GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sirovina u Rafineriju ulja Modriča ponovo stiže željeznicom

Sirovina u Rafineriju ulja Modriča ponovo stiže željeznicom
ŽELJEZNICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2020 / 15:51
Autor: SEEbiz / Nezavisne novine
MODRIČA - Rafinerija ulja Modriča obnovila je saobraćajnu infrastrukturu, te omogućila snabdjevanje sirovinom Rafinerije putem željezničkog teretnog saobraćaja.

Tako se nakon šest godina, u Rafineriju ulja Modriča sirovina ponovo doprema željezničkim putem. Na taj način obezbijeđen je kontinuitet snabdijevanja kvalitetnim sirovinama, što dalje rafineriji daje značajnu konkurentsku prednost te pozitivno utiče na dugoročnost proizvodnje.

U naredna dva mjeseca svakih 10 dana u Modriču će putem željezničkog sabraćaja biti dopremana sirovina u 20 teretnih vagona, nakon toga svi rezervoarni kapaciteti rafinerije biće u potpunosti popunjeni.

Proizvodi Rafinerije ulja Modriča, najveće kompanije u regiji koja se bavi proizvodnjom motornih ulja, maziva i funkcionalnih tekućina, sačuvali su svoju poziciju na tržištima zahvaljujući kvalitetu koji odgovara specifikacijama, certifikatima i approval-ima (odobrenjima) vodećih svjetskih proizvođača automobila. Posljednja u nizu potvrda kvalitete proizvoda Rafinerije ulja Modriča stigla je i od Mercedes-Benza. Naime, njemački gigant sa pet approvela preporučuje korištenje ulja iz Modriče u svojim motorima posljednje generacije. Na dugoj listi proizvođača motora koji preporučuju korištenje proizvoda iz Rafinerije ulja Modriča uz Mercedes-Benz, su i BMW, Volkswagen i Opel iz putničkog programa vozila te iz komercijalnog i namjenskog programa Volvo, Renault, Man, Mack, Scania, Cummins, Caterpillar, Deutz i Global. Ovim odobrenjima se potvrđuje kvalitet proizvoda kao i kvalitet ispitivanja provedenih u Ispitnoj laboratoriji RUM-a, ali i daje preporuka za korištenje proizvoda u određenim tipovima vozila i motora.

Proizvodi Rafinerije ulja Modriča prvi su izbor potrošača na domaćem tržištu, a izvozom pokrivaju velika evropska i svjetska tržišta od Njemačke, Slovenije i Hrvatske, preko Mađarske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Albanije i Rumunije, Slovačke, pa do Grčke, Ukrajine, Rusije i Vijetnama. Regionalno tržište Hrvatske dodatno je obezbjeđeno prepoznatljivim brendovima ulja i maziva proizvedenim u Rafineriji ulja Modriča kroz saradnju sa novim partnerom Croduxom preko kojeg se vrši plasman proizvoda. Novina proizašla iz ove poslovne saradnje je i da Modrička Rafinerija vrši proizvodnju i punjenje njhovog brenda „Crodux Glass“.

Nedavno je razvojno – istraživački tim razvio nov proizvod – „Dezinsept“, dezinfikaciono sredstvo, namjenjeno za tehničku dezinfekciju i čišćenje radnih površina. Prve proizvedene količine novog proizvoda „Dezinsept“ Rafinerija je donirala Republičkom štabu za vanredne situacije u cilju suzbijanja širenja korona virusa.

Inače, ovo je 251 proizvod iz palete proizvoda Rafinerije ulja Modriča.

Tagovi: Rafinerija ulja Modriča, Caterpillar, Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen, Crodux, Opel
PROČITAJ I OVO
Velike japanske kompanije traže ambiciozniji cilj za obnovljive izvore
CILJEVI
Velike japanske kompanije traže ambiciozniji cilj za obnovljive izvore
TOKYO - Skupina vodećih japanskih kompanija, uključujući Sony, Panasonic i Nissan, pozvala je u ponedjeljak vladu da usvoji znatno ambiciozniji cilj za obnovljive izvore do 2030. godine.
Petrol će nakon preuzimanja Croduxa držati 23 posto hrvatskog tržišta
DRUGI IGRAČ
Petrol će nakon preuzimanja Croduxa držati 23 posto hrvatskog tržišta
ZAGREB - Slovenska energetska grupacija Petrol preuzela je prošlog tjedna 91 benzinsku postaju tvrtke Crodux, u vlasništvu umirovljenog generala Ivana Čermaka koji se time praktički povukao iz poslovanja u maloprodaji naftnih derivata.
Cijene nafte prošloga tjedna pale nakon dva tjedna rasta
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte prošloga tjedna pale nakon dva tjedna rasta
LONDON - Na svjetskim su tržištima cijene nafte prošloga tjedna pale, nakon dva tjedna rasta, jer se trgovci plaše da se zbog daljnjeg širenja koronavirusa u svijetu potražnja za naftom neće oporaviti toliko brzo koliko su se nadali.
Mihajlović: Mora više da se uradi na reformi EPS-a
JASNA PORUKA
Mihajlović: Mora više da se uradi na reformi EPS-a
BEOGRAD - Struja neće skoro poskupeti, mora više da se uradi na reformi Elektroprivrede Srbije, rekla je ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović.
Plinska utakmica u regiji sve zanimljivija
PLINSKE IGRE
Plinska utakmica u regiji sve zanimljivija
ZAGREB - Hrvatski LNG terminal izazvao je žestoku konkurenciju na tržištu Balkana, piše u nedjelju Večernji list, podsjećajući da su osim terminala na Krku u pogon nedavno pušteni i novi plinovodi Turski tok i TAP (Transjadranski plinovod).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE