GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Shell jača ponudu benzinskih crpki u Sloveniji

Shell jača ponudu benzinskih crpki u Sloveniji
STRATEŠKI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.01.2024 / 07:06
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Shell Adria jača prisutnost svog brenda i ponude u Sloveniji nakon kupnje benzinskih postaja od mađarskog Mola. Kako su najavili, u posljednjim mjesecima 2023. i prvim danima siječnja 2024. otvorili su 14 benzinskih postaja i izgradili potpuno novi centar mobilnosti u Žalcu.

Shell je prvu pumpu otvorio 11. listopada prošle godine u Rogaškoj Slatini, posljednju jučer u Prestranku u Notranjskoj, a svih 38 pumpi koje je Shell kupio od Mola u sklopu preuzimanja OMV-a planira se otvoriti do proljeća 2024. godine. U Shellu predviđaju da će im najviše benzinskih crpki biti u Celju i Mariboru te okolici te u Primorskoj i Pomurju. „Shell planira većinu njih postupno pretvoriti u moderne centre mobilnosti u narednim godinama.

Novi centar mobilnosti već se nalazi u Žalcu i nije dio spomenutog ugovora s Molom jer se radi o potpuno novoj investiciji. Centar se nalazi uz štajersku autocestu, na povoljnoj lokaciji, neposredno uz izlaz za Žalec, a namijenjen je vozačima osobnih i teretnih vozila“, pojašnjavaju iz Shella.

Ova multinacionalna tvrtka prisutna je na slovenskom tržištu gotovo 30 godina, ali je do ove godine uglavnom posjedovala pumpe bez osoblja i za kamione. Najveća od njih nalazi se u Framu kod Maribora i smatra se drugom najvećom pumpom te vrste u Europi. Ova pumpa je do sada bila i jedina Shell pumpa u Sloveniji na kojoj su vozači osobnih vozila mogli točiti gorivo. Sada se to mijenja jer je prošle godine tvrtka kupila dodatnih 38 prodajnih mjesta od Mola koji je zbog prevelike koncentracije morao prodati dio mreže.

Tagovi: Shell, mol, nafta, slovenija, petrol
PROČITAJ I OVO
HERA poništila postupak odabira opskrbljivača javne usluge opskrbe plinom
PLIN
HERA poništila postupak odabira opskrbljivača javne usluge opskrbe plinom
ZAGREB - Hrvatska energetska regulatorna agencija u petak je objavila da je poništila postupak odabira opskrbljivača javne usluge opskrbe plinom, jer je analiza ponuda "ukazala na rizik od mogućeg značajnog povećanja tržišne koncentracije u segmentu javne usluge opskrbe plinom, kao i mogućih povezanih problema u sigurnosti opskrbe plinom".
Gen-I izdao zelene obveznice u vrijednosti od 50 milijuna eura
OBVEZNICE
Gen-I izdao zelene obveznice u vrijednosti od 50 milijuna eura
LJUBLJANA - Kompanija Gen-I izdala je danas obveznice vrijedne 50 milijuna eura. Riječ je o petogodišnjim zelenim obveznicama s oznakom GE03 i godišnjom kamatom od 5,20 posto.
Cijene nafte porasle prema 90 dolara, američka ministrica umirila ulagače
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte porasle prema 90 dolara, američka ministrica umirila ulagače
LONDON - Cijene nafte porasle su u petak na međunarodnim tržištima prema 90 dolara budući da su ulagače ohrabrile optimistične poruke američke ministrice financija o gospodarskom rastu i inflaciji.
Niže cijene prirodnog plina smanjile kvartalnu dobit Exxonmobila
PAD
Niže cijene prirodnog plina smanjile kvartalnu dobit Exxonmobila
NEW YORK - Američki naftni div Exxonmobil u prvom je ovogodišnjem kvartalu zabilježio dobit od 8,2 milijarde dolara, što je 28 posto manje nego u istom razdoblju lani.
TotalEnergies blago povećao kvartalnu dobit
BLAGI RAST
TotalEnergies blago povećao kvartalnu dobit
PARIZ - Francuski energetski div TotalEnergies u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario neto dobit od 5,7 milijardi dolara (5,3 milijarde eura), što je tri posto više nego godinu ranije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE