GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ima li smisla?

Ima li smisla?
POST FESTUM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.04.2021 / 19:56
Autor: Nikola Bekavac
KOLUMNA - Ima li smisla išta pisati o malenoj djevojčici koju su ubili njeni roditelji? Ima li smisla išta reći o čovjeku koji je bio na čelu Centra za socijalnu skrb koji je izjavio da je to ubojstvo (čovjek nije isključio ni mogućnost samoubojstva, jer se možda, kako je izjavio, samoozlijedila) učinjeno po "proceduri"?

Prema valjda istoj onoj po kojoj je on bio pomoćnik ministrice. Njegova tadašnja šefica izražava javno zgražanje zbog njegovog uratka, tragedije koja je odnijela jedan život. Ima li smisla pitati kako ga je obučila za mjesto pomoćnika ministra?

Ima li smisla komentirati naslov koji kaže kako su poznati Hrvati potreseni smrću malene djevojčice? Što je s nepoznatim Hrvatima? Ima li smisla komentirati objavu jedne poznate influencerice kojoj je ovaj događaj slomio srce? Ima li smisla to dovesti u kontekst njenih dosadašnjih, ali i budućih objava o tome kako nosi trudnoću, kako će joj se zvati dijete, kao je uredila sobu, promijenila frizuru....?

Ima li smisla pisati o poznatim i javnim osobama koje na red pozivaju ministre između objava slikica s nekim od muževa, dečkića? Ima li smisla pisati o političarima koji se pak obračunavaju s takvim osobama, a u politiku su došli zahvaljujući podjeli letaka u predizborno vrijeme? 

A tek ima li smisla pisati o jednom portalu iza kojeg stoje mračni pokreti, koji su za život od začeća, a od rođenja što mu biološki, pravi roditelji daju? Ima li smisla komentirati njihov naslov vijesti o ovom tragičnom događaju u kojem inzistiraju da je umrla mala Romkinja? Nema, ali im se može poručiti da su je ubili Hrvati, od predsjednika države do ravnatelja nadležnog Centra za socijalnu skrb svojim nečinjenjem, svojom procedurom. Ima li smisla podsjećati na suze ministrice kada je rastrojeni otac baca, jedno po jedno dijete s balkona? Zar tada nisu obećali novi Zakon, poboljšani rad Centara za socijalnu skrb? Jesu, obećali su i ponovo dobili izbore, a promijenilo se nije baš ništa.

Ima li smisla pisati da na ovu tragediju ni riječju ni slovom nisu reagirali Milanović, Plenković, Jandroković, a što se Šeksa tiče to nitko nije ni očekivao? Ali o međusobnim tumačenjima zakona, Ustava, osobne ljepote i pameti kada im se dirne u interesne sfere (izbore sudaca, diplomata i sličnih podanika) spremni su govoriti i objavljivati po mrežama gluposti od jutra do sutra.

Ima li smisla zapitati se ima li u ovoj državi ikakve odgovornosti, moralne ili zapovjedne pa da ministar i nekoliko njegovih pomoćnika i državnih tajnika podnesu ostavku i nestanu s političke scene? Nema, jer o brizi za više od četiri tisuće nezbrinute djece po domovima i udomiteljskim obiteljima brinu u jednom mega ministarstvu na duboko pogrešan i neljudski način.

P.S. Predlažem da se sve one plišane igračke, lampaši, krunice i poruke "nepoznatih" Hrvata punih suosjećanja ostavljenih ispred Dječje bolnice prenesu ispred nadležnog ministarstva pa da ministar i njegovi birani kadrovi svaki dan vide i osjete kakvi su rezultati njihovog rada. Ima li smisla pitati ih tko je bolji roditelj, biološki koji te s ljubavlju mlati i zlostavlja ili onaj koji te s ljubavlju posvojio i u istoj ljubavi odgaja?

Fotografija: Emica Elvedji, Pixsell

Tagovi: zlostavljanje djece, Nova Gradiška, Jelena Veljača, Klinika za dječje bolesti, Josip Aladrović, Andrej Plenković
PROČITAJ I OVO
Kataklizma za Netflix, sudbina tržišta u rukama Feda
TEŽAK PAD
Kataklizma za Netflix, sudbina tržišta u rukama Feda
KOLUMNA - Sudbina američke ekonomije je izvan kontrole Feda, stoji u priopćenju američkih Federalnih rezervi, što dodatno potiče strahove od recesije. Financijska tržišta tek su u petak "oddahnula" i doživjela konkretniji skok.
Kineska politika razlog više za brige investitora
GLOBALNE POSLJEDICE
Kineska politika razlog više za brige investitora
KOLUMNA - Poskupjet će automobili, tehnologija, elektronika, odjeća i možda hrana. Inflatorni pritisci mogu se očekivati i kada Kina prekine ovu politiku, jer će tada potražnja za naftom naglo rasti.
Ovakvog pesimizma na tržištima nije bilo još od 2009.
BROJNE BRIGE
Ovakvog pesimizma na tržištima nije bilo još od 2009.
KOLUMNA - Sve više analitičara smatra da Fed neće uspjeti postići meko prizemljenje gospodarstva, ali će uslijediti recesija, a u takvoj situaciji burze nemaju svijetlu budućnost.
Stvari su izmaknule kontroli, recesija prijeti cijelom svijetu
FED NA POTEZU
Stvari su izmaknule kontroli, recesija prijeti cijelom svijetu
KOLUMNA - Ekonomska situacija se poprilično promijenila u posljednjih godinu dana.
Izgledan rast cijena obveznica i velika nestabilnost na tržištima kapitala
TURBULENTNO
Izgledan rast cijena obveznica i velika nestabilnost na tržištima kapitala
KOLUMNA - Fed je u srijedu povisio kamatne stope za pola posto, ali nije otkrio konkretne planove za smanjenje bilance osim što će to početi 1. lipnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE