GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Shell ograničio prodaju dizela i lož ulja u Njemačkoj

Shell ograničio prodaju dizela i lož ulja u Njemačkoj
GORIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.03.2022 / 11:07
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Britansko-nizozemski naftni div Shell izvijestio je da je zbog napete situacije na tržištu privremeno ograničio prodaju lož ulja, dizela i drugih proizvoda pojedinim većim kupcima u Njemačkoj.

Shell je potez objasnio „ogromnim poremećajima i nestašicom na energetskim tržištima” koje su izazvali rat u Ukrajini, naknadne sankcije Rusiji i rast gospodarske aktivnosti nakon pandemijskog zatišja.

Kako bismo mogli i dalje ispunjavati ugovorene obveze, ograničili smo prodaju lož ulja, dizela i drugih proizvoda na fizičkim tržištima bez prethodnog dogovora, poručili su u ponedjeljak iz britanske tvrtke.

Činimo sve što možemo kako bi se nabavni lanci „što više stabilizirali”, ali teško je predvidjeti kako će se situacija razvijati, dodali su.

Glasnogovornik tvrtke nije želio komentirati odluku.

Rasprave o zabrani uvoza nafte iz Rusije podigle su cijene u ponedjeljak na najvišu razinu od 2008. godine, od 139 dolara, potaknute bojaznima da bi SAD i Europa mogle zabraniti uvoz ruske nafte. Tijekom dana situacija se ponešto smirila i cijena je kliznula prema 123 dolara.

Od početka ruske invazije na Ukrajinu porasle su otprilike za trećinu.

Najvišu razinu od početka trgovanja na financijskim tržištima dosegnule su u ljeto 2008. kada se barelom trgovalo po gotovo 150 dolara, podsjeća agencija dpa.

Tagovi: Shell, Royal Dutch Shell, Gazprom, dizel, lož ulje
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte stabilizirale se ispod 90 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte stabilizirale se ispod 90 dolara

LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se u utorak ispod razine od 90 dolara budući da je među trgovcima prevladalo uvjerenje da sukob na Bliskom istoku neće eskalirati u skorije vrijeme, što je prigušilo zabrinutost za opskrbu.

U Rafineriji nafte Rijeka počelo postupno pokretanje proizvodnje
PROIZVODNJA
U Rafineriji nafte Rijeka počelo postupno pokretanje proizvodnje
RIJEKA - Započelo je postupno pokretanje proizvodnje u Rafineriji nafte Rijeka, nakon završetka redovitog remonta i osam projekata usmjerenih uglavnom na povećanje energetske učinkovitosti ukupne vrijednosti 100 milijuna eura, izvijestila je Ina.
MET Grupa: Prihodi smanjeni u 2023. zbog nižih cijena
PAD
MET Grupa: Prihodi smanjeni u 2023. zbog nižih cijena
ZAGREB - MET Grupa je 2023. godine ostvarila svoju drugu najprofitabilniju godinu zahvaljujući konsolidiranom prihodu od 24,5 milijardi eura. Prihodi tvrtke smanjili su se u odnosu na 41,5 milijardi eura u 2022. godini, što je odraz okruženja nižih cijena.
Na sjeveru Hrvatske kreće projektiranje prve geotermalne elektrane
PROJEKTI
Na sjeveru Hrvatske kreće projektiranje prve geotermalne elektrane
VARAŽDIN - Varaždinska županija, Općina Mali Bukovec i tvrtka u njihovu vlasništvu Bukotermal kreću s projektiranjem i ishođenjem dozvola za izgradnju prve geotermalne elektrane na sjeveru Hrvatske, priopćili su danas iz Bukotermala.
Gen-I poziva na upis 50 milijuna eura zelenih obveznica
OBVEZNICE
Gen-I poziva na upis 50 milijuna eura zelenih obveznica
LJUBLJANA - Tvrtka Gen-I poslala je pozvanim ulagačima ponudu za upis zelenih obveznica koje planira izdati u drugom kvartalu ove godine u ukupnom iznosu do 50 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE