GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Epski promašaj Milorada Pupovca

Epski promašaj Milorada Pupovca
ŽRTVE NEMAJU NACIJU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.12.2020 / 20:45
Autor: Nikola Bekavac
KOLUMNA - O prirodnoj katastrofi koja je pogodila stanovnike Sisačko-moslavačke županije više se nema što reći.

Potresne fotografije, video zapisi, izjave, brojevi sve su nam rekli. Rekla je sve i država, ali i svi građani, te je pomoć potekla. Kolone ljudi za rad, pomoć u robi i novcu, ponude smještaja, solidarnost koja liječi. Drugog siječnja Nove nam godine zastat ćemo u solidarnosti sa stradalima i Danom žalosti prisjetiti se svih poginulih, nenadoknadivog gubitka za njihove obitelji i zajednicu u kojoj su živjeli.

I onda izjava od koje normalan čovjek može samo zanijemiti. Potres je uzeo sedam života, starijih, ali i onih mlađih pred kojima su još bili životi. Njihove neutješne obitelji bolan su svjedok tragedije.

I tu negdje u priču ulazi Milorad Pupovac, jedan od najdugovječnijih hrvatskih političara.

On je te žrtve iz samo njemu poznatih motiva podijelio na nacionalnoj osnovi, kazavši u izjavi Tanjugu, srpskoj novinskoj agenciji, da su među poginulima dvojica pripadnika srpske nacionalnosti i jedna djevojčica iz mješovitog braka.

Zaboravio je reći za taj mješoviti brak je li majka bila Hrvatica, a otac Srbin ili obrnuto. Informacija je to koju normalan um ne može razumjeti. Čovjek se može samo zapitati je li, možda, svom koalicijskom partneru, predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću, predložio da 2. siječnja bude Dan žalosti za poginule Hrvate, 3. siječnja za poginule Srbe, 4. siječnja za one iz mješovitih brakova, bez obzira je li riječ o hrvatsko-srpskom ili srpsko-hrvatskom braku.

Današnje uvrede na Pupovčev račun su apsolutno neprimjerene, to je valjda svakom razumnom čovjeku jasno. 

Autoru se jednostavno nameće pitanje samo po sebi: Zašto to radite? Možda zato da se Vaša politička zvijezda ne ugasi? Da i dalje tinja na podjeli? 

Možda vi obilazite (i) srpske kuće, ali nemojmo smetnuti s uma da su u prvim satima državne službe obišle stradale ljude i da se poduzelo apsolutno sve što se moglo. Naravno, bez obzira na naciju, vjeru ili porijeklo. Onako kako to u normalnoj državi i treba biti.

Pupovčevom koalicijskom partneru premijeru Plenkoviću upućujem jednostavno pitanje: Što mislite o toj izjavi Vašeg žetončića?

Tagovi: Milorad Pupovac, potres u Petrinji, potres u Sisku, Andrej Plenković
PROČITAJ I OVO
Medvjedi su kapitulirali, umjetna inteligencija u fokusu optimista
NOVI REKORDI
Medvjedi su kapitulirali, umjetna inteligencija u fokusu optimista
KOLUMNA - Wall Street je ovaj tjedan oprezniji, za nove je rekorde ponestalo snage. Na robnom tržištu ističe se izniman rast kakaovca.
Tehnološki divovi više nisu sami, indekse podižu i ova tri sektora
OPTIMIZAM
Tehnološki divovi više nisu sami, indekse podižu i ova tri sektora
KOLUMNA -  Wall Street je s velikim entuzijazmom pozdravio sastanak Feda i obvezu smanjenja kamatnih stopa tri puta ove godine. Indeks S&P 500 porastao je 2,3 posto, što predstavlja najveći tjedni rast ove godine.
Koje investicije će ove godine biti u fokusu?
FINANCIJSKA TRŽIŠTA
Koje investicije će ove godine biti u fokusu?
ANALIZA - Nije tajna da se očekuje da će ključne globalne središnje banke ove godine početi snižavati ključne kamatne stope. Švicarska narodna banka (SNB) je to već učinila ovaj tjedan, a britanska (BoE) i američka (Fed) su na putu da to učine, prema njihovim ovotjednim najavama.
Dionice Tesle tonu, a pada i tržišni udjel
NA UDARU
Dionice Tesle tonu, a pada i tržišni udjel
KOLUMNA - Neiskusni investitori vjerojatno ne razumiju što znači kada je investicija rizična i nestabilna. Oni vide samo potencijal za beskrajni rast. Pjevaju hit iz 80-ih The Only Way Is Up i sanjaju da će ulozi uskoro biti 10 puta veći.
Psihološka nesigurnost može biti velika prepreka u poslu; evo nekoliko dobrih savjeta
KAKO PREVLADATI PROBLEME?
Psihološka nesigurnost može biti velika prepreka u poslu; evo nekoliko dobrih savjeta
ANALIZA - Mnogi od vas koji tek stupaju u svijet rada, oni koji imaju još uvijek nedovoljno iskustvo ili pak oni koji ulaze u poduzetničke vode, zasigurno su se suočili s fenomenom kojeg nikako ne bismo mogli nazvati rijetkim, posebno u posljednjih nekoliko godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE