GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koji su najuspješniji brendovi alata?

Koji su najuspješniji brendovi alata?
ALATI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.06.2022 / 21:57
Autor: Aleksandar Čolić, Avokado
ANALIZA - Postoji zaista mnogo različitih brendova alata na tržištu. Međutim, određene kompanije se znatno izdvajaju u odnosu na one ostale.

Nezavisno o tome bavite li se profesionalno majstorstvom ili je to samo jedan od vaših hobija, informacije o uspješnosti brendova alata mogu vam i te kako biti od koristi.

Da bismo vam pomogli da uvijek razaznate kvalitetan brend od onog koji to nije u istoj mjeri, u tekstu smo vam izdvajamo one kompanije koje su definitivno na samom vrhu na tržištu. Svaku od njih odlikuje alat veoma visokog kvaliteta i veoma lake upotrebe.

Ukoliko vas zanima koji brendovi alata su najuspješniji, a samim tim i najkvalitetniji, na tržištu, pročitajte nastavak ovog teksta.

#1 Bosch - njemačka kompanija vodeća u proizvodnji alata

Bosch je njemačka međunarodna korporacija koja spada u jednu od vodećih kompanija u svijetu u proizvodnji elektronike, bijele tehnike, alata, kućnih aparata i dijelova za automobile. Brend alata Bosch osnovan je od strane Robert Boscha 15. srudenoga 1886. godine u Stuttgartu kao Radionica za preciznu mehaniku i elektroniku.

Ova kompanija trenutno ima više od 400.000 radnika, a strateški cilj Bosch grupe je da otkriva tehnologije za povezan život. Poznati su po uspješnom poboljšavanju kvaliteta života ljudi širom svijeta svojim inovativnim i inspirativnim proizvodima i uslugama.

Gotlob Honold, glavni inženjer Boscha, 1902. godine patentirao je svjećice za automobile kao dio visokonaponskog magnetnog sistema za paljenje. To je omogućilo kompaniji da postane svjetski lider u proizvodnji dijelova za automobile.

Do 1913. godine kompanija je imala ogranke razvoja u Aziji, Americi, Australiji i Africi. Nakon Prvog svjetskog rata, Bosch unosi inovacije u motorna vozila. Danas, ova firma je u top listi najkvalitetnijih proizvođača alata i dijelova na svijetu.

#2 Alpina - talijanski brend u vlasništvu GGP-a

Alpina je moderan i uspješan italijanski brend u vlasništvu Global Garden Proiducts (GGP) koji je veoma poštovan na evropskom tržištu baštenskog alata. Glavne karakteristike Alpina vrtnog alata i opreme su originalan italijanski dizajn, visoka funkcionalnost i kvalitet.
Ovaj inovativni brend osnovan 1960. godine nudi široki asortiman visokokvalitetnih proizvoda koji su apsolutno savršeni za zadovoljavanje svih vaših zahtjeva vezanih za rad u bašti. Cijene su im veoma povoljne, te će se sigurno uklopiti u vaš budžete.
Njihovi moderni proizvodi će vam pružiti vrhunske rezultate i veliko zadovoljstvo dok obavljate svoje baštenske aktivnosti. Važno je naglasiti da su njhovi proizvodi jako bezbijedni za svakodnevno korišćenje.
Alpina je danas vodeći proizvođač kosilica i pokretne baštenske opreme generalno.

#3 DeWALT - američki svjetski proizvođač električnog alata

DeWALT je američki svjetski proizvođač električnog i ručnog alata za građevinsku, proizvodnu i drvoprerađivačku industriju, ali i za domaće obrtnike. Kompaniju je 1923. godine pokrenuo Raymond DeValt, pronalazač radijalne pile.

Black & Decker 1960. kupuje ovu kompaniju, da bi već 1989. odustali od proizvodne grane pile radijalnih krakova i prodali je dvojici rukovoditelja. Zanimljiva činjenica jest da se radijalne pile s originalnim DeWALT dizajnom se i dalje mogu nabaviti.

DeWALT od 2015. godine ima sedam proizvodnih pogona u SAD, a 2016. kreiraju pametni telefon koji pokreće Android i služi za radnike u građevinskoj industriji. Godine 2018. izdaju svoju liniju akumulatorskih kosilica.

Danas ova tvrtka predstavlja jedan od najvećih i najpouzdanijih proizvođača alata i opreme na svijetu. DeWALT ima više od 90 godina iskustva u projektiranju i proizvodnji mašina za građevinarstvo.

Njihovi alati poznati su po sjajnom kvalitetu, dobroj trajnosti i velikoj sigurnosti za korisnika.

#4 Makita - japanski proizvođač visokokvalitetnog alata

Maktia spada među najiskusnije i najrenomiranije proizvođače profesionalnog alata širom svijeta. Smatra se najvećim proizvođačem alata s akumulatorskim pogonom. Ukupan broj uređaja koji se širom svijeta proizvode iznosi oko 10 milijuna komada godišnje, a asortiman strojeva sadrži više od 1000 modela.

Alati koje proizvodi Makita su postali veoma prepoznatljivi prema jako dobrim performansama, izuzetnom kvalitetu i  dugom roku trajanja. Ovaj poznati brend je japanski proizvođač profesionalnog alata, s tradicijom koja traje duže od 100 godina.

Nude veliki broj različitih tipova profesionalnog alata, kako za brojne djelatnosti proizvođača, tako i za one kojima je majstorstvo isključivo hobi. Proizvode za globalno tržište koristeći najnaprednije tehnologije i sprovodeći značajnu kontrolu kvaliteta.

Njihovi elektrolati odlikuju se vrlo dugim životnim vijekom, jako lakom upotrebom i tehničkom bezbjednošću. Profesionalci u zanatu i industriji širom svijeta procjenjuju optimalni odnos robusnosti, ergonomije i modernog dizajna. Također, alati se odlikuju posebno odmjerenim balansom, te omogućavaju rad koji veoma malo umara.

Nadamo se da vam je naš tekst bio dovoljno informativan i da je uspio da vam odgovori na pitanja zašto se baš ovih nekoliko brendova izdvaja na tržištu i po čemu su posebni. Biranjem alata ovih kompanija možete biti sigurni da nećete pogriješiti.

Želimo vam uspješan rad!

Tagovi: alati, Makita, Bosch, alatni strojevi, alpina, DeWALT
PROČITAJ I OVO
Kakva će biti 2024. na svjetskim burzama?
SUZDRŽANE PROGNOZE
Kakva će biti 2024. na svjetskim burzama?
KOLUMNA - Investitori na Wall Streetu suočavaju se s dvije prepreke koje bi mogle prekinuti snažan porast od mjesec i pol: posljednja ovogodišnja sjednica Feda i objava inflacije u studenom. U međuvremenu, ekonomski podaci ukazuju na meko prizemljenje gospodarstva, što nije dobra vijest za dioničare.
Središnje banke na novom testu: Kako uspostaviti ravnotežu?
KAMATNE STOPE
Središnje banke na novom testu: Kako uspostaviti ravnotežu?
ANALIZA - U razdoblju pandemije nedvojbeno smo primijetili izrazito i prekomjerno ubrzanje monetarne ekspanzije, koja je naravno bila inflacijska i prvo se odrazila u SAD-u, da bi joj se Europa odmah prilagodila.
Zlato u posljednjih pet godina rastom nadmašilo S&P 500
USPOREDBE
Zlato u posljednjih pet godina rastom nadmašilo S&P 500
KOLUMNA - Ne samo da je zlato dosegnulo rekordnu razinu od 2.035 dolara za uncu u ponedjeljak, ono je "nadmašilo" S&P 500 u razdoblju od pet godina.
Investitori zanemarili Powellove riječi i nastavili podizati cijene dionica
NASTAVAK OPTIMIZMA
Investitori zanemarili Powellove riječi i nastavili podizati cijene dionica
KOLUMNA - U prosinac, drugi najbolji mjesec po isplativosti, burze ulaze možda čak i s previše optimizma i pomalo nerealnim očekivanjima da će Fed već u ožujku početi snižavati kamate. Sve investicije jure prema gore, čak su i cijene zlata rekordno visoke.
Svijetle perspektive NLB-a i daljnje širenje u regiji
SLOVENSKO TRŽIŠTE
Svijetle perspektive NLB-a i daljnje širenje u regiji
ANALIZA - Kraj godine pravo je vrijeme za kratku usporedbu slovenskoh burzovnog tržišta sa svjetskim.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE