GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grgićev kič video: Kako su uhljebi opustošili Hrvatsku

Grgićev kič video: Kako su uhljebi opustošili Hrvatsku
KUĆNI VIDEO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.09.2020 / 21:55
Autor: Krešimir Butković
KOLUMNA - Vinko Grgić je ultimativni hit društvenih mreža. Promotivni bračni video SDP-ovog mrkača, koji je ''pao'' zbog 102.000 kuna mita, vrhunac je parade kiča i neukusa kojim se razbacuju političari koji i dalje žive na drugoj planeti lišenoj socijalne osjetljivosti spram plebsa koji rmbači za njih.

Ajd, bazen u kojem Vinko kiseli noge, danas bi mu država sufinancirala u izgradnji no čovjek se, očito ne bavi turizmom, već uslužnom djelatnošću mita i korupcije. Kad i ovako sitne političke ribe s malom plaćom žive u ovakvoj raskoši, nije ni čudno da bi se pola Hrvatske htjelo baviti kakvom-takvom politikom. Aktualna politička stvarnost u kojoj svako malo, zbog prstiju u pekmezu, izleti po neka uhljebljena veličina iz dominantnog političkog miljea, ukazuje na činjenicu koju opetovano ponavljamo: ''Interes ispred svega!''

Gledam taj video i samo čekam kad će koja cajka uletjeti u spot sa zlatnim mikrofonom u rukama. Bračne kriminalne vode u kojima se ogledava Vinko stigle su u fokus nekog ''Inspektora Vinka'' kojem je zasigurno bilo čudno kako to netko s takvom plaćom gradi ''bile dvore Matanove.'' Vjerovali ili ne u pravnu državu, došlo je do hokejaške smjene uhljeba od kojeg se svi ograđuju u amnezijskom stilu: ''Tko je taj?'' ''A tko nije?'' – upitao bi narod. Spot u rangu Pervanova ''Servus dragi Zagreb moj'' gdje balerina leži na haubi automobila, izaziva mučninu i debeli podsmijeh. Zapravo, smijemo se sebi samima, jer Vinku smo mi dopustili da izgradi kuću koja više podsjeća na skakaonicu kraj bazena, a opremljena je kao da Vinko spava na naftnoj bušotini.

Sukladno Grgićevom imovinskom stanju, s pravom se možemo upitati: ''Ako ovako mali novogradiški mrkač može imati ovakvu kvalitetnu lovinu, kako je tek na vrhu ''hranidbenog lanca''?'' Taj video pokrio je drugi video, Mostovog zastupnika Marina Miletića koji s govornice u zaključku naivno poručuje: ''Ne još dugo!'' Čovjek spominje zakone o navijačima, represiju prema bivšim braniteljima koji idu na utakmice i konačni obračun s korupcijom u politici.

Budući u nas ni kvalitetno meso u mesnici ne mo'š kupit bez veze, mita i korupcije, a i ostatak države nam funkcionira po tom principu, možemo samo sa žaljenjem zaključiti da nam ne gine brdo ovakvih spotova s kičem i neukusom. Vile s bazenima pogonjene jatima ''kunskih srdelica'' bit će mjesta samohvale skorojevića kojima je lažni sjaj buržoazije jedini životni cilj bez obzira koga sve gazili na tom putu.

Zlatna mladež iz devedesetih tako je dobila novu konkurenciju u vidu zlatne političke mladeži koja plaće od 4,5 tisuće kuna pretvara u milijune. Sitna podrška od 102.000 kuna vjerna je potvrda poslovice ''zrno po zrno pogača, natječaj po natječaj palača''. U ovih trideset godina nakotilo se toliko gamadi što metastazira u svim sferama funkcioniranja države da nikakva antikorupcijska kemoterapija ne bi pomogla.

Birali smo u dobroj vjeri, a iznevjerila nas u svojoj vjeri ''zlatna telad''. Dok USKOK radi svoj posao, pusti Remetinec bi mogli pretvoriti u korona slobodnu zonu, jer tamo se mnogi, nekim čudom društveno rehabilitiraju, imuni na duge zatvorske kazne. Nastavak slijedi…

Tagovi: Vinko Grgić, afera Janaf
PROČITAJ I OVO
Što nam govori statistika o mortalitetu u Europi tijekom pandemije?
MORTALITET
Što nam govori statistika o mortalitetu u Europi tijekom pandemije?
ANALIZA - Šest država ima značajan višak smrtnosti 2020. (gdje je značajno definirano kao veće od prosječnoga rasta uvećanog za jednu standardnu devijaciju stopa rasta). Te države su redom: Španjolska, Ujedinjena Kraljevina, Belgija, Italija, Nizozemska i Švedska.
Građani su ogorčeni zbog neuspješne države
NEPOVJERENJE U VLADU
Građani su ogorčeni zbog neuspješne države
KOLUMNA - Podrška većine građana strašnom činu rastrojenog mladića na Markovu trgu nije iz razloga što vole i podržavaju nasilje već zato što se osjećaju prevarenima za svo ovo vrijeme demokracije u kojoj smo od potencijalne Švicarske postali impotentnom Hrvatskom.
Rastrojeni pojedinci, bolesno društvo
PUCNJI NA MARKOVU TRGU
Rastrojeni pojedinci, bolesno društvo
KOLUMNA - Hrvatska je u psihozi, a niti političari niti mediji ne pomažu rastrojenoj naciji.
Kružno gospodarstvo imperativ za održivi oporavak od koronakrize
KAKO DALJE?
Kružno gospodarstvo imperativ za održivi oporavak od koronakrize
KOLUMNA - Kružno gospodarstvo je model proizvodnje i potrošnje koji uključuje i koncepte dijeljenja, zakupa, ponovne upotrebe, popravka, obnavljanja te recikliranja postojećih materijala i proizvoda što je dulje moguće.
Država-tigar: Indonezija profitira od trgovinskog rata i privlači velike investitore
AZIJSKI TIGROVI
Država-tigar: Indonezija profitira od trgovinskog rata i privlači velike investitore
KOLUMNA - Kad stručnjaci analiziraju aktualne svjetske ekonomske trendove, njihov fokus uperen je velikim dijelom prema najdinamičnijoj regiji svijeta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE