GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Korumpirana i bahata elita izaziva opće gađenje

Korumpirana i bahata elita izaziva opće gađenje
ISPOD RADARA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.10.2020 / 20:09
Autor: Krešimir Butković
KOLUMNA - Vjerujem da u klub u Slovenskoj 9 nitko nije ušao i rekao: ''Ej, rista, imaš kaj sitnog?''

Praćeni trag novca koji je izlazio iz kluba sve je samo ne sitan. Reklo bi se, svatko je Kovačević svoje sreće. A sreća je židovsko prokletstvo u maniri ''dao Bog da imao pa nemao''. No, ne imati je nepoznanica za one koji su se ''naimali'' kroz mito i korupciju skrivajući ''ciglice'' novca po stanovima prijatelja. Dobro, kad 12 milijuna kuna iznosiš iz kluba, jel za to trebaš tačke, Uber, kamion za selidbe?

Da apsurd bude i veći, prijatelj Dragana Kovačevića na kojega je proširena istraga jer mu je pristao sakriti novac za koji je znao da potječe od kaznenog djela je Goran Puklin, suprug zamjenice županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Mirele Alerić Puklin. Riječ je o jednoj od tri tužiteljice koje su pisale optužnicu u slučaju Agrokor.

Ovakva količina novca koja nema digitalni trag stavlja još veći upitnik na Slovensku 9. Iako je devet sretan broj, ova devetka kao da se triput zaredom prevrnula na glavu. Elitna ''kartaška'' klijentela iz ''Kunske vale'' urušila je cijeli državni sustav do te mjere da se običan čovjek s pravom pita: ''A tko nije zaražen?''. Klub koji ima šank, brojač novca, špil karata i brojne valute kao da je mjenjačnica na ulazu u Federalnu banku izgledao je kao država u malom.

Pari da je Kovačević bio guvernerom mita i korupcije. Korumpirana i bahata krema koja određuje pravila igre i dalje se drži nedodirljivom ''obitelji'' koja će na brzinu počistiti svoje redove izbacujući najslabije karike. U složenoj negaciji odgovornosti spram kolekcije koruptivnih valuta sve je pitanje mentalne izdržljivosti otkrivenog centarfora koji može i ne mora otkriti ostatak ekipe koja igra u njegovom timu. Nažalost, u hrvatskoj politici kao da svi pjevaju ''kad si sretan ti ponovi ovo sve''. Godine prolaze, funkcije ostaju, mijenjaju se samo disfunkcionalni političari.

Potres u Slovenskoj ulici, čini se da je najviše zaljuljao predsjednika Milanovića.

Čovjek je totalno ispao s tračnica. Kompas mu ne zna gdje je sjever, a gdje jug. Reko bi narod da se svak češe gdje ga svrbi. Netko tko zastupa domovinu u cijelom svijetu ne bi trebao imati ovakve ispade. Rekli bi da je ''Laki'' malo nervozan jer baca dinamite na svakoj pressici. Iako je intervju dao iz ''neobranog grožđa'', trebao bi poraditi na svom gardu i odnosu s javnošću. Možda da iskoristi džoker ''pitaj savjetnika'' jer ovako će, jadan, puknut prije nego što kažeš ''Normabel''.

Kolektivni raspad konzulata za mito i korupciju zasigurno će se odraziti na kartašku kondiciju njegovih vinovnika. Pritajeni, morat će se prilagoditi novonormaloj situaciji te se podvrgnuti izolaciji i kartaškoj distanci dok se prašina ne slegne i koruptivni stožer iz neke nove ''Slovenske'' ne popusti s propisanim mjerama.

U tom općem resetiranju cijelog umreženog sustava, mene i dalje muči činjenica koliko milijuna kuna stane u prosječan dvosobni stan na Trešnjevci?

Tagovi: Slovenska 9, Dragan Kovačević, afera Janaf, Goran Puklin, Mirela Alerić Puklin, Zoran Milanović, Agrokor, afera Agrokor
PROČITAJ I OVO
Građani su ogorčeni zbog neuspješne države
NEPOVJERENJE U VLADU
Građani su ogorčeni zbog neuspješne države
KOLUMNA - Podrška većine građana strašnom činu rastrojenog mladića na Markovu trgu nije iz razloga što vole i podržavaju nasilje već zato što se osjećaju prevarenima za svo ovo vrijeme demokracije u kojoj smo od potencijalne Švicarske postali impotentnom Hrvatskom.
Rastrojeni pojedinci, bolesno društvo
PUCNJI NA MARKOVU TRGU
Rastrojeni pojedinci, bolesno društvo
KOLUMNA - Hrvatska je u psihozi, a niti političari niti mediji ne pomažu rastrojenoj naciji.
Kružno gospodarstvo imperativ za održivi oporavak od koronakrize
KAKO DALJE?
Kružno gospodarstvo imperativ za održivi oporavak od koronakrize
KOLUMNA - Kružno gospodarstvo je model proizvodnje i potrošnje koji uključuje i koncepte dijeljenja, zakupa, ponovne upotrebe, popravka, obnavljanja te recikliranja postojećih materijala i proizvoda što je dulje moguće.
Država-tigar: Indonezija profitira od trgovinskog rata i privlači velike investitore
AZIJSKI TIGROVI
Država-tigar: Indonezija profitira od trgovinskog rata i privlači velike investitore
KOLUMNA - Kad stručnjaci analiziraju aktualne svjetske ekonomske trendove, njihov fokus uperen je velikim dijelom prema najdinamičnijoj regiji svijeta.
Kulturhack, epizoda 1: Umetnost je rad (VIDEO)
KAKO DO NOVCA?
Kulturhack, epizoda 1: Umetnost je rad (VIDEO)
KOLUMNA - Poslednjih godina sprovode se razna istraživanja o finansiranjima u kulturi i umetnosti, kao i prihodima koje umetnici ostvaruju svojim radom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE