GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Završen remont Bloka 6 TE Šoštanj

Završen remont Bloka 6 TE Šoštanj
REMONT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.08.2021 / 15:08
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Ponovnom sinkronizacijom za slovenskom elektroenergetskom mrežom je 29. srpnja ove godine završen drugi redovni remont bloka 6 u TE Šoštanj.

Remont je započeo početkom svibnja i do danas su uspješno izvedeni svi predviđeni popravci, a u međuvremenu su potrebe za toplinskom i električnom energijom osiguravanje iz bloka 5 i plinskih jedinica.

Pri radovima, koji se po opsegu ubrajaju u veliki remont ili remont opsega C, u novom bloku jedine preostale termoelektrane na ugljen u susjednoj Sloveniji izvedeni su opći popravci prema uputama proizvođača opreme i izvedene posljednje reklamacijske točke prema ugovoru o isporuci i ugradnji opreme za blok. Tako su zamijenjeni predgrijač naponke vode (LUBECO) i 800 cijevi pregrijača PP1, 2/3 paketa grijača zraka (LUVO), a nadrograđen je i sustav za opskrbu parom za potrebe čišćenja kotlovskih površina. Dio opreme, točnije pojedini sklopovi turbine pri tome su odvezeni u tvornicu u Berlinu, gdje su na njima provedeni potrebni radovi, a to je malo produljilo rok za ponovnu sinkronizaciju bloka.

Tagovi: Blok 6 TE Šoštanj, TE Šoštanj
PROČITAJ I OVO
Nafta i dalje iznad 87 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta i dalje iznad 87 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima iznad 87 dolara budući da su nove američke sankcije Iranu i Venezueli neutralizirale stišane napetosti na Bliskom istoku i naznake posustajanja potražnje.
Veselica: Janaf će uskoro objaviti prva preuzimanja
NOVI ISKORAK
Veselica: Janaf će uskoro objaviti prva preuzimanja
ZAGREB - Predsjednik Uprave Janafa Stjepan Adanić otkrio je u četvrtak tijekom 7. međunarodne konferencije Jadranskog naftovoda (Janaf) ‘Nova energetska paradigma EU: Jesmo li spremni na promjene‘, da je ta kompanija, u svojoj 50-godišnjoj povijesti, do danas transportirala 265 milijuna tona nafte kroz sustav te da su primili 3.500 tankera.
Habijan: Država će utrošiti 500 milijuna eura u velike baterijske spremnike za pohranu struje
SPREMNICI
Habijan: Država će utrošiti 500 milijuna eura u velike baterijske spremnike za pohranu struje
ZAGREB - Država će utrošiti oko pola milijarde eura za velike baterijske spremnike za pohranu struje, koje će koristiti proizvođači električne energije iz obnovljivih izvora, rečeno je u četvrtak tijekom 7. međunarodne konferencije Jadranskog naftovoda (Janaf) ‘Nova energetska paradigma EU: Jesmo li spremni na promjene‘.
Slovenski ustavni sud razočarao Petrol
NEĆE SE IZJASNITI
Slovenski ustavni sud razočarao Petrol
LJUBLJANA - U slovenskom Petrolu su razočarani odlukom Ustavnog suda Slovenije da se neće izjasniti o ustavnosti i zakonitosti propisa o formiranju cijena pojedinih naftnih derivata kojima je Vlada ograničila marže trgovcima gorivom.
Cijena plina u Europi najviša u posljednja tri mjeseca
ENERGENTI
Cijena plina u Europi najviša u posljednja tri mjeseca
BERLIN - Cijena prirodnog plina u Europi dosegla je najvišu razinu u više od tri mjeseca. Razlog poskupljenja je sukob na Bliskom istoku, javlja njemačka novinska agencija dpa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE