GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bakljada kao simbol početka i kraja Aleksandra Vučića

Bakljada kao simbol početka i kraja Aleksandra Vučića
SULUDO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2020 / 19:32
Autor: Marko Majić
KOLUMNA - Već tri dana građani Srbije u 20 časova prvo aplaudiraju zdravstvenim radnicima, a zatim pet minuta kasnije izražavaju svoje nezadovoljstvo lupanjem u šerpe, muzikom i petardama u akciji "Bukom protiv diktature".

Dosadilo je građanima da žive u otetoj državici na zapadnom Balkanu u kojoj više ne postoji ni zakon, ni red, ni ustav, ni skupština, ni pravosuđe… Dosadilo je građanima da budu zatvoreni već nedeljama u četiri zida kao taoci nesposobnog režima. Postoji samo jedan čovek i njegova svita koja je od Srbije napravila svoj zabran.

U međuvremenu, kako je volšebno prestala sa radom, tako je ponovo i sazvana Skupština Srbije. Na sednici su se pojavili poslanici vladajuće koalicije i dvorska opozicija... I naravno, osim pohvala poslanika vladajuće partije o tome da je predsednik Aleksandar Vučić spasio živote svih u Srbiji, čule su se kritike na račun građana koji protestuju svake večeri u 20:05 lupajući u šerpe.

Svi su se uznemirili. Od predsednice Skupštine, Maje Gojković koja je lupanje u šerpe proglasila ponižavanjem zdravstvenih radnika u prvim redovima borbe protiv korone do čuvenog poslanika Vladimira Đukanovića, navodnog pravnika, poznatijeg kao Đuka bizon (upravo zbog svoje delikatnosti u javnim obraćanjima).

“Baš večeras u pola devet, sa svoje terase, bogu hvala, velika mi je čast da pustim nešto što se suprotstavlja njima i pozivam ljude da kao reakciju na njihovu besmislicu takođe nešto slično urade. Od 20.30 stop tajkunima, lopovima i razbojnicima koji su uništili ovu zemlju - rekao je Đukanović.

Rečeno-učinjeno, i to za vreme policijskog časa kada ni muva ne sme da proleti…

Kontraprotest su orgnizovali “simpatizeri” SNS odnosno partijski funkcioneri i navijači. Zanimljivo je da su se u toku priprema da zauzmu krovove zgrada u Beogradu, tukli i pucali huligani, tzv, navijači nekoliko klubova oko prevlasti u organizaciji ovog “spontanog” protesta podrške vlastima.

Na Banjici i u još nekim delovima Beograda u 20.30 je bilo bakljada, vatrometa, uzvika u znak podrške vladajućem SNS-u i predsedniku Aleksandru Vučiću, a na krovovima pojedinih zgrada i terasama instalirano je snažno ozvučenje. Takođe su protestovali i protiv Dragana Đilasa uzvikujući da je lopov.

Postavlja se pitanje da li još negde na svetu vlast protestuje protiv građana i opozicije? Ako znate, javite nam...

U međuvremenu možemo da zaključimo da je ovolika nervoza vlasti i Aleksandra Vučića posledica sunovrata. Ko sa bakljadom započne, sa bakljadom i završava.

Tagovi: Aleksandar Vučić, Vladimir Đukanović, Maja Gojković, Srpska napredna stranka, koronavirus u Srbiji, Dragan Đilas, bakljada
PROČITAJ I OVO
Klaunovi vode korona cirkus
DILETANTIZAM
Klaunovi vode korona cirkus
KOLUMNA - Diletanti iz WHO-a su širom otvorili vrata ''teoretičarima zavjere''. Sada možemo očekivati kaos u eteru jer sve će biti istina i sve će biti laž.
Infrastruktura, energetika i turizam ostaju glavne točke kinesko-hrvatske suradnje
HRVATSKA-KINA
Infrastruktura, energetika i turizam ostaju glavne točke kinesko-hrvatske suradnje
KOMENTAR -  Hrvatska ima značajno mjesto u kineskim inicijativama, poput formata 16+1, i zbog svog strateškog položaja zemlje poveznice između Mediterana, središnje Europe i zapadnog Balkana.
Što se događa u Hong Kongu i kako će se to odraziti na ekonomiju grada, Azije i svijeta?
POLITIKA I BIZNIS
Što se događa u Hong Kongu i kako će se to odraziti na ekonomiju grada, Azije i svijeta?
KOLUMNA - Dok analitičari svih struka žustro diskutiraju o tome hoće li novi zakon i mjere Bijele kuće dovesti do egzodusa američkih i drugih kompanija iz Hong Konga, treba se prisjetiti jednostavne ekonomske činjenice da biznis ne poznaje boje i ideologije.
Ukinimo Hrvatske šume
DEVASTACIJA I KRIMINAL
Ukinimo Hrvatske šume
KOLUMNA - Društvena vertikala pod imenom ''Zeleni odred'' već godinama upozorava na dobro uigranu mafiju koja devastira hrvatske šume pod izgovorom da sve rade po pravilima struke. I tako već pedeset godina.
Kašmir, ugljen i ovčja diplomacija svjetskog prvaka u prevenciji korone
U USPONU
Kašmir, ugljen i ovčja diplomacija svjetskog prvaka u prevenciji korone
KOLUMNA - Mongolija, zemlja potpuno okružena Rusijom na sjeveru i Kinom na jugu, s kojima intenzivno i ekonomski surađuje, od prvih dana nije baš bila u povoljnoj poziciji da spriječi širenje pandemije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE