GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Saudi Aramco: Neto dobit u prvom kvartalu srezana 25%

Saudi Aramco: Neto dobit u prvom kvartalu srezana 25%
OŠTAR PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.05.2020 / 09:25
Autor: Siniša Malus
RIJAD - Saudi Aramco izvijestio je o padu neto dobiti od 25 posto u prvom kvartalu.

Naftni div bori se s dramatičnim padom cijena nafte i smanjenjem globalne potražnje.

Tvrtka je navela da je neto dobit skliznula na 62,5 milijardi rijala (16,6 milijardi USD) u prva tri mjeseca godine, što je pad u odnosu na 83,3 milijarde rijala u istom razdoblju 2019. godine.

"Kriza COVID-19 nešto je što svijet nije doživio u novijoj povijesti i prilagođavamo se vrlo složenom i brzo promjenjivom poslovnom okruženju", izjavio je predsjednik Aramca-a i izvršni direktor Amin Nasser.

„Aramco je pokazao otpornost tijekom ekonomskih ciklusa i ima neusporedivu poziciju zbog snažne bilance i niske strukture troškova.“

Aramco je u prvom tromjesečju najavio dividendu od 18,75 milijardi dolara, unatoč padu prihoda. Tvrtka se obvezala da će isplaćivati dividendu u iznosu od 75 milijardi USD godišnje tijekom pet godina, kao dio svog povrata investitorima, prije nego što će izaći na burzu. Čini se da su spomenuti planovi još uvijek aktualni unatoč smanjenju kapitalne potrošnje.

Tagovi: Saudi Aramco, poslovni rezultati, Amin Nasser, nafta, Saudijska Arabija, naftno tržište, dividenda,
PROČITAJ I OVO
EPS Distribucija nije više deo sistema EPS-a
ORGANIZACIJA
EPS Distribucija nije više deo sistema EPS-a
BEOGRAD - Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ prenelo je na Republiku Srbiju, koju zastupa Vlada, celokupan osnivački i vlasnički udeo u Operatoru distributivnog sistema „EPS Distribuciji“, čime je „EPS Distribucija“ prestala da bude deo sistema EPS-a.
Zbog remonta Turskog toka prekid isporuke gasa
GAS
Zbog remonta Turskog toka prekid isporuke gasa
BEOGRAD - Prekid isporuka gasa kroz Turski tok je zbog planiranog remonta, a u Srbiji je stavljeno u pripravnost skladište u Banatskom dvoru, sa koga će moći da se pokrije planirana potrošnja u tom periodu, rekao je danas Tanjugu generalni direktor JP "Srbijagasa" Dušan Bajatović.
Cijene nafte stabilne iznad 74 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte stabilne iznad 74 dolara
LONDON - Cijene sirove nafte stabilizirale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima iznad razine od 74 dolara, balansirajući između pada zaliha u SAD-u i jačeg dolara koji prigušuje potražnju.
Zastoj u izgradnji termoelektrane Kolubara B
ČEKAJU SE STUDIJE
Zastoj u izgradnji termoelektrane Kolubara B
BEOGRAD - Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije naložlio je krajem maja da se obustavi gradnja termoelektrane Kolubara B u opštini Lazarevac, nedaleko od rudnika uglja dok se ne urade studije ekonomske i ekološke opravdanosti.
Njemački Wpd iznio planove za gradnju velikog vjetroparka u Sjevernoj Makedoniji
VJETROPARK
Njemački Wpd iznio planove za gradnju velikog vjetroparka u Sjevernoj Makedoniji
SKOPJE - Njemačka tvrtka Wpd, koja je iskazala interes za izgradnju četiri vjetroparka u BiH, planira u Makedoniji izgraditi vjetroelektranu snage do 400 megavata koja bi bila veća od svih ostalih vjetroelektrana u zemlji zajedno (i onih koje rade i onih koje su u planu ).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE