. Neka postignuća bljeskaju na zagrebačkoj panorami, bljeskaju u sivilu koje nas okružuje za koje nisu krivi samo korona i potres. Nadu ulijeva i bljesak zagrebačkog čovjeka, zagrebačkog stanovnika bio on izvorni purger ili priučeni dotepenec. Oslobodimo se podjela i predrasuda i dajmo da nas vode najbolji i najiskreniji koji će sivilo pretvoriti u najljepši spektar boja koje nam priroda donosi s proljećem.

Tagovi: Milan Bandić, umro Bandić, Mirogoj, Grad Zagreb
PROČITAJ I OVO
Ako su mogli Tesla i GameStop, zašto ne bi mogao i dogecoin
TRŽIŠTE I FUNDAMENTI
Ako su mogli Tesla i GameStop, zašto ne bi mogao i dogecoin
KOLUMNA - Pseći mem novčić postao je parodija vrijedna više od 50 milijardi dolara, što je jednostavno nevjerojatno. Primjera radi, njegova vrijednost veća je od tržišne kapitalizacije Forda.
Investitori ponovno otkrivaju europske dionice
NOVI ZAMAH
Investitori ponovno otkrivaju europske dionice
ANALIZA - Ekonomski rat između SAD-a i Kine, kao i Rusije, intenzivira se i nastavit će se. Europa je sve više prisiljena odabrati svoju stranu.
Narodni heroj Vili u slobodnom padu
BEZ POTPORE
Narodni heroj Vili u slobodnom padu
KOLUMNA - Pritisak oporbe, Veledrogerija, pa i KoHOM-a, Berošu ostavljaju sve manje prostora na dasci broda koji se opasno nakrivio u dužničkoj oluji. Narodni heroj Ljiljan Beroš Vidić tako postaje nepoželjnim antijunakom koji nije odolio čarima zapovjedne ''odgovornosti''.
Dogecoin u zamci teorije veće budale
KRIPTO EUFORIJA
Dogecoin u zamci teorije veće budale
KOLUMNA - Tržišna kapitalizacija dogecoina (usput rečeno: za razliku od bitcoina ima neograničenu ponudu) približila se prilično razini od 50 milijardi dolara, čineći ovu kovanicu neko vrijeme čak i među pet najvećih kriptovaluta.
Neslužbeni plan podjele BiH opet potpirio stare vatre na Balkanu
STARE TENZIJE
Neslužbeni plan podjele BiH opet potpirio stare vatre na Balkanu
KOMENTAR - Neslužbeni plan podjele BiH podigao je prašinu na Zapadnom Balkanu. EU se mora odlučno pozicionirati protiv takvih scenarija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE