GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Siemens Energy planira 400 milijuna eura uštede u odjelu za vjetroelektrane

Siemens Energy planira 400 milijuna eura uštede u odjelu za vjetroelektrane
UŠTEDE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.11.2023 / 19:07
Autor: SEEbiz / DPA
ESSEN - Posrnula tvrtka za energetsku tehnologiju Siemens Energy planira značajnom reorganizacijom smanjiti troškove u gubitaškom poslovanju s vjetroelektranama, objavila je tvrtka u utorak.

Restrukturiranje podružnice za vjetroturbine Siemens Gamesa trebalo bi posrnuloj tvrtki uštedjeti oko 400 milijuna eura (438 milijuna dolara) do fiskalne godine 2025.-26., rekli su čelnici Siemens Energyja investitorima na događaju u Hamburgu.

Izvršni direktor Siemens Energya, Christian Bruch, najavio je prošlog tjedna da bi Siemens Gamesa ove godine trebala ostvariti rezultat, dvije godine kasnije nego što je prvotno planirano.

Problemi u poslovanju s vjetroelektranama doveli su do toga da Siemens Energy sa sjedištem u Münchenu prijavi milijarde eura gubitaka tijekom prošle financijske godine. Ostatak poslovanja s plinom, mrežama i industrijskom transformacijom ide puno bolje.

Podružnica Gamesa bori se s kroničnim problemima kvalitete svojih kopnenih vjetroturbina, poteškoćama pri pokretanju morskih vjetroturbina na moru, kao i sa znatno višim troškovima.

Prodaja nove kopnene turbine 5.X obustavljena je i tvrtka se koncentrira na povećanje proizvodnje u svojim tvornicama turbina na moru.

Tvrtka je rekla da će biti selektivnija u prihvaćanju narudžbi, a čelnici tvrtke upozoravaju ulagače da sada predviđaju sveukupno manje narudžbi u odjelu vjetroelektrana.

Podružnica Gamesa planira se usredotočiti na određene regije i proizvode. Šef Gamese Jochen Eickholt rekao je da je temeljno tržište tvrtke Europa.

Siemens Energy prethodno je bio odjel njemačkog inženjerskog i proizvodnog diva Siemensa, ali je 2020. izdvojen u neovisnu tvrtku. Siemens i dalje drži manjinski udio u energetskoj tvrtki.

Siemens Energy priopćio je da tvrtka očekuje još jedan veliki gubitak u tekućoj fiskalnoj godini.

Bruch je, kada je prošli tjedan objavio nove trogodišnje financijske ciljeve za Siemens Energy, rekao da je tvrtka prioritet preokret u Gamesi.

Bruch je rekao da bi ukupnu profitabilnost tvrtke također trebala potaknuti mrežna tehnologija i poslovi industrijske transformacije.

Siemens Energy ima ogroman zaostatak u narudžbama. Međutim, tvrtka je rekla da joj je potreban novac u obliku jamstava kako bi mogla riješiti ovaj zaostatak.

Prošli tjedan Siemens Energy postigao je dogovor s bankama i saveznom vladom o jamstvima za osiguranje narudžbi. Njemačka vlada nudi jamstvo od 7,5 milijardi eura kako bi osigurala bankovne jamstvene linije od 12 milijardi eura.

Fotografija: Ralf Hirschberger/dpa-Zentralbild/dpa

Tagovi: Siemens Energy, Siemens, vjetroelektrane
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte iznad 81 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte iznad 81 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u petak na međunarodnim tržištima iznad 81 dolara budući da trgovci važu naznake jačanja potražnje na pragu ljetne sezone vožnje u SAD-u i pojačani oprez američke središnje banke pri razmatranju troškova zaduživanja.
EU premašio plan o štednji plina
PLIN
EU premašio plan o štednji plina
BRUXELLES - Europska unija smanjila je potrošnju plina više no što je planirala, a Hrvatska je uštedom na razini europskog prosjeka, pokazalo je izvješće Europske komisije.
Solarna elektrana Saraorci puštena u rad
SOLARI
Solarna elektrana Saraorci puštena u rad
SMEDEREVO - U naselju Saraorci pored Smedereva, završena je prva faza radova na izgradnji najveće solarne elektrane u Srbiji ,,Saraorci” čija ukupna snaga u prvoj fazi iznosi 9.86MW (11,8 MWp) dok u je u drugoj fazi predviđena snaga od 1.5MW (1,86 MWp).
Cijene nafte porasle prema 83 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte porasle prema 83 dolara
NEW YORK - Cijene nafte porasle su na međunarodnim tržištima prema 83 dolara budući da je najava Rusije o smanjivanju opskrbe prevagnula nad signalima američke središnje banke da bi mogla podići troškove zaduživanja ako inflacija ne popusti.
Dioničari Petrola odobrili dividendu od 1,80 eura
DIVIDENDA
Dioničari Petrola odobrili dividendu od 1,80 eura
LJUBLJANA - Dioničari Petrola danas su na skupštini u Ljubljani potvrdili prijedlog uprave društva da se od 74,2 milijuna eura bilančne dobiti 74 milijuna eura namijeni za isplatu dividendi, odnosno 1,80 eura bruto po dionici.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE