GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vodeće svjetske kompanije u Klimatskom zavjetu

Vodeće svjetske kompanije u Klimatskom zavjetu
KLIMA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.12.2020 / 16:45
Autor: SEEbiz / energetika-net
ZAGREB - Još pet velikih svjetskih korporacija koje posluju u području prometa pridružili su se Klimatskom zavjetu (eng. Climate Pledge).

To su poznata američka prijevoznička tvrtka Uber, američki proizvođač sportskih električnih vozila Rivian, američki nisotarifni zračni prijevoznik JetBlue, španjolska tvrtka za dijeljenje vozila Cabify i američki proizvođač nadzvučnih putničkih zrakoplova Boom Supersonic.

Radi se o inicijativi koja su još 2018. godine pokrenuli Amazon i Global Optimism s ciljem ostvarivanja zahtjeva iz Pariškog sporazuma čak 10 godina ranije. Incijativa tako sada ima 18 članica, a to su neke od najpoznatijih svjetskih tvrtki i, osim spomenutih, to su još Best Buy, Henkel, Infosys, McKinstry, Mercedes-Benz, Oak View Group, Real Betis, Reckitt Benckiser, Schneider Electric, Siemens, Signify i Verizon.

Sve potpisnice Klimatskog zavjeta obvezale su se na:
• redovito mjerenje i izvješćivanje o emisijama stakleničkih plinova
• primjenu strategija dekarbonizacije u skladu s Pariškim sporazumom i to provođenjem stvarnih promjena u poslovanju i primjenom inovacija, što uključuje povećanje učinkovitosti, primjenu obnovljivih izvora, smanjenje potrošnje sirovina i druge strategije za uklanjanje emisija ugljičnog dioksida
• neutraliziranje bilo kakvih emisija primjenom dodatnih, mjerljivih, stvarnih, trajnih i za društvo korisnih mjera kako bi ostvarila nulta razina emisija.
Rezultati svih tih mjera trebali bi se ostvariti do 2040. godine, izvijestio je američki energetski portal 'Renewable Energy World'.

Tagovi: Klimatski zavjet, Climate pledge, Oak View Group, Real Betis, Reckitt Benckiser, Schneider Electric, SiemensAmazon, Global Optimism, Mercedes
PROČITAJ I OVO
Struja će vjerojatno poskupjeti, evo zašto
ELEKTRIČNA ENERGIJA
Struja će vjerojatno poskupjeti, evo zašto
ZAGREB - Cijena će se vrlo vjerojatno mijenjati zbog ove naknade za obnovljive izvore energije. Jer HROTE (Hrvatski operator tržišta energije) koji s tom naknadom plaća ove koji proizvode po povlaštenoj cijeni je praktički svaki mjesec u gubitku od 20 do 30 milijuna kuna.
Reuters o Krku: Primjer za Mediteran u smislu tranzicije prema zelenoj i održivoj energiji
POHVALE
Reuters o Krku: Primjer za Mediteran u smislu tranzicije prema zelenoj i održivoj energiji
LONDON - Otok Krk krenuo je u smjeru energetske samodostatnosti koju namjerava ostvariti do kraja ovog desetljeća, piše Reuters i dodaje kako ekolozi smatraju da bi on trebao biti primjer za Mediteran u smislu tranzicije k zelenoj i održivoj energiji.
Bezos investira u demo projekt fuzijske nuklearne elektrane
FUZIJSKA ELEKTRANA
Bezos investira u demo projekt fuzijske nuklearne elektrane
SAN FRANCISCO - Zanimljiva međunarodna suradnja vrijedna nekoliko stotina milijuna dolara pokrenuta je u Ujedinjenom Kraljevstvu, gdje će kroz tri godine niknuti demo projekt fuzijske elektrane
Burilović, Vanđelić i Mikuljan ostaju u NO Ine
VLADA
Burilović, Vanđelić i Mikuljan ostaju u NO Ine
ZAGREB - Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice u petak zaključkom predložila Glavnoj skupštini Ine da se zbog isteka mandata produži izbor Damira Vanđelića, Luke Burilovića i Damira Mikuljana za članove Nadzornog odbora, a donesen je i zaključak u vezi s Programom restrukturiranja Đuro Đaković Grupe.
Jaki dolar spustio cijene nafte prema 72 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Jaki dolar spustio cijene nafte prema 72 dolara
LONDON - Cijene sirove nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema 72 dolara, pritisnute jačanjem dolara nakon što je američki Fed najavio da će postrožiti monetarnu politiku prije no što najavljivao, što bi moglo zakočiti rast i naftnu potražnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE