GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stjepan Adanić novi v.d. predsjednika Uprave Janafa

Stjepan Adanić novi v.d. predsjednika Uprave Janafa
KADROVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.09.2020 / 14:08
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministar gospodarstva i energetike, Tomislav Ćorić, nakon sjednice Vlade obavijestio je javnost o novom vršitelju dužnosti predsjednika uprave Janafa, piše N1.

Stjepan Adanić bit će novi vršitelj dužnosti predsjednika uprave Janafa, rekao je Ćorić.

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade pored drugih imenovanja bilo je razrješenje predsjednika uprave Janafa d.d. Dragana Kovačevića. U predstojećem razdoblju vršitelj dužnosti predsjednik uprave bit će postojeći član uprave Stjepan Adanić do zaključenja natječaja za izbor predsjednika uprave, objasnio je.

Stjepan Adanić rođen je 2. siječnja 1959. godine u Loboru. Odrastao je u svom rodnom Hrvatskom zagorju u kojem je završio osnovnu i srednju školu. Na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1983. godine, a 2012. godine na istom je fakultetu završio postdiplomski studij iz Nacionalne sigurnosti.

Osnivač je HDZ-a za sjeverozapadnu Hrvatsku i hrvatski branitelj. Ima čin Brigadnog Generala HV-a. Bio je ratni gradonačelnik grada Varaždina 1990/92. godine i predsjednik Kriznog štaba 1991. godine. Zbog ratne i političke pobjede u Varaždinskom ratu predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman imenuje ga 1991. godine pomoćnikom Ministra obrane RH, šefom vojnog kabineta Predsjednika RH i glavnim pregovaračem RH o odlasku JNA iz Zagreba i RH-a pod pokroviteljstvom promatrača EEZ-a (danas EU). Bio je glavni pregovarač o razmjenama ratnih zarobljenika iz srbijanskih koncentracijskih logora te kao pregovarač i talac sudjeluje u oslobađanju 2500 ljudi. Obnašao je dužnost državnog tajnika u Ministarstvu hrvatskih branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti od 2007. do 2011. godine.

Autor je i koautor nekoliko knjiga iz područja prava, obrane i nacionalne sigurnosti. Za ratne i mirnodopske zasluge višestruko je odlikovan od predsjednika RH dr. Franje Tuđmana. Medaljom grada Varaždina odlikovan je 2016. godine. Predsjednik je stranačkog Odbora za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Pomoćnik je glavnog tajnika HDZ-a.

Tagovi: Stjepan Adanić, Janaf, Dragan Kovačević, Tomislav Ćorić
PROČITAJ I OVO
Nafta i dalje iznad 87 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta i dalje iznad 87 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima iznad 87 dolara budući da su nove američke sankcije Iranu i Venezueli neutralizirale stišane napetosti na Bliskom istoku i naznake posustajanja potražnje.
Veselica: Janaf će uskoro objaviti prva preuzimanja
NOVI ISKORAK
Veselica: Janaf će uskoro objaviti prva preuzimanja
ZAGREB - Predsjednik Uprave Janafa Stjepan Adanić otkrio je u četvrtak tijekom 7. međunarodne konferencije Jadranskog naftovoda (Janaf) ‘Nova energetska paradigma EU: Jesmo li spremni na promjene‘, da je ta kompanija, u svojoj 50-godišnjoj povijesti, do danas transportirala 265 milijuna tona nafte kroz sustav te da su primili 3.500 tankera.
Habijan: Država će utrošiti 500 milijuna eura u velike baterijske spremnike za pohranu struje
SPREMNICI
Habijan: Država će utrošiti 500 milijuna eura u velike baterijske spremnike za pohranu struje
ZAGREB - Država će utrošiti oko pola milijarde eura za velike baterijske spremnike za pohranu struje, koje će koristiti proizvođači električne energije iz obnovljivih izvora, rečeno je u četvrtak tijekom 7. međunarodne konferencije Jadranskog naftovoda (Janaf) ‘Nova energetska paradigma EU: Jesmo li spremni na promjene‘.
Slovenski ustavni sud razočarao Petrol
NEĆE SE IZJASNITI
Slovenski ustavni sud razočarao Petrol
LJUBLJANA - U slovenskom Petrolu su razočarani odlukom Ustavnog suda Slovenije da se neće izjasniti o ustavnosti i zakonitosti propisa o formiranju cijena pojedinih naftnih derivata kojima je Vlada ograničila marže trgovcima gorivom.
Cijena plina u Europi najviša u posljednja tri mjeseca
ENERGENTI
Cijena plina u Europi najviša u posljednja tri mjeseca
BERLIN - Cijena prirodnog plina u Europi dosegla je najvišu razinu u više od tri mjeseca. Razlog poskupljenja je sukob na Bliskom istoku, javlja njemačka novinska agencija dpa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE