GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kontinuitet zla kapetana Dragana

Kontinuitet zla kapetana Dragana
ZLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.10.2021 / 08:38
Autor: Marko Majić
KOLUMNA - Kao dete sam mnogo voleo da čitam bajke i narodne pripovetke. Nekako mi je bilo milo što uvek pobeđuje dobro a zlo ostaje u tami. Princ eliminiše strašnu aždaju, car Trojan se uveri da se na zemlji ništa ne može sakriti, u laži su kratke noge...

Sada u Srbiji 2021. godine, kao zrela osoba, koja je odrastala u uverenju da najvažnije da činiš dobro, da govoriš istinu, da poštuješ zakon, ja se stidim. U mojoj zemlji ne da nema pravde nego se ona izvrgava ruglu. Zlo i zločini se opravdavaju.

Naivno sam se nadao da je takozvani kapetan Dragan ruglo pređašnjeg sistema, osuđeni ratni zločinac, nekadašnji predvodnik paravojne jedinice "Knindže" konačno zasluženo kažnjen u Hrvatskoj. Kad, eto njega u Srbiji. Prošle godine je pušten iz pritvora u kojem je bio zbog ratnih zločina i proteran je iz Hrvatske u Srbiju.

U Srbiji, zemlji čuda, ne samo da nije kažnjen nego je rehabilitovan i gostuje u medijima, fotografiše se sa javnim ličnostima. Njemu je život bajka. Osnovao je fodaciju kojom širi mržnju, relativizuje dokazane ratne zločince. Verujem da nije daleko dan kad će dobiti orden od velikog vođe, Aleksandra Vučića.

Vrhunac nepočinstava je vest da Fondacija "Kapetan Dragan" pokrenula je peticiju za oslobađanje ubice nekadašnjeg premijera Zorana Đinđića, što je izazvalo revolt kod jednog dela javnosti koji ovaj čin nazivaju skandaloznom i ubeđeni su da je pokrenuta uz prećutni blagoslov vlasti.

Dragan Vasiljković je nedavno zahtevao putem medija prevremeno puštanje na slobodu Zvezdana Jovanovića, pravosnažno osuđenog na 40 godina zatvora zbog atentata na premijera Zorana Đinđića. Proteklih dana prešao je sa reči na delo, pa na beogradskim ulicama njegova fondacija prikuplja potpise za oslobađanje ubice.

Zašto se ovo dešava? Na vlasti su isti oni koji su koji su iz radikalskog mulja proizveli nakaradnog Dragana Vasiljkovića, slavili i slave Ratka Mladića, ubijali sto za jednog...

Nepregledni niz užasa i poniženja za Srbiju i normalne građane Srbije. Na nacionalnim frekvencijama se slavi izgubljeni rat. Masovna ubijanja se opravdavaju sa "a šta su oni nama radili...". I umesto da se kao društvo okrenemo pravim vrednostima, ma koliko to naivno zvučalo, mi se i dalje bavimo četnicima, partizanima i ustašama.

Srbija se nikada neće oporaviti. A kako i može kada vlast podržava kapetana Dragana i polaže vence na grob ubijenog premijera.

Nikada nećemo ozdraviti sve dok nas vodi Aleksandar Vučić, a možda ni posle toga.

Tagovi: Kapetan Dragan, Dragan Vasiljković, Zoran Đinđić, Aleksandar Vučić, Zvezdan Jovanović
PROČITAJ I OVO
Nova realnost: Fed bi mogao podići kamatne stope?!
LUDO TRŽIŠTE
Nova realnost: Fed bi mogao podići kamatne stope?!
KOLUMNA - Nakon pada Wall Streeta od 5% u travnju, ulagači su ponovno osjetili priliku za zaradu.
Sedam veličanstvenih u tjednu izgubilo na vrijednosti čak 950 milijardi dolara
POTONUĆE
Sedam veličanstvenih u tjednu izgubilo na vrijednosti čak 950 milijardi dolara
KOLUMNA - Geopolitičke napetosti malo su prigušile vrijednosti burzovnih indeksa, ali panike nije bilo.
Nafta zasad nije pretjerano reagirala na bliskoistočnu krizu
POST FESTUM
Nafta zasad nije pretjerano reagirala na bliskoistočnu krizu
ANALIZA - Na financijskim tržištima reakcija na nedavni iranski napad na Izrael bila je ograničena jer su se tržišta barem privremeno malo smirila jer iranski osvetnički napad na izraelsko bombardiranje iranskog veleposlanstva u Siriji nije prouzročio pretjeranu štetu.
Halving ovog puta vjerojatno neće donijeti eksploziju oduševljenja
VAŽNA PREKRETNICA
Halving ovog puta vjerojatno neće donijeti eksploziju oduševljenja
KOLUMNA - U sljedeća 24 sata kripto zajednica svjedočit će važnoj prekretnici: četvrti "halving" u povijesti bitcoina.
Fed će sniziti kamate nakon ECB-a
KAMATNE STOPE
Fed će sniziti kamate nakon ECB-a
KOLUMNA - Dow Jones jučer je prekinuo šestodnevni gubitnički niz, ali neizvjesnost ostaje na Wall Streetu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE