GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kada Ana dobije domaći zadatak

Kada Ana dobije domaći zadatak
POLITIKA I ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.04.2020 / 21:22
Autor: Marko Majić
KOLUMNA - Premijerka Srbije Ana Brnabić je opet danas vadila kestenje iz vatre. Njen posao je da preuzima udarce i krivicu za gomile neodmerenih i opasnih odluka koje donosi predsednik Aleksandar Vučić.

Ana je fikus sa domaćim zadatkom. Vreća za boks. Ana je loš policajac a predsednik je dobar policajac. On se pojavljuje neočekivano i rešava stvar. Pravedno.

Posle čuvene tajne uredbe Vlade od 28. marta u kojom je propisano da je za sve informacije u vezi sa koronavirusom isključivo zadužen Кrizni štab na čijem je čelu premijerka Ana Brnabić, palo je i prvo noćno hapšenje zbog širenja panike i lažnih vesti u vanrednom stanju...

Novinarka Nove.rs Ana Lalić, koja je prethodne večeri uhapšena zbog izveštavanja o stanju u Kliničkom centru Vojvodine, jutros je puštena.

Ana Brnabić je nakon toga dobila domaći zadatak da kaže da je širenje lažnih vesti u vanrednom stanju “ozbiljan prekršaj”, ali da neće biti privođenja, čak ni onih ljudi koji govore laži da bi ih iskoristili za političke napade”.

Jutros je Ana bila mnogo ljuta. Pa kako sada u ovom odsutnom trenutku kada nam vasceli svet zavidi na merama u suzbijanju koronavirusa, našli su se neki izdajnici srpskog naroda, koji šire lažne vesti, pa kaže:

- Neću „da dam izgovor Harlemu Desiru (predstavniku OEBS-a za slobodu medija), Tanji Fajon (evroparlamentarki) i ostalima da pričaju kako u Srbiji ne postoji sloboda medija! I tako, kad je Srbija postavila DOMAĆI ZADATAK u vreme vanrednog stanja svim ostalim državama Evrope i širom sveta kako se informišu građani, kako se daju transparentne informacije i ko i kako ih daje...Zato što ćemo ja i ministar unutrašnjih poslova ili ministar zdravlja raditi tri ili četiri sata dnevno, pre ću raditi tri ili četiri sata dnevno i toliko manje spavati, ali neću dati da se senka stavi na sve ono što je Srbija do sada uradila, pre svega u slobodi medija i pravovremenom informisanju građana, rekla je Brnabić.

Ana ne razume da je senka pala na nju i na sve što radi. Predsedniku ionako više niko ništa ne veruje...

U skladu sa narodnom izrekom „nisam majko propala što sam se kockala nego što sam se vadila“, možemo očekivati premijerkin dalji sunovrat...Nego, kada će da dotakne dno?

Tagovi: Ana Brnabić, Aleksandar Vučić, Ana Lalić, Tanja Fajon, korona virus, državna tajna, Vlada Srbije, otok Krk, ostrvo Krk
PROČITAJ I OVO
Klaunovi vode korona cirkus
DILETANTIZAM
Klaunovi vode korona cirkus
KOLUMNA - Diletanti iz WHO-a su širom otvorili vrata ''teoretičarima zavjere''. Sada možemo očekivati kaos u eteru jer sve će biti istina i sve će biti laž.
Infrastruktura, energetika i turizam ostaju glavne točke kinesko-hrvatske suradnje
HRVATSKA-KINA
Infrastruktura, energetika i turizam ostaju glavne točke kinesko-hrvatske suradnje
KOMENTAR -  Hrvatska ima značajno mjesto u kineskim inicijativama, poput formata 16+1, i zbog svog strateškog položaja zemlje poveznice između Mediterana, središnje Europe i zapadnog Balkana.
Što se događa u Hong Kongu i kako će se to odraziti na ekonomiju grada, Azije i svijeta?
POLITIKA I BIZNIS
Što se događa u Hong Kongu i kako će se to odraziti na ekonomiju grada, Azije i svijeta?
KOLUMNA - Dok analitičari svih struka žustro diskutiraju o tome hoće li novi zakon i mjere Bijele kuće dovesti do egzodusa američkih i drugih kompanija iz Hong Konga, treba se prisjetiti jednostavne ekonomske činjenice da biznis ne poznaje boje i ideologije.
Ukinimo Hrvatske šume
DEVASTACIJA I KRIMINAL
Ukinimo Hrvatske šume
KOLUMNA - Društvena vertikala pod imenom ''Zeleni odred'' već godinama upozorava na dobro uigranu mafiju koja devastira hrvatske šume pod izgovorom da sve rade po pravilima struke. I tako već pedeset godina.
Kašmir, ugljen i ovčja diplomacija svjetskog prvaka u prevenciji korone
U USPONU
Kašmir, ugljen i ovčja diplomacija svjetskog prvaka u prevenciji korone
KOLUMNA - Mongolija, zemlja potpuno okružena Rusijom na sjeveru i Kinom na jugu, s kojima intenzivno i ekonomski surađuje, od prvih dana nije baš bila u povoljnoj poziciji da spriječi širenje pandemije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE