GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Neobično: U četiri godine broj birača narastao za više od 110.000

Neobično: U četiri godine broj birača narastao za više od 110.000
BIRAČI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.07.2020 / 08:08
Autor: Robert Jurčić
ZAGREB - Prije sada već pet godina SDP-ova koalicija je bila izašla na izbore pod sloganom Hrvatska raste. To je tada bilo istovremeno i uspješno i smješno gledajući naše gospodarske rezultate, ali danas znamo da su oni bili proroci koji su vidjeli budućnost jer danas Hrvatska stvarno raste.

Svaki pravi analitičar i statističar za razliku od onih salonskih, lažnih zna u kojem smjeru se kreću društvo i ekonomija. Isto tako on će odmah uočiti statističku anomaliju koja je onako iz prve teško za objasniti, a na ovim izborima imamo jednu stvarno veliku anomaliju. Tu anomaliju predstavlja neočekivano visoki broj birača po izbornim jedinicama.

Sve u svemu nakon dvoje parlamentarnih izbora tokom kojih je padao broj registriranih birača po izbornim jedinicama našli smo se u 2020 godini kada se broj birača povećao za više od 110.000. Broj registriranih birača po izbornim jedinicama možete vidjeti u sljedećoj tablici.


Sve u svemu u izbornim jedinicama je ove godine pravo glasa imalo više birača nego 2015 i 2016 bez obzira na to što se podacima Državnog zavoda za statistiku 2017 godine iz Hrvatske iselile 47.352, a 2018 godine 39.515 osoba. Ako pitamo sindikate taj broj odlazaka iz Hrvatske nije istinit, jer je on premalen tako da po njima svake godine Hrvatsku napusti 50.000-60.000 osoba. Tim brojkama trebamo još dodati da svake godine u Hrvatskoj umire više od 50.000 osoba, a da samo njih oko 40.000 napuni 18 godina i stekne pravo glasa.

Kako god da okrenemo, analitika je ukazivala da smo trebali imati oko 3.350.000 birača u izbornim jedinicama I-X,a ne 3.643.277 kao što je bilo na izborima. Tko zna možda je koronavirus rezultirao velikim povratkom Hrvata u Hrvatsku, možda su gospodarski uspjesi rezultirali njihovim povratkom, možda je veliki broj osoba dobio naše državljanstvo...

Sve u svemu odgovor na ovo pitanje ćemo dobiti prije ili kasnije, a najkasniji mogući odgovor na njega će stići nakon popisa stanovništva 2021. godine.


https://hladnaistina.com/hrvatska-raste/?fbclid=IwAR13Q6n6JGp8zzQu2ui1SlsIhFd6Xag2D9AeW01nugX4CIhVr_0XH4bi2to

Tagovi: broj birača, parlamentarni izbori u Hrvatskoj, Hrvatska raste
PROČITAJ I OVO
Desničarski paraziti opet sipaju otrov na Gotovinu, a trebao bi im biti uzor
VAN PAMETI
Desničarski paraziti opet sipaju otrov na Gotovinu, a trebao bi im biti uzor
ZAGREB - Prošle je godine prihod Pelagos net farme iznosio nešto preko 74 milijuna kuna što je gotovo 19 milijuna više nego u 2018. godini.
Napokon imamo razloga za ponos
PRAVE PORUKE
Napokon imamo razloga za ponos
KOLUMNA - U govorima dvojice najmoćnijih političkih ljudi Hrvatske ipak su se mogle primijetiti i stanovite razlike koje su same po sebi logične i očekivane. Ipak, zajednički nazivnik i Plenkovićeva i Milanovićeva govora je hrabrost.
Sport tone u besmisao, život se pretvara u farsu
IMITACIJA ŽIVOTA
Sport tone u besmisao, život se pretvara u farsu
KOLUMNA - Tribine prepune virtualnih glava i zvučna kulisa sa zvučnika djeluju kao najgori sitcom koji se pretvara u planetarni sickcom.
Odlazak Miloševića u Knin znači zbogom politici Beograda
GEST POMIRENJA
Odlazak Miloševića u Knin znači zbogom politici Beograda
KOMENTAR - Nekada moćna srpska manjina u Hrvatskoj, koja je propala u ratu devedesetih vezujući se za maticu, vođena iredentističkim idejama o ujedinjenju, doživela je slom. Iz realnog i traumatičnog poraza ona je kasno izvukla zaključak da je njena domovina Hrvatska, a da je Srbija blizak i prijateljski sused.
Gotovina nas simbolički uvodi u izgradnju zajedničke budućnosti
VAŽAN ISKORAK
Gotovina nas simbolički uvodi u izgradnju zajedničke budućnosti
KOLUMNA - U uvjerenju smo da će veliki general-džentlmen Gotovina doprinijeti političkim i svjetonazorskim promjenama. Upravo Gotovina idealna je osoba za izgradnju nove, zajedničke budućnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE