GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bolje MOO nego Eurosong

Bolje MOO nego Eurosong
BIVŠA PREDSJEDNICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.06.2020 / 19:01
Autor: Krešimir Butković
KOLUMNA - Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog odbora predložio je bivšu predsjednicu Hrvatske, Kolindu Grabar–Kitarović u Izvršni odbor MOO-a.

Čim sam to čuo u sebi sam zapjevao ''Proljeće je, a u meni nemir/ od sreće bih zagrlio svemir!'' Uistinu, nema bolje osobe za ovu poziciju.

Znanstvenici kažu da bismo se dnevno trebali grliti barem dvanaest puta po pola minute da bi se postigao osobni rast i sreća. Nema sumnje da će MOO, izabere li bivšu predsjednicu, biti najsretnija organizacija na svijetu.

Kad Grabar-Kitarović krene po svijetu, svijet će, pod zagrljajem, ozdraviti dok si rekao ''Mamić''. Divno je što će buduća olimpijka raditi volonterski, tek za putne troškove i dnevnicu. Nekih milju kuna godišnje, što i nije nešto za nju i supruga ukoliko će na službeni put morati skoknuti do Tokija, New Yorka ili Osla.

Te destinacije su izuzetno skupe, pa cijeli svijet strahuje da bi Kolinda, za puko preživljavanje, mogla pjevati na trgovima skupih metropola. U Hrvatskoj smo svi bili dirnuti njezinim pjevanjem. Malo je reć' potreseni. Kolindino doživljavanje stvarnosti bit će od presudne važnosti za opstanak olimpijskog duha.

MOO traži utjecajne ljude s vezama. Sjetimo se fotografije predsjednice kraj ograde Bijele kuće. To, uistinu, ne može svatko. Tako nešto nije uspjelo nikome. Drugi su bili prisiljeni ući u Bijelu kuću i fotografirati se s Trumpom, jedino je bivša predsjednica mogla povući veze da to obavi kraj ograde uz poziranje za japanske turiste.

Uostalom, naša predsjednica je bila počašćena biti Trumpu iza leđa, a zna se da samo odabrani čuvaju leđa velikima. MOO je zasigurno čuo i to da je bivša predsjednica radila na digitalizaciji Hrvatske. Dok su neki svoje ''digitalije'' skrivali u pekmezu, Kolinda je povukla veza i veza te s prijateljima zaposlila hrvatske građane da rade od kuće. Vezak vezla Hrvatica, majka, a Hrvati od kuće, onako online, za ''plaću od osam tisuća eura'' surfaju po portalima gdje se nude kakvi takvi poslovi.

''Imamo Preeeedsjednicu!'' – tako bi uskoro mogao postati ''papinska'' objava u MOO-u. ''Habemus Papam, habemus Kolinda!''

Prema tvrdnjama Antuna Vrdoljaka, MOO je vertikala purizma, poštenja, dobročinstva, antikorupcije i olimpijskog duha. Budući da Grabar-Kitarović dolazi iz zemlje u kojoj su, uz tradicionalni katolički odgoj, sadržane sve ove odlike, a i poznati smo kao sportska nacija koja sintagmu ''krv, znoj i suze'' osim uz sport obilato koristi i u ostalim sferama života, MOO treba samo raširiti ruke i objeručke prihvatiti hrvatsku kandidatkinju za Izvršni odbor.

Žena koja je zagrlila polovicu hrvatskih sportaša zasigurno je opipala bilo kako sportaša tako i nacije, te dobro zna koji su nam realni problemi i kako još više uzdići hrvatski i svjetski šport. Svojim vezama možda nije mogla utjecati na demografsku obnovu Hrvatske, no Grabar-Kitarović je oduvijek gledala dalekosežnije, tako da ne sumnjamo u njen plodonosan rad. Predložio bih bivšoj predsjednici, kad bude odabrana, da pomno prouči sitna slova u ugovoru, jer postoji opasnost da će joj uz vršenje ove odgovorne volonterske funkcije od milijun kuna biti zabranjen nastup na Eurosongu.

Kladionice joj prognoziraju visoki plasman na natjecanju jer je poznato da je Hrvatska zadnja rupa na svirali, da tko pjeva zlo ne misli te da smo iznimno muzikalan narod jer stalno sviramo k...u. Veselimo se Kolindinoj kandidaturi. Ovakvu priliku treba čvrsto zagrliti, jer tko zna kad će opet imati priliku za ovakav posao.

Ako i ne uspije, uvijek nam ostaje zajednički rad od kuće. Na daljinskom. Šaltanje Sportske televizije, sportskih kanala i razvijanje taktike za uletavanje zagrljajem u kazneni prostor hrvatskih nogometnih reprezentativaca. Bilo bi baš odlično da interijeri MOO-a budu uređeni kao svlačionice koje mirišu na krv i znoj. Onako, da se svi osjećamo ugodno, kao kod kuće.

Tagovi: Kolinda Grabar-Kitarović, Međunarodni olimpijski odbor, Antun Vrdoljak, navijanje, Donald Trump, Bijela kuća
PROČITAJ I OVO
Što nam govori statistika o mortalitetu u Europi tijekom pandemije?
MORTALITET
Što nam govori statistika o mortalitetu u Europi tijekom pandemije?
ANALIZA - Šest država ima značajan višak smrtnosti 2020. (gdje je značajno definirano kao veće od prosječnoga rasta uvećanog za jednu standardnu devijaciju stopa rasta). Te države su redom: Španjolska, Ujedinjena Kraljevina, Belgija, Italija, Nizozemska i Švedska.
Građani su ogorčeni zbog neuspješne države
NEPOVJERENJE U VLADU
Građani su ogorčeni zbog neuspješne države
KOLUMNA - Podrška većine građana strašnom činu rastrojenog mladića na Markovu trgu nije iz razloga što vole i podržavaju nasilje već zato što se osjećaju prevarenima za svo ovo vrijeme demokracije u kojoj smo od potencijalne Švicarske postali impotentnom Hrvatskom.
Rastrojeni pojedinci, bolesno društvo
PUCNJI NA MARKOVU TRGU
Rastrojeni pojedinci, bolesno društvo
KOLUMNA - Hrvatska je u psihozi, a niti političari niti mediji ne pomažu rastrojenoj naciji.
Kružno gospodarstvo imperativ za održivi oporavak od koronakrize
KAKO DALJE?
Kružno gospodarstvo imperativ za održivi oporavak od koronakrize
KOLUMNA - Kružno gospodarstvo je model proizvodnje i potrošnje koji uključuje i koncepte dijeljenja, zakupa, ponovne upotrebe, popravka, obnavljanja te recikliranja postojećih materijala i proizvoda što je dulje moguće.
Država-tigar: Indonezija profitira od trgovinskog rata i privlači velike investitore
AZIJSKI TIGROVI
Država-tigar: Indonezija profitira od trgovinskog rata i privlači velike investitore
KOLUMNA - Kad stručnjaci analiziraju aktualne svjetske ekonomske trendove, njihov fokus uperen je velikim dijelom prema najdinamičnijoj regiji svijeta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE