GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sirovina u Rafineriju ulja Modriča ponovo stiže željeznicom

Sirovina u Rafineriju ulja Modriča ponovo stiže željeznicom
ŽELJEZNICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2020 / 15:51
Autor: SEEbiz / Nezavisne novine
MODRIČA - Rafinerija ulja Modriča obnovila je saobraćajnu infrastrukturu, te omogućila snabdjevanje sirovinom Rafinerije putem željezničkog teretnog saobraćaja.

Tako se nakon šest godina, u Rafineriju ulja Modriča sirovina ponovo doprema željezničkim putem. Na taj način obezbijeđen je kontinuitet snabdijevanja kvalitetnim sirovinama, što dalje rafineriji daje značajnu konkurentsku prednost te pozitivno utiče na dugoročnost proizvodnje.

U naredna dva mjeseca svakih 10 dana u Modriču će putem željezničkog sabraćaja biti dopremana sirovina u 20 teretnih vagona, nakon toga svi rezervoarni kapaciteti rafinerije biće u potpunosti popunjeni.

Proizvodi Rafinerije ulja Modriča, najveće kompanije u regiji koja se bavi proizvodnjom motornih ulja, maziva i funkcionalnih tekućina, sačuvali su svoju poziciju na tržištima zahvaljujući kvalitetu koji odgovara specifikacijama, certifikatima i approval-ima (odobrenjima) vodećih svjetskih proizvođača automobila. Posljednja u nizu potvrda kvalitete proizvoda Rafinerije ulja Modriča stigla je i od Mercedes-Benza. Naime, njemački gigant sa pet approvela preporučuje korištenje ulja iz Modriče u svojim motorima posljednje generacije. Na dugoj listi proizvođača motora koji preporučuju korištenje proizvoda iz Rafinerije ulja Modriča uz Mercedes-Benz, su i BMW, Volkswagen i Opel iz putničkog programa vozila te iz komercijalnog i namjenskog programa Volvo, Renault, Man, Mack, Scania, Cummins, Caterpillar, Deutz i Global. Ovim odobrenjima se potvrđuje kvalitet proizvoda kao i kvalitet ispitivanja provedenih u Ispitnoj laboratoriji RUM-a, ali i daje preporuka za korištenje proizvoda u određenim tipovima vozila i motora.

Proizvodi Rafinerije ulja Modriča prvi su izbor potrošača na domaćem tržištu, a izvozom pokrivaju velika evropska i svjetska tržišta od Njemačke, Slovenije i Hrvatske, preko Mađarske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Albanije i Rumunije, Slovačke, pa do Grčke, Ukrajine, Rusije i Vijetnama. Regionalno tržište Hrvatske dodatno je obezbjeđeno prepoznatljivim brendovima ulja i maziva proizvedenim u Rafineriji ulja Modriča kroz saradnju sa novim partnerom Croduxom preko kojeg se vrši plasman proizvoda. Novina proizašla iz ove poslovne saradnje je i da Modrička Rafinerija vrši proizvodnju i punjenje njhovog brenda „Crodux Glass“.

Nedavno je razvojno – istraživački tim razvio nov proizvod – „Dezinsept“, dezinfikaciono sredstvo, namjenjeno za tehničku dezinfekciju i čišćenje radnih površina. Prve proizvedene količine novog proizvoda „Dezinsept“ Rafinerija je donirala Republičkom štabu za vanredne situacije u cilju suzbijanja širenja korona virusa.

Inače, ovo je 251 proizvod iz palete proizvoda Rafinerije ulja Modriča.

Tagovi: Rafinerija ulja Modriča, Caterpillar, Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen, Crodux, Opel
PROČITAJ I OVO
Država na poticajima za vjetroelektrane u minusu 371 milijun kuna
VJETAR
Država na poticajima za vjetroelektrane u minusu 371 milijun kuna
ZAGREB - Hrvatski operator tržišta energije (HROTE) lani je proizvođačima obnovljivih izvora energije isplatio nešto više od tri milijarde kuna poticaja, no prihodi te državne tvrtke nisu pokrili rashode pa je zabilježen minus od 371 milijun kuna, piše u subotu Večernji list.
Đukanović podnio krivičnu prijavu protiv Markovića, Sekulić i bivšeg rukovodstva EPCG
PRIJAVA
Đukanović podnio krivičnu prijavu protiv Markovića, Sekulić i bivšeg rukovodstva EPCG
PODGORICA - Predsjednik Odbora direktora Milutin Đukanović je u ime Elektroprivrede Crne Gore Vrhovnom državnom tužilaštvu podnio krivične prijave.
Šetnja Bečom uz otkrivanje najboljih energetski učinkovitih projekata
ZABAVNO
Šetnja Bečom uz otkrivanje najboljih energetski učinkovitih projekata
BEČ - Energy!ahead novi je projekt Grada Beča kojim obilazak austrijske prijestolnice dobiva novo lice. U ponudu besplatne aplikacije uvršteni su brojni uspješni projektu poput energetski učinkovite sanacije povijesnih građevina ili postrojenja za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora.
Cijene nafte pale ispod 63 dolara, trgovci preusmjerili fokus na opskrbu
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale ispod 63 dolara, trgovci preusmjerili fokus na opskrbu
LONDON - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima ispod razine od 63 dolara budući da su se trgovci preusmjerili na najavljenu veću opskrbu glavnih proizvođača u uvjetima neizvjesnog tempa oporavka potražnje od koronamjera.
HOPS postaje dioničarsko društvo
PROMJENE
HOPS postaje dioničarsko društvo
ZAGREB - Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u javnu je raspravu do 2. svibnja stavilo novi Zakon o tržištu električne energije u čijem članku 134. (Prijelazne i završne odredbe) se navodi da će se nezavisni operator prijenosa električne energije (HOPS) u roku od šest mjeseci od dana stupanja zakona na snagu organizirati kao dioničko društvo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE