GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Domovinski p(re)okret

Domovinski p(re)okret
OSIPANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.01.2021 / 19:52
Autor: Nikola Bekavac
KOLUMNA - "Iz naroda, s narodom, za narod", odzvanja službenom internetskom stranicom Domovinskog pokreta. Za tih šest riječi s jasnom porukom nitko ne može imati primjedbi. Naprotiv, to nam je i trebalo, svi zajedno, svi za opće dobro.

Tako je ta ekipa slavodobitno i krenula na izbore za Hrvatski sabor. Tada ne bijahu stranka nego Pokret i koalicija koja je okupila uz Škorine domovince i Hrvatske suvereniste, Blok za Hrvatsku, Hrvatsku konzervativnu stranku, Hrast, Stranku umirovljenika i Zelenu listu. S pozornica diljem lijepe naše najavljivali su velike promjene, novu vlast i njihovog premijera. 

Komentari su bili razni, a najnaivniji su u to i povjerovali. Koalicija koja je u sebi okupila bivše HDZ-ovce, bivše pravaše, zelene, umirovljene policijske generale, konzervativce, ali bogami i SDP-ovce ili barem nekada njihove suradnike, jednu od brojnih umirovljeničkih stranaka, HRAST, tzv. nezavisne pojedince, gradonačelnike….. kao da je govorila o tako često spominjanoj hrvatskoj pomirbi, političkom jedinstvu.

- Bez nas nitko neće formirati vlast, bio je jedan od njihovih slogana.

Predizbornu kampanju proveli su visoko leteći na tim krilima koja su na samom startu potkresali izborni rezultati. Njihova koalicija osvojila je ipak pomalo razočaravajućih 16 mandata. Politički analitičari, oni realniji, ocijenili su i to uspjehom i javnost je očekivala treći po veličini klub zastupnika.

Ali, ništa od toga, suverenisti s konzervativcima osnivaju svoj klub i knjiga spada na 12 zastupnika. U međuvremenu gradonačelnik Vukovara Ivan Penava osniva svoju stranku no i ostaje u klubu zastupnika Domovinskog pokreta ali kao rijedak gost. Pitanje je dana kada će i on krenuti ne-domovinskim putem. Najnovije potkresavanje krila Domovinskom pokretu organizirali su Karolina Vidović Krišto i Milan Vrkljan. Uradili su to na vrlo glasan način, ne birajući riječi kada su govorili o lošem stanju u Domovinskom pokretu.

Klub zastupnika Domovinskog pokreta trenutno je na deset članova ubrajajući i Penavu. Neki zločesti komentari kažu da će to vrlo brzo spasti na bracu i seku (tada bi im sponzor mogao biti Zvečevo, proizvođač istoimenih čokolada koje su obilježile mnoga djetinjstva).

I oni koji su ostali, i oni koji su otišli potekli su iz naroda, to je neupitno. Da su s narodom to je upitno. A da nisu za narod to je očito kada se raščlani pojedinačna karijera svakoga od njih što ovih dana pratimo u medijima. Afere, nekretnine, plaće, poslovi privatni i javni, promjene stranačkih dresova i stavova, ali i dalje busanje u „narodna“ prsa. Kad će shvatiti da se priopćenjima i konferencijama za novinstvo ne mogu prikriti grijesi učinjeni mišlju, riječju, djelom i propustom, te da i za druge urade nešto dobro?

P.S. Most, Domovinski pokret, Stranka s imenom i prezimenom, HRAST, Obiteljska stranka Udruga Glas roditelja za djecu, ministar Ivan Kovačić čiji je bio savjetnik, neki su od javnih političkih projekata Ivice Relkovića. Sudeći prema njihovim postignućima možda je vrijeme za prekvalifikaciju njihovog projektanta.

Tagovi: Domovinski pokret, Miroslav Škoro, Milan Vrkljan, Ivica Relković, Ivan Penava, Karolina Vidović Krišto
PROČITAJ I OVO
Kako istražiti tržište: Korisni alati za donošenje prave poslovne odluke
PREPORUKE
Kako istražiti tržište: Korisni alati za donošenje prave poslovne odluke
KOLUMNA - Istraživanje tržišta preduvjet je kvalitetnog marketinga, odnosa s kupcima, kao i stupnja uspješnosti vašeg poslovanja i zarade općenito. To je neophodan korak ako želite da vaša usluga ili proizvod dođe do zainteresiranih ljudi u pravo vrijeme.
Kako je pandemija promijenila navike potrošača u regiji?
PROMIJENJENE NAVIKE
Kako je pandemija promijenila navike potrošača u regiji?
KOLUMNA - Internetska kupovina posljednjih je godina u porastu u svijetu. Iako u određenoj mjeri zaostaje, naše se tržište sve više orijentira na ovu vrstu kupovine.
Ranjivost kulturnog sektora u jugoistočnoj Europi
KULTURA I PANDEMIJA
Ranjivost kulturnog sektora u jugoistočnoj Europi
KOLUMNA - Pomoć od strane asocijacija, mreža i drugih vidova organiziranja podrške poput crowdfundinga bilo je najviše prisutno u Srbiji (49 %), zatim u Sloveniji (45,1 %) i u Hrvatskoj (36,4 %) .
Panika na tržištima, karte se iznova miješaju
VIRUS I TRŽIŠTA
Panika na tržištima, karte se iznova miješaju
KOLUMNA - Kad se već činilo da su financijska tržišta otporna na koronu, val rasprodaja pogodio je gotovo sve vrste imovine u petak.
Pristajete li na društvo građana prvog i drugog reda?
SUMORNA BUDUĆNOST
Pristajete li na društvo građana prvog i drugog reda?
KOLUMNA - Koje god bilo naše osobno mišljenje o cjepivu, jednostavno moramo zastupati načelo ''Audiatur et altera pars'' – ''Neka se čuje i druga strana!''
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE