GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kada Ana dobije domaći zadatak

Kada Ana dobije domaći zadatak
POLITIKA I ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.04.2020 / 21:22
Autor: Marko Majić
KOLUMNA - Premijerka Srbije Ana Brnabić je opet danas vadila kestenje iz vatre. Njen posao je da preuzima udarce i krivicu za gomile neodmerenih i opasnih odluka koje donosi predsednik Aleksandar Vučić.

Ana je fikus sa domaćim zadatkom. Vreća za boks. Ana je loš policajac a predsednik je dobar policajac. On se pojavljuje neočekivano i rešava stvar. Pravedno.

Posle čuvene tajne uredbe Vlade od 28. marta u kojom je propisano da je za sve informacije u vezi sa koronavirusom isključivo zadužen Кrizni štab na čijem je čelu premijerka Ana Brnabić, palo je i prvo noćno hapšenje zbog širenja panike i lažnih vesti u vanrednom stanju...

Novinarka Nove.rs Ana Lalić, koja je prethodne večeri uhapšena zbog izveštavanja o stanju u Kliničkom centru Vojvodine, jutros je puštena.

Ana Brnabić je nakon toga dobila domaći zadatak da kaže da je širenje lažnih vesti u vanrednom stanju “ozbiljan prekršaj”, ali da neće biti privođenja, čak ni onih ljudi koji govore laži da bi ih iskoristili za političke napade”.

Jutros je Ana bila mnogo ljuta. Pa kako sada u ovom odsutnom trenutku kada nam vasceli svet zavidi na merama u suzbijanju koronavirusa, našli su se neki izdajnici srpskog naroda, koji šire lažne vesti, pa kaže:

- Neću „da dam izgovor Harlemu Desiru (predstavniku OEBS-a za slobodu medija), Tanji Fajon (evroparlamentarki) i ostalima da pričaju kako u Srbiji ne postoji sloboda medija! I tako, kad je Srbija postavila DOMAĆI ZADATAK u vreme vanrednog stanja svim ostalim državama Evrope i širom sveta kako se informišu građani, kako se daju transparentne informacije i ko i kako ih daje...Zato što ćemo ja i ministar unutrašnjih poslova ili ministar zdravlja raditi tri ili četiri sata dnevno, pre ću raditi tri ili četiri sata dnevno i toliko manje spavati, ali neću dati da se senka stavi na sve ono što je Srbija do sada uradila, pre svega u slobodi medija i pravovremenom informisanju građana, rekla je Brnabić.

Ana ne razume da je senka pala na nju i na sve što radi. Predsedniku ionako više niko ništa ne veruje...

U skladu sa narodnom izrekom „nisam majko propala što sam se kockala nego što sam se vadila“, možemo očekivati premijerkin dalji sunovrat...Nego, kada će da dotakne dno?

Tagovi: Ana Brnabić, Aleksandar Vučić, Ana Lalić, Tanja Fajon, korona virus, državna tajna, Vlada Srbije, otok Krk, ostrvo Krk
PROČITAJ I OVO
Medvjedi su kapitulirali, umjetna inteligencija u fokusu optimista
NOVI REKORDI
Medvjedi su kapitulirali, umjetna inteligencija u fokusu optimista
KOLUMNA - Wall Street je ovaj tjedan oprezniji, za nove je rekorde ponestalo snage. Na robnom tržištu ističe se izniman rast kakaovca.
Tehnološki divovi više nisu sami, indekse podižu i ova tri sektora
OPTIMIZAM
Tehnološki divovi više nisu sami, indekse podižu i ova tri sektora
KOLUMNA -  Wall Street je s velikim entuzijazmom pozdravio sastanak Feda i obvezu smanjenja kamatnih stopa tri puta ove godine. Indeks S&P 500 porastao je 2,3 posto, što predstavlja najveći tjedni rast ove godine.
Koje investicije će ove godine biti u fokusu?
FINANCIJSKA TRŽIŠTA
Koje investicije će ove godine biti u fokusu?
ANALIZA - Nije tajna da se očekuje da će ključne globalne središnje banke ove godine početi snižavati ključne kamatne stope. Švicarska narodna banka (SNB) je to već učinila ovaj tjedan, a britanska (BoE) i američka (Fed) su na putu da to učine, prema njihovim ovotjednim najavama.
Dionice Tesle tonu, a pada i tržišni udjel
NA UDARU
Dionice Tesle tonu, a pada i tržišni udjel
KOLUMNA - Neiskusni investitori vjerojatno ne razumiju što znači kada je investicija rizična i nestabilna. Oni vide samo potencijal za beskrajni rast. Pjevaju hit iz 80-ih The Only Way Is Up i sanjaju da će ulozi uskoro biti 10 puta veći.
Psihološka nesigurnost može biti velika prepreka u poslu; evo nekoliko dobrih savjeta
KAKO PREVLADATI PROBLEME?
Psihološka nesigurnost može biti velika prepreka u poslu; evo nekoliko dobrih savjeta
ANALIZA - Mnogi od vas koji tek stupaju u svijet rada, oni koji imaju još uvijek nedovoljno iskustvo ili pak oni koji ulaze u poduzetničke vode, zasigurno su se suočili s fenomenom kojeg nikako ne bismo mogli nazvati rijetkim, posebno u posljednjih nekoliko godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE