GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rekordna zaduženost naftnih kompanija

Rekordna zaduženost naftnih kompanija
DUG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.07.2020 / 23:13
Autor: SEEbiz
LONDON - Cijene nafte protekloga se tjedna nisu značajnije mijenjale, unatoč snažnom rastu u petak.

Međunarodna agencija za energiju neznatno je nadogradila svoju procjenu ovogodišnje prosječne potrošnje nafte (na 92,1 milijuna barela). Najveće svjetske naftne kompanije uspjele su posuditi rekordne vrijednosti na tržištima kapitala u drugom tromjesečju ove godine, unatoč očekivanjima oštrog pada poslovnih rezultata kao posljedica izuzetno niskih cijena sirove nafte u prvoj polovici ove godine.

"Rastući dug dodatno će povećati pritisak na već jako zadužene tvrtke, što očito ne smeta investitorima u poplavi likvidnosti o kojoj vode računa središnje banke. Ne zaboravimo da je naftna industrija bila (i još uvijek je) snažno obilježena posljedicama pandemije. Osim poplave novca, ulagači (kao i vjerovnici) objašnjavaju nedavno rastuće zanimanje za taj sektor s malo boljim makroekonomskim podacima koji dolaze iz SAD-a i Kine, a koji su ponovno poduprli nade investitora u oporavak u obliku slova V. S druge strane, ne smijemo zanemariti ponovno pogoršanje epidemiološke slike u zemljama koje su prve odustale od mjera poduzetih za sprečavanje širenja virusa, što znači da bi se stvari uskoro mogle ponovno pogoršati“, rekao je za RTV Slovenije Sašo Šmigič, upravitelj imovine u Generali Investmentsu.

Tagovi: zaduženost naftnih kompanija, nafta, naftno tržište, Generali Investments, Sašo Šmigič
PROČITAJ I OVO
Teš u petak s rekordnom dnevnom proizvodnjom električne energije
REKORDI
Teš u petak s rekordnom dnevnom proizvodnjom električne energije
LJUBLJANA - Termoelektrana Šoštanj (Teš) u petak je proizvela 19.100.404 kilovat-sati električne energije, što je njena najveća dnevna proizvodnja do sada.
Đukov: Nastavljamo sa razvojem NIS-a
INVESTICIJE
Đukov: Nastavljamo sa razvojem NIS-a
BEOGRAD - Prvi čovek Gazpromnjefta, većinskog vlasnika NIS-a, Aleksandar Đukov najavljuje nove investicije u tu kompaniju i dodaje da će NIS završiti sa približno istim obimom proizvodnje kao prošle godine.
Aral razvija gorivo budućnosti
GORIVA
Aral razvija gorivo budućnosti
BOCHUM - Istraživački odjel koncerna Aral, Aral-Forschung, u njemačkom Bochumu razvija sintetička goriva koja mogu koristiti već današnji motori. Jer primjerice Porsche vjeruje da motori s unutarnjim izgaranjem imaju budućnost.
Početkom prosinca očekuju se prve količine prirodnog plina iz LNG terminala u Omišlju
PLIN
Početkom prosinca očekuju se prve količine prirodnog plina iz LNG terminala u Omišlju
ZAGREB - Projekt plutajućeg LNG terminala u Omišlju na Krku privodi se kraju, radovi su završeni u rokovima, terminal će uskoro biti spreman za prihvat brodova za prijevoz ukapljenog prirodnog plina (UPP/LNG), a u hrvatskom plinskom sustavu u početku prosinca očekuju se prve količine prirodnog plina iz tog novog dobavnog pravca.
Gorivo iz Pančeva uskoro dominantno u Hrvatskoj
RAFINERIJE
Gorivo iz Pančeva uskoro dominantno u Hrvatskoj
BEOGRAD - Gorivo iz Srbije, uz pomoć Rusije, zapljusnuće će Hrvatsku u narednim godinama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE