GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Siemens Energy planira do 2025. otpustiti 7.800 radnika

Siemens Energy planira do 2025. otpustiti 7.800 radnika
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.02.2021 / 12:27
Autor: SEEbiz / H
FRANKFURT - Siemens Energy planira do 2025. godine u segmentu plina i električne energije smanjiti broj zaposlenih za 7.800, objavila je ta tvrtka u utorak na kompanijskim mrežnim stranicama.

Uprava je, kako se navodi, predstavnike radnika upoznala s detaljima prethodno najavljenih planova smanjenja troškova za najmanje 300 milijuna eura u segmentu plina i električne energije. Dio toga smanjenja planira postići otpuštanjem 7.800 radnika diljem svijeta, a najviše - tri četvrtine, u upravljanju, administraciji i prodaji.

Očekuje se da će približno tri tisuće otkaza biti uručeno u Njemačkoj, 1.700 u Sjedinjenim Državama i 3.100 u drugim zemljama.

Smanjenje broja zaposlenih planira se do kraja fiskalne 2025. godine, s velikim dijelom koji će se provesti do kraja fiskalne 2023.

"U pregovorima s predstavnicima radnika i uz suodlučivanje, tvrtka želi postići dogovor o predloženim mjerama što je prije moguće", kaže se u objavi.

"Tržište energije značajno se mijenja što nam nudi mogućnosti, ali istovremeno nam predstavlja velike izazove", izjavio je izvršni direktor Siemensa Energy Christian Bruch.

Prema njegovim riječima, tvrtka programom čiji je dio smanjenje broja zaposlenih želi "povratiti konkurentnost i financijsku snagu".

Tagovi: Siemens Energy, Siemens, otpuštanja, Christian Bruch
PROČITAJ I OVO
Janaf predlažu rekordnu dividendu
DIVIDENDA
Janaf predlažu rekordnu dividendu
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Jadranskog naftovoda predložit će Glavnoj skupštini Društva donošenje odluke o raspodjeli dobiti za poslovnu 2023. godinu.
Cijene nafte pale na 88 dolara zbog nagađanja o odlukama Feda
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale na 88 dolara zbog nagađanja o odlukama Feda
LONDON - Cijene nafte kliznule su u srijedu na međunarodnim tržištima na 88 dolara, održavajući nagađanja trgovaca o šansama da posustajanje poslovne aktivnosti u SAD-u potakne središnju banku na sniženje kamatnih stopa, što bi poduprlo i potražnju za energentima.
Srbija: Nema više popusta na računima za struju
STRUJA
Srbija: Nema više popusta na računima za struju
BEOGRAD - Sa martovskim računima za struju istekao je rok za popuste koji su, prema uredbi Vlade Srbije, važili od 1. oktobra 2023. do 31. marta 2024. godine.
Luka Koper novom solarnom elektranom pokrila desetinu vlastitih potreba
OIE
Luka Koper novom solarnom elektranom pokrila desetinu vlastitih potreba
KOPER - Luka Koper će sljedećih godina u elektrifikaciju uložiti više od 100 milijuna eura, najavljeno je na današnjem otvorenju solarne elektrane na krovovima skladišta generalnih tereta.
Murphy: Sat otkucava za Južnu interkonekciju
PLINOVOD
Murphy: Sat otkucava za Južnu interkonekciju
NEUM - Potrebno je u Federaciji BiH usvojiti zakon o Južnoj interkonekciji i aplicirati za sredstva prije nego to bude zauvijek izgubljeno, upozorio je ambasador SAD u BiH Michael Murphy na Energetskom samitu 2024 koji se oržava u Neumu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE