GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

SAD bi do 2025. mogao utrostručiti baterijske kapacitete

SAD bi do 2025. mogao utrostručiti baterijske kapacitete
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.12.2022 / 13:41
Autor: SEEbiz / H
WASHINGTON - Dobavljači električne energije u SAD-u mogli bi u iduće tri godine utrostručiti baterijske kapacitete, sudeći po planiranim novim projektima i po povećanju solarnih i kapaciteta energije vjetra, procjenjuje ministarstvo energetike.

Inženjerske tvrtke i vlasnici elektrana izvijestili su da planiraju povećati baterijske kapacitete za pohranu energije sa 7,8 gigavata (GW) u listopadu ove godine na 30 gigavata do kraja 2025., prema EIA-inom preliminarnom mjesečnom inventaru električnih generatora.

Do kraja godine kapaciteti bi trebali dosegnuti 9,1 gigavat i biti udvostručeni do kraja 2023, na 19 gigavata. U 2024. trebali bi dosegnuti 2024. gigavata.

"Slično kao i solarna energija, i veći kapaciteti baterijske pohrane promijenit će američki portfelj za proizvodnju električne energije" jer će pohranom energije za naknadnu upotrebu podići razinu stabilnosti izvora poput vjetra i Sunca, ističe ministarstvo.

Više od tri četvrtine dodatnih baterijskih kapaciteta, ukupno 20,8 gigavata, planira se u Teksasu i Kaliforniji, koji imaju veće kapacitete za proizvodnju struje iz energije Sunca i vjetra dodaje EIA.

Teksas bi do 2025. trebao povećati baterijske kapacitete za 7,9 gigavata. Trenutno prednjači kapacitetima za proizvodnju struje iz energije vjetra, od 37,2 gigavata, koji bi u iduće tri godine trebali biti povećani za 5,3 gigavata.

Kalifornija bi do 2025. trebala povećati baterijske kapacitete za 7,6 gigavata. Trenutno ima najveće kapacitete za proizvodnju struje iz energije Sunca, od 16,8 gigavata. Do 2025. trebali bi biti povećani za 7,7 gigavata.

"Američkoj elektroenergetskoj mreži dostupni su sve veći baterijski kapaciteti, a sve su veći i kapaciteti pojedinačnih projekata za baterijsku pohranu", konstatira ministarstvo, dodavši da bi do 2025. trebala biti realizirana više od 23 velika projekta, kapaciteta od 250 i 650 MW.

Tagovi: baterije za pohranu energije, baterije
PROČITAJ I OVO
Može li EU izdržati bez ruskog dizela?
DIZEL
Može li EU izdržati bez ruskog dizela?
MOSKVA - EU je već obustavio uvoz ruske nafte. Ali obustava uvoza i naftnih derivata kao što je dizel će i Europi zadati više problema. Svakome je jasno da zapravo i iz Turske ili Indije kupujemo ruski dizel.
Nafta iznad 80 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta iznad 80 dolara
LONDON - Nafta je na početku novog tjedna stabilizirana iznad razine od 80 dolara, a najviše brine moguće ograničenje potrošnje goriva.
HGK: Kašnjenje i nedostatak regulative za OIE usporava investicije
OIE
HGK: Kašnjenje i nedostatak regulative za OIE usporava investicije
ZAGREB - Udruženje obnovljivih izvora energije Hrvatske gospodarske komore upozorava da je od dvije tisuće megavata (MW) kapaciteta za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora koje Hrvatska treba ispuniti prema programu OIE do 2023., ostvareno tek 107,5 MW, a razlogom drži zakašnjelu i nepotpunu regulativu.
MOL planira prodati benzinske postaje u Sloveniji
PLANOVI
MOL planira prodati benzinske postaje u Sloveniji
LJUBLJANA - Mađarska naftna kompanija Mol uskoro bi trebala početi prodavati neke od ukupno 53 benzinskih postaja koje kontrolira u Sloveniji, neslužbeno doznaje ljubljanski Dnevnik.
Dekanić: Hrvatska ima izvrsnu opskrbu naftom, ne bi trebalo biti problema
ANALITIČARI
Dekanić: Hrvatska ima izvrsnu opskrbu naftom, ne bi trebalo biti problema
ZAGREB - Europska zabrana uvoza rafiniranih naftnih proizvoda iz Rusije kao što su dizel i benzin stupila je danas na snagu, prenose europski mediji. Energetski stručnjak Igor Dekanić u središnjem Dnevniku HTV-a rekao je kako Hrvatska nema lošu poziciju te kako ne bi smjelo biti problema u opskrbi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE