GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ana i državna tajna

Ana i državna tajna
TUROBNA STVARNOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.03.2020 / 14:25
Autor: Marko Majić
KOLUMNA - Kada pomislite da više nista ne može da nas iznenadi, stvarnost vas demantuje. Broj respiratora u Srbiji je državna tajna!

U to nas uverava premijerka Ana Brnabić i tvrdi da je tako u svim ozbiljnim državama.

Javnost već nekoliko dana ne može da sazna tačan broj respiratora u Srbiji, a odgovor na to pitanje izbegavali su da daju kako zvnaičnici medicinskih ustanova, tako i javni funcioneri.

Na pitanje novinara zašto Ministarstvo zdravlja nabavlja po hitnom postupku 15 novih respiratora kada je juče na konferenciji predsednik Aleksandar Vučić rekao da ih ima dovoljno, premijerka objašnjava da se nabavka odvija za svaki slučaj, a ne zato što ovih aparata nema dovoljno.

"Ja vam kažem da ima dovoljno. Nabavka novih aparata za ventilaciju pluća je da bi sistem bio "200 posto siguran".

Premijerka je svakim danom sve oštrija u obraćanima javnosti. Umesto da nas ubedi da je situacija pod kontrolom, ona svojim nastupima upravo radi suprotno. Ana Brnabić deluje beskompromisno i strogo kao i predsednik, usvojila je retoriku, promenila izraz lica, boju glasa…Mutirala je.

Ko bi ikada pomislio da potiče sa predivnog ostrva Krka i Baške. Duh i vedrina primoraca, nažalost nije ostavila traga … Aleksandar Vučić je iznedrio kreaturu po svojoj meri, Anu.

Tagovi: Ana Brnabić, Aleksandar Vučić, korona virus, državna tajna, Vlada Srbije, otok Krk, ostrvo Krk
PROČITAJ I OVO
Šaolin je ponovo napao
BRENDIRANJE ŠAOLINA
Šaolin je ponovo napao
KOLUMNA - Šaolinski kungfu čuven je po svojim legendarnim, često visoko teatraliziranim te filmski mitologiziranim stilovima borbe. Stilovi tigra, leoparda, ždralova i zmija – sve to odlično i humoristično uokvireno u filmovima o Kung fu pandi.
Nanobit je dokaz da se i u Hrvatskoj može uspjeti
USPJEH MIMO DRŽAVE
Nanobit je dokaz da se i u Hrvatskoj može uspjeti
KOLUMNA - Ovaj primjer će povući mnoge hrvatske ''šmokljane'' da u svojim ''garažama'' stvore start-up platforme pretvarajući Hrvatsku iz potencijalnog ''servera'' u potencijalnu tvornicu igara, softvera, deficitarnih programa i stručnjaka.
Navaljni, Gazprom i Sjeverni tok 2: Sankcije nisu rješenje
EU-RUSIJA
Navaljni, Gazprom i Sjeverni tok 2: Sankcije nisu rješenje
KOLUMNA - Rusiju treba potaknuti na transformaciju – kroz inkluzivnost, dijalog i strateške kompromise. Problem je izrazito težak i nema jedinstvenog rješenja ili kalupa.
Avioni nam trebaju, ali nije pravo vrijeme
IZ STRUČNOG KUTA
Avioni nam trebaju, ali nije pravo vrijeme
KOMENTAR - Što se tiče preporuka u ovom trenutku, najbolja bi bilo revidiranje tendera što bi omogućilo kupovinu vremena, pa bi bila de facto odgoda od nekih 12 mjeseci, što se često događa u ovim poslovima.
Kina-EU: Sporazum o uzajamnim investicijama sve bliže
ODNOSI SNAGA
Kina-EU: Sporazum o uzajamnim investicijama sve bliže
KOLUMNA - Imperativ potpisivanja sporazuma prije isteka godine uvjetovani su ne samo američkim izborima i vjerojatnim pogoršanjem odnosa između Kine i SAD-a bez obzira na pobjednika, već i činjenicom da EU zbog gubitka povjerenja u Washington nastoji pronaći svoj modus operandi u odnosima s velikim igračima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE