GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vlada predložila imenovanje Damira Mikuljana za predsjednika NO Ine

Vlada predložila imenovanje Damira Mikuljana za predsjednika NO Ine
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.05.2023 / 17:35
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Vlada je u četvrtak Glavnoj skupštini INA-e d.d. predložila imenovanje Damira Mikuljana, Branimira Škurle i Ive Ivančića za članove Nadzornog odbora INA-e do izbora članova, najduže 6 mjeseci, a NO INA-e izbor Damira Mikuljana za predsjednika NO, na vrijeme od najduže 6 mjeseci.

Na zatvorenom dijelu Vladine sjednice doneseno je još niz kadrovskih odluka, priopćeno je popodne iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Nadzornom odboru Agencije za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama d.o.o. Vlada predlaže imenovanje Saše Bilića za predsjednika Uprave Agencije, do provedbe natječaja za imenovanje predsjednika Uprave, na razdoblje od najduže šest mjeseci.

Donesena je Odluka o davanju suglasnosti na Odluku Upravnog vijeća Centra za regionalne aktivnosti Programa prioritetnih akcija o imenovanju Željke Škaričić vršiteljicom dužnosti ravnatelja tog Centra do imenovanja ravnatelja temeljem provedenog natječaja.

Radi isteka mandata s danom 30. svibnja 2023. razriješen je član Upravnog odbora Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije Dražen Opalić, te je ponovno imenovan članom Upravnog odbora koji se imenuje na prijedlog ministra nadležnog za rad, s danom 31. svibnja 2023.

Razriješene su dosadašnje članice Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za norme Nina Čulina i Melanija Grubić Sutara. Novim članovima, koji se imenuju na prijedlog Ministarstva nadležnog za gospodarstvo te na prijedlog Radničkog vijeća Zavoda, imenovani su Antonio Pavlečić i Franjo Petkoviček.

Razriješena je dosadašnja članica Upravnog vijeća Hrvatske akreditacijske agencije Nina Čulina, a novom članicom Upravnog vijeća imenovana je Sanja Franc.

Temeljem provedenog javnog natječaja Andrija Vidović, Ernest Bazijanac, Darko Virovac, Jozo Slejko i Miroslav Kovač imenovani su članovima Vijeća Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.

Istovremeno je Andrija Vidović imenovan predsjednikom, a Ernest Bazijanac zamjenikom predsjednika Vijeća, iz redova imenovanih članova Vijeća, navodi se u priopćenju iz Vlade.

Također donesen je Zaključak kojim se predlaže Skupštini društva Plovput d.o.o. imenovanje Nenada Bugarina i Predraga Zekića za članove Nadzornog odbora toga društva, temeljem provedenog postupka za imenovanje članova Nadzornog odbora, na razdoblje od četiri godine.

Vlada je i donijela Odluku o Godišnjem programu strateških robnih zaliha za 2023. Točka je označena stupnjem "vrlo tajno" te je iz Vlade nisu u mogućnosti objaviti, navodi se u priopćenju.

Na zatvorenome dijelu sjednice Vlade utvrđena su i stajališta Republike Hrvatske za sastanke Vijeća ministara: Vijeće za opće poslove (GAC) i Vijeće za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH), 30. svibnja.

S obzirom da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, ona se prethodno ne objavljuju.

Vlada će u odgovarajućim rokovima o stajalištima RH te o tijeku i rezultatima rasprave na razini Europske unije, izvještavati Hrvatski sabor, dodaje se u priopćenju.

Tagovi: Damir Mikuljan, kompanija Ina, Branimir Škurla, Ivo Ivančić
PROČITAJ I OVO
HSE je državi vratio prvih sto milijuna eura pomoći
POMOĆ
HSE je državi vratio prvih sto milijuna eura pomoći
LJUBLJANA - Holding Slovenske elektrarne državi je doznačio sto milijuna eura u sklopu povrata dokapitalizacije iz prosinca prošle godine. Prema trenutnoj procjeni poslovanja, HSE će ove godine vratiti 242 milijuna eura od ukupno 492 milijuna eura.
Đedović: Od sedam članova Nadzornog odbora EPS-a tri Norvežani, direktor se bira na konkursu
EPS
Đedović: Od sedam članova Nadzornog odbora EPS-a tri Norvežani, direktor se bira na konkursu
BEOGRAD - Ministarska energetike Dubravka Đedović predstavila je danas u Vladi Srbije nove članove Nadzorng odbora akcionarskog društva Elektroprivrede Srbije (EPS) u kome je od sedam članova troje Norvežana.
Fugaš otkrio planove za terminal u Gaženici
LNG HRVATSKA
Fugaš otkrio planove za terminal u Gaženici
ZAGREB - Započeli smo aktivnosti na analizi mogućnosti hvatanja i zbrinjavanja CO2 te iskorištavanja energije sunca, a i dalje ćemo nastaviti istraživati kako bi Terminal i dalje bio u skladu s najvećim industrijskim i ekološkim standardima.
Cijene nafte porasle blizu 77 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte porasle blizu 77 dolara
LONDON - Cijene nafte primaknule su se u srijedu na međunarodnim tržištima razini od 77 dolara budući da je saudijska najava o manjoj proizvodnji prevagnula nad zabrinutošću za potražnju zbog slabijeg kineskog izvoza i većih zaliha goriva u SAD-u.
Proizvodnja električne energije u Njemačkoj smanjena na početku godine
STRUJA
Proizvodnja električne energije u Njemačkoj smanjena na početku godine
BERLIN - Proizvodnja struje u Njemačkoj smanjila se u prvom tromjesečju, a vjetar je 'za dlaku' istisnuo ugljen s pozicije glavnog izvora energije, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE