GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Upravi Ine ostaje Niko Dalić, a novi članovi Barbara Dorić i Darko Markotić

U Upravi Ine ostaje Niko Dalić, a novi članovi Barbara Dorić i Darko Markotić
VLADA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.03.2020 / 19:08
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U Upravi Ine i nadalje bi ostao Niko Dalić, dok bi dva nova člana s hrvatske strane bili Barbara Dorić i Darko Markotić, predložila je u ponedjeljak hrvatska Vlada s telefonske sjednice.

Vlada je donijela zaključak kojim Nadzornom odboru Ine predlaže imenovanje Nike Dalića, Barbare Dorić i Darka Markotića za članove Uprave, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju, na razdoblje od pet godina, priopćeno je iz Vlade, koja je na telefonskoj sjednici donijela i nekoliko kadrovskih odluka.

Naime, početkom ožujka je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike raspisalo natječaj za tri hrvatska člana u Upravu Ine, na mandat od pet godina.

Današnjom odlukom Vlade Nadzornom odboru Ine predloženo je da u Upravi i nadalje ostane Niko Dalić, dok bi novi članovi bili Barbara Dorić, sadašnja direktorica tvrtke LNG Hrvatska, te Darko Markotić, koji je od lipnja prošle godine savjetnik predsjednika Uprave Ine, a na tu je poziciju došao s mjesta operativnog direktora Usluga kupcima i maloprodaje u Ini.

Njihovim imenovanjem Upravu Ine će napustiti Ivan Krešić i Davor Mayer, koji su, kao i Dalić, bili ponovno imenovani za članove Uprave prije nešto više od godinu dana. Nadzorni odbor Ine je, naime, 20. ožujka 2019. godine njih trojicu ponovno imenovao članovima Uprave, a mandat im traje do sutra, 31. ožujka 2020. godine.

Uz tri hrvatska člana, u Upravi Ine su i tri predstavnika mađarskog MOL-a - predsjednik Uprave je Sándor Fasimon, a članovi Ákos Székely? i Zsolt Pethő.


Mađarski MOL-u drži 49,1 posto dionica Ine, Republika Hrvatska ima 44,8 posto, a privatni i institucionalni investitori 6,1 posto dionica.

Tagovi: Niko Dalić, Barbara Dorić, Darko Markotić, kompanija Ina
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte zadržale se iznad 88 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte zadržale se iznad 88 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se danas na međunarodnim tržištima iznad 88 dolara budući da su ulagače zabrinuli posustajanje rasta američkog gospodarstva i naznake slabljenja potražnje za gorivom.
Ina u prvom tromjesečju s 12 milijuna eura neto dobiti
DOBRE BROJKE
Ina u prvom tromjesečju s 12 milijuna eura neto dobiti
ZAGREB - Ina - Industrija nafte u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvarila 11,9 milijuna eura neto dobiti pripisive vlasnicima društva, nakon godinu dana ranije zabilježenog gubitka od 14,2 milijuna eura, pokazuju u četvrtak objavljeni financijski rezultati te kompanije, a predsjednica Uprave Zsuzsanna Ortutay navodi kako se očekuje da će iduća tromjesečja dodatno ojačati Inine rezultate.
Janaf predlažu rekordnu dividendu
DIVIDENDA
Janaf predlažu rekordnu dividendu
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Jadranskog naftovoda predložit će Glavnoj skupštini Društva donošenje odluke o raspodjeli dobiti za poslovnu 2023. godinu.
Cijene nafte pale na 88 dolara zbog nagađanja o odlukama Feda
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale na 88 dolara zbog nagađanja o odlukama Feda
LONDON - Cijene nafte kliznule su u srijedu na međunarodnim tržištima na 88 dolara, održavajući nagađanja trgovaca o šansama da posustajanje poslovne aktivnosti u SAD-u potakne središnju banku na sniženje kamatnih stopa, što bi poduprlo i potražnju za energentima.
Srbija: Nema više popusta na računima za struju
STRUJA
Srbija: Nema više popusta na računima za struju
BEOGRAD - Sa martovskim računima za struju istekao je rok za popuste koji su, prema uredbi Vlade Srbije, važili od 1. oktobra 2023. do 31. marta 2024. godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE