GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Turbina za Sjeverni tok 1 isporučena iz Kanade u Njemačku

Turbina za Sjeverni tok 1 isporučena iz Kanade u Njemačku
ISPORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.07.2022 / 07:34
Autor: SEEbiz
MOSKVA - Siemensova turbina za plinovod Sjeverni tok 1 otpremljena je avionom u Njemačku iz pogona za održavanje u Kanadi, a očekuje se da će u Rusiju stići 24. srpnja, izvijestio je danas list Kommersant pozivajući se na dobro obaviještene izvore.

Prvotno je bilo planirano da se remontirana turbina dopremi brodom, no plan je u međuvremenu promijenjen te je poslana avionom, a nakon dolaska u Njemačku trajektom će biti otpremljena u Finsku i kopnenim putem isporučena u Rusiju, prema novinama, kako prenosi Tas s.

Prema Kommersantu, turbina za plinovod, koji ruski plin transportira izravno u Njemačku preko Baltičkog mora, trebala je biti puštena u rad početkom kolovoza, s obzirom na vrijeme potrebno za njezinu montažu. Redakcija ruskog dnevnika nije uspjela dobiti komentar ni od Siemens Energyja ni od Gazproma.

Nakon brojnih zahtjeva Njemačke, Kanada je 9. srpnja odlučila vratiti popravljenu Siemensovu turbinu koju je zadržala pozivajući se na sankcije uvedene Moskvi.

Europska komisija je izjavila da se time neće prekršiti sankcije EU-a, jer one ne uključuju opremu za transport plina.

Tagovi: Sjeverni tok 1, Njemačka, Siemens, Gazprom
PROČITAJ I OVO
Ovo su nove cijene goriva
GORIVO
Ovo su nove cijene goriva
ZAGREB - Vlada je danas održala telefonsku sjednicu na kojoj je donijela Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata kojom je ponovno za desetak lipa smanjena cijena benzina i dizela, dok je plavi dizel ostao zamrznut.
U Energu očekuju prelazak 10.000 korisnika na opskrbu plinom u obvezi javne usluge
OČEKIVANJA
U Energu očekuju prelazak 10.000 korisnika na opskrbu plinom u obvezi javne usluge
RIJEKA – Oko tisuću korisnika plina po tržišnim načelima u kategoriji kućanstava, koji su tu uslugu koristili kod riječkog Energa, od subote je zatražilo prelazak na opskrbu plinom u obvezi javne usluge kod Gradske plinare Zagreb (GPZ) - Opskrbe, a u Energu procjenjuju da će prelazak zatražiti 10 od ukupno 12 tisuća korisnika.
Goran Popović novi šef zagrebačke plinare
PRIVREMENO
Goran Popović novi šef zagrebačke plinare
ZAGREB - Predsjednik društva Zagrebačka plinara Miroslav Živko podnio je ostavku na to mjesto, a kako javljaju iz Holdinga, na njegovo mjesto dolazi Goran Popović.
Cijene nafte blizu 87 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte blizu 87 dolara
LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se u ponedjeljak na međunarodnim tržištima blizu razine od 87 dolara, budući da su očekivanja smanjene opskrbe iz Rusije zasjenila strahovanja od recesije zbog podizanja kamatnih stopa u velikim potrošačima.
Naglo pao tlak u Sjevernom toku 2
IZNENAĐENJE
Naglo pao tlak u Sjevernom toku 2
SCHWERIN/BERLIN - Tlak u plinovodu Sjeverni tok 2, koji je trebao udvostručiti isporuke ruskog plina u Njemačku, naglo je pao tokom noći, izjavio je u ponedjeljak glasnogovornik operatera, naznačivši kao mogući uzrok curenje plina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE