GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vlada predlaže Marina Zovka za člana Uprave Ine

Vlada predlaže Marina Zovka za člana Uprave Ine
PRIJEDLOG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.09.2022 / 15:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Vlada za člana Uprave Ine predlaže Marina Zovka koji je trenutno član Uprave Plinacroa, priopćeno je iz Vlade u utorak.

Vlada je, kako se navodi, danas na telefonskoj sjednici donijela zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru Ine da za člana uprave, do imenovanja članova uprave putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci, imenuje Marina Zovka, ekonomista po struci s višegodišnjim iskustvom u upravljanju, koji trenutačno obnaša funkciju člana Uprave Plinacroa.

Dodaje se da je u postupku odabira kandidata konzultirano i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa koje je na temelju zahtjeva i dostavljene dokumentacije, sukladno Zakonu o sprječavanju sukoba interesa, dalo svoju suglasnost.

Današnji Vladin prijedlog dolazi nakon što je prije tjedan dana jedan od njezinih kandidata za člana Uprave Ine - Emanuel Kovačić, odustao od predložene kandidature.

Tada je odlučeno da će Vlada Nadzornom odboru Ine dostaviti novi prijedlog za imenovanje člana uprave.

Dan ranije, u ponedjeljak 19. rujna, Vlada je u Upravu Ine uz Kovačića predložila Miroslava Skalickog i Hrvoja Šimovića i to do imenovanja članova uprave putem natječaja, a najdulje na razdoblje do šest mjeseci.

Nakon što je otkrivena afera pronevjere Ininog plina za više od milijardu kuna, ostavku je dao predsjednik Uprave Ine Sándor Fasimon. Potom su odstupili i drugi mađarski članovi uprave - Ferenc Horváth i József Simola.

Hrvatski članovi uprave Ine su Niko Dalić, Darko Markotić i Barbara Dorić.

Hrvatska vlada istaknula je da nakon otkrića afere prodaje Ininog plina ispod cijene i gubitka većeg od milijarde kuna, očekuje ostavku kompletne Inine uprave i preispitivanje upravljanja kompanijom.

Premijer Andrej Plenković je izjavio kako je pozvao na odgovornost odnosno ostavke cijelu upravu Ine, uključujući i hrvatske članove, te kako će se naći rješenje njihova odlaska bez visokih otpremnina.

Tagovi: Marin Zovko, kompanija Ina, Niko Dalić, Darko Markotić, Barbara Dorić, Emanuel Kovačić, Plinacro
PROČITAJ I OVO
Plin i struja u Njemačkoj u drugoj polovini 2023. puno skuplji nego prije rata
ENERGENTI
Plin i struja u Njemačkoj u drugoj polovini 2023. puno skuplji nego prije rata
BERLIN - Računi za plin i struju za kućanstva u Njemačkoj bili su u drugoj polovini 2023. godine znatno viši nego prije rata u Ukrajini, unatoč padu cijena u odnosu na prvu polovinu godine, pokazali su podaci ureda za statistiku.
Rusija povećava uvoz benzina iz Bjelorusije
GORIVO
Rusija povećava uvoz benzina iz Bjelorusije
MOSKVA - Rusija je u ožujku povećala uvoz benzina iz susjedne Bjelorusije kako bi se uhvatila u koštac s rizikom nestašica na domaćem tržištu zbog neplaniranih popravaka u ruskim rafinerijama nakon napada dronovima, izvijestio je Reuters pozivajući se na četiri industrijska i trgovačka izvora.
NO Ine: Dividenda 24 eura po dionici
DIVIDENDA
NO Ine: Dividenda 24 eura po dionici
ZAGREB - Nadzorni odbor Ine je na sjednici održanoj u srijedu dao suglasnost na prijedlog uprave o isplati dividenda od 24 eura po dionici iz dijela neto dobiti iz 2023. te iz zadržane dobiti iz 2022. godine, pri čemu je ukupan iznos za isplatu dividende 240 milijuna eura.
Cijene nafte iznad 86 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte iznad 86 dolara
ZAGREB - Cijene nafte zadržale su se danas na međunarodnim tržištima na 86 dolara budući da je ulagače zatekao rast zaliha u SAD-u, a uteg su im bile i naznake da vodeći proizvođači ne planiraju dodatno smanjivati opskrbu.
HGK predlaže poseban zakon za investicije u obnovljive izvore energije
OIE
HGK predlaže poseban zakon za investicije u obnovljive izvore energije
ZAGREB - Hrvatska još uvijek ima najdugotrajniji proces razvoja projekata obnovljivih izvora energije u Europi. Prije točno godinu dana HGK i njezino Udruženje za obnovljive izvore energije predstavili su Position paper – dokument koji sažeto analizira najveće prepreke u ovom području te nudi rješenja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE