GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Schneider Electric predstavlja EcoStruxure Power Design, softver za brže i bolje projektiranje električnih mreža

Schneider Electric predstavlja EcoStruxure Power Design, softver za brže i bolje projektiranje električnih mreža
SOFTVER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.09.2020 / 11:51
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Projektiranje električnih mreža i ugradnja opreme za distribuciju električne energije temelj je izgradnje novih objekata.

Svijet se mijenja te se za spomenute dvije aktivnosti postavljaju sve veći zahtjevi. Unatoč tome što je korisnicima na prvome mjestu sigurnost, sve više pažnje se pridaje efikasnosti sustava. 

Kako bolje projektirati?

Pored toga što je posao projektanata postao puno veći izazov nego prije, projektanti se sve više usmjeravaju na izradu što većeg broja projekata u što kraćem vremenu. Može li se električna niskonaponska i srednjenaponska mreža projektirati brzo i efikasno, a bez gubitka na kvaliteti?

„U radu s projektantima smo primijetili njihovu potrebu za izradom što većeg broja projekata električnih instalacija uz snažan preduvjet održavanja visoke razine kvalitete projekta. Stoga smo predložili izradu novog softvera EcoStruxure Power Design koji pomaže projektantima u boljem i bržem izboru između brojnih elemenata, od sklopki, prekidača ili uređaja za neprekidno napajanje. Program sadrži funkciju crtanja jednopolnih shema, a zahvaljujući jednostavnom korisničkom sučelju intuitivan je i lako se koristi“ – izjavljuje Berislav Korpar, direktor prodaje u Schneider Electric.

U prošlosti se projektiranje električnih instalacija vršilo pomoću papira, olovke i kalkulatora. Danas, kao i u svim drugim aktivnostima, primjetan je porast uvođenja automatiziranih rješenja koja doprinose smanjenju repetitivnih radnji i mogu ukazati na to kako iskoristiti sav potencijal predložene ponude.

Smartifikacija

EcoStruxure Power Design je softver za izračun i konfiguraciju električnih mreža i razvodnih ormara - olakšava rad projektantima zahvaljujući dodatnoj funkciji smartifikacije („Make it Smart!„). Projektantima smartifikacija pomaže u optimalnom izboru opreme, što uključuje i mogućnosti povezivanja komunikacijskim protokolima, proizvođačima razvodnih ormara omogućava izmjene pri projektiranju opreme u razvodnom ormaru omogućujući funkcionalnosti Internet Stvari (IOT), odnosno njihovo buduće povezivanje i integraciju s raznim aplikacijama.
Softveri iz obitelji EcoStruxure Power mogu raditi samostalno ili u kombinaciji s drugim programima.

Tagovi: Schneider Electric, Berislav Korpar, EcoStruxure Power Design, softver za brže i bolje p
PROČITAJ I OVO
Njemačka od 2. studenoga u lockdownu
LOCKDOWN
Njemačka od 2. studenoga u lockdownu
BERLIN - U Njemačkoj bi od sljedećeg tjedna trebalo biti na snazi novo ograničenje javnog života kojem je cilj maksimalno smanjenje broja socijalnih kontakata a mjere se, kako javljaju mediji u srijedu, odnose na zatvaranje ugostiteljskih objekata i ograničenja okupljanja u privatnom i javnom životu.
Cijene nafte pale nadomak 39 dolara, ulagače zabrinuo nagli rast zaliha u SAD-u
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale nadomak 39 dolara, ulagače zabrinuo nagli rast zaliha u SAD-u
LONDON - Cijene barela nafte potonule su u srijedu na međunarodnim tržištima nadomak 39 dolara pod utjecajem naglog rasta zaliha u SAD-u i širenja koronavirusa u SAD-u i Europi koje potiče zabrinutost za potražnju.
Gradi se velika solarna elektrana kod Udbine
INVESTICIJE
Gradi se velika solarna elektrana kod Udbine
UDBINA - Tvrtka Moderator upravo je ishodila građevinsku dozvolu za veliku fotonaponsku elektranu u gospodarskoj zoni Podudbina. Ova tvrtka već desetak godina uspješno posluje u proizvodnji električne energije na šumsku sječku i peleta za grijanje.
Približavanje uragana podiglo cijene nafte prema 41 dolar
NAFTNO TRŽIŠTE
Približavanje uragana podiglo cijene nafte prema 41 dolar
LONDON - Cijene barela nafte porasle su u utorak na međunarodnim tržištima prema 41 dolar, poduprte zatvaranjem proizvodnje u Meksičkom zaljevu zbog približavanja uragana Zeta.
Diversifikacija snabdevanja gasom zavisiće od njegove cene
GAS
Diversifikacija snabdevanja gasom zavisiće od njegove cene
BEOGRAD - Izgradnjom Turskog toka, kojim će uskoro poteći ruski gas, Srbija oslobađa gasni pravac iz Mađarske, tako da bi u našu zemlju mogao da stigne i gas iz austrijskog skladišta Baumgarten, a izgradnjom interkonektora Niš - Dimitrovgrad - i azerbejdžanski gas preko Grčke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE