GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bakljada kao simbol početka i kraja Aleksandra Vučića

Bakljada kao simbol početka i kraja Aleksandra Vučića
SULUDO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2020 / 19:32
Autor: Marko Majić
KOLUMNA - Već tri dana građani Srbije u 20 časova prvo aplaudiraju zdravstvenim radnicima, a zatim pet minuta kasnije izražavaju svoje nezadovoljstvo lupanjem u šerpe, muzikom i petardama u akciji "Bukom protiv diktature".

Dosadilo je građanima da žive u otetoj državici na zapadnom Balkanu u kojoj više ne postoji ni zakon, ni red, ni ustav, ni skupština, ni pravosuđe… Dosadilo je građanima da budu zatvoreni već nedeljama u četiri zida kao taoci nesposobnog režima. Postoji samo jedan čovek i njegova svita koja je od Srbije napravila svoj zabran.

U međuvremenu, kako je volšebno prestala sa radom, tako je ponovo i sazvana Skupština Srbije. Na sednici su se pojavili poslanici vladajuće koalicije i dvorska opozicija... I naravno, osim pohvala poslanika vladajuće partije o tome da je predsednik Aleksandar Vučić spasio živote svih u Srbiji, čule su se kritike na račun građana koji protestuju svake večeri u 20:05 lupajući u šerpe.

Svi su se uznemirili. Od predsednice Skupštine, Maje Gojković koja je lupanje u šerpe proglasila ponižavanjem zdravstvenih radnika u prvim redovima borbe protiv korone do čuvenog poslanika Vladimira Đukanovića, navodnog pravnika, poznatijeg kao Đuka bizon (upravo zbog svoje delikatnosti u javnim obraćanjima).

“Baš večeras u pola devet, sa svoje terase, bogu hvala, velika mi je čast da pustim nešto što se suprotstavlja njima i pozivam ljude da kao reakciju na njihovu besmislicu takođe nešto slično urade. Od 20.30 stop tajkunima, lopovima i razbojnicima koji su uništili ovu zemlju - rekao je Đukanović.

Rečeno-učinjeno, i to za vreme policijskog časa kada ni muva ne sme da proleti…

Kontraprotest su orgnizovali “simpatizeri” SNS odnosno partijski funkcioneri i navijači. Zanimljivo je da su se u toku priprema da zauzmu krovove zgrada u Beogradu, tukli i pucali huligani, tzv, navijači nekoliko klubova oko prevlasti u organizaciji ovog “spontanog” protesta podrške vlastima.

Na Banjici i u još nekim delovima Beograda u 20.30 je bilo bakljada, vatrometa, uzvika u znak podrške vladajućem SNS-u i predsedniku Aleksandru Vučiću, a na krovovima pojedinih zgrada i terasama instalirano je snažno ozvučenje. Takođe su protestovali i protiv Dragana Đilasa uzvikujući da je lopov.

Postavlja se pitanje da li još negde na svetu vlast protestuje protiv građana i opozicije? Ako znate, javite nam...

U međuvremenu možemo da zaključimo da je ovolika nervoza vlasti i Aleksandra Vučića posledica sunovrata. Ko sa bakljadom započne, sa bakljadom i završava.

Tagovi: Aleksandar Vučić, Vladimir Đukanović, Maja Gojković, Srpska napredna stranka, koronavirus u Srbiji, Dragan Đilas, bakljada
PROČITAJ I OVO
Nova realnost: Fed bi mogao podići kamatne stope?!
LUDO TRŽIŠTE
Nova realnost: Fed bi mogao podići kamatne stope?!
KOLUMNA - Nakon pada Wall Streeta od 5% u travnju, ulagači su ponovno osjetili priliku za zaradu.
Sedam veličanstvenih u tjednu izgubilo na vrijednosti čak 950 milijardi dolara
POTONUĆE
Sedam veličanstvenih u tjednu izgubilo na vrijednosti čak 950 milijardi dolara
KOLUMNA - Geopolitičke napetosti malo su prigušile vrijednosti burzovnih indeksa, ali panike nije bilo.
Nafta zasad nije pretjerano reagirala na bliskoistočnu krizu
POST FESTUM
Nafta zasad nije pretjerano reagirala na bliskoistočnu krizu
ANALIZA - Na financijskim tržištima reakcija na nedavni iranski napad na Izrael bila je ograničena jer su se tržišta barem privremeno malo smirila jer iranski osvetnički napad na izraelsko bombardiranje iranskog veleposlanstva u Siriji nije prouzročio pretjeranu štetu.
Halving ovog puta vjerojatno neće donijeti eksploziju oduševljenja
VAŽNA PREKRETNICA
Halving ovog puta vjerojatno neće donijeti eksploziju oduševljenja
KOLUMNA - U sljedeća 24 sata kripto zajednica svjedočit će važnoj prekretnici: četvrti "halving" u povijesti bitcoina.
Fed će sniziti kamate nakon ECB-a
KAMATNE STOPE
Fed će sniziti kamate nakon ECB-a
KOLUMNA - Dow Jones jučer je prekinuo šestodnevni gubitnički niz, ali neizvjesnost ostaje na Wall Streetu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE