GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prihodi JANAF-a od temeljne djelatnosti veći za 15,7%

Prihodi JANAF-a od temeljne djelatnosti veći za 15,7%
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.10.2020 / 14:28
Autor: SEEbiz

ZAGREB – JANAF d.d., koji kotira na Zagrebačkoj burzi, objavio je danas, 30. listopada 2020. godine Nerevidirane konsolidirane i nekonsolidirane financijske izvještaje za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2020. godine.

U prvih devet mjeseci 2020. godine, JANAF bilježi rast u poslovanju te su ostvareni ukupni prihodi u iznosu od 582,6 mil. kuna koji su veći za 4,4% od ostvarenih u prethodnoj godini, dok prihodi od temeljne djelatnosti Društva – transporta nafte i skladištenja nafte i naftnih derivata, iznose 572 mil. kuna i veći su za 15,7% od prošlogodišnjih. U navedenom razdoblju ostvarena je bruto dobit u iznosu od 284,7 mil. kuna te neto dobit u iznosu od 233,4 mil. kuna.

JANAF je 65,1% svojih prihoda iz temeljne djelatnosti ostvario u poslovanju s inozemnim kupcima i to u iznosu od 372,6 mil. kuna, što je za 13,5% više od ostvarenja prethodne godine. Također, zabilježen je rast prihoda i na domaćem tržištu od 20,1% u ukupnom iznosu od 199,4 mil. kuna. Ovi ostvareni rezultati ukazuju na izvoznu orijentiranost kompanije.

Financijski pokazatelji Društva iskazuju iznadprosječne vrijednosti – stopa EBITDA 71,82%, koeficijent ekonomičnosti 1,94 te koeficijent zaduženosti 0.

Investicije u prvih devet mjeseci ove godine iznose 395,1 mil. kuna i se odnose na ulaganja u spremnički prostor, infrastrukturu, cjevovod, sigurnost i zaštitu, elektroenergetski sustav i dr. te su sve investicije financirane vlastitim sredstvima.

„Ovi dobri poslovni pokazatelji poručuju kako je JANAF stabilna kompanija i siguran partner velikim globalnim kompanija i trgovcima naftom te ukazuje na mogućnosti i ugled koje kompanija ima kod korisnika njezinih usluga. Uprava će zajedno sa zaposlenicima raditi na postizanju još boljih poslovnih rezultata i stvaranju poslovnog okruženja u sklopu kojeg će iskustvo i znanje menadžmenta i zaposlenika pridonijeti razvoju JANAF-a. Dosada ugovoreni poslovi jamče stabilne prihode i prosperitet kompanije te omogućuju ulaganja za daljnja poboljšanja u pružanju naših usluga, a samim time i nove poslovne partnere“, istaknula je Uprava JANAF-a d.d. izražavajući zadovoljstvo rezultatima poslovanja te poručila

podsjećajući kako JANAF ima ugovore za skladištenje nafte s Agencijom za ugljikovodike, INA-om, MOL-om, Glencore-om, Petraco-om, Litasco-om SA i BP-om te ugovore za transport nafte s INA-om i MOL-om, kao i za skladištenje naftnih derivata s Agencijom za ugljikovodike i Croduxom.

Tagovi: Janaf, Jadranski naftovod, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte ispod 48 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte ispod 48 dolara
LONDON - Cijene nafte pale su u četvrtak na međunarodnim tržištima ispod 48 dolara, budući da su naznake veće ponude potisnule u drugi plan optimizam da će cjepiva protiv covida 19 pomoći i naftnoj potražnji.
JANAF prvi puta kao punopravni član sudjelovao na konferenciji IAOT-a
KONFERENCIJA
JANAF prvi puta kao punopravni član sudjelovao na konferenciji IAOT-a
ZAGREB - Član Uprave JANAF-a Vladislav Veselica sudjelovao je danas, 26. studenoga 2020. godine na video konferenciji predstavnika društava članica Međunarodnog udruženja naftnih transportera (IAOT).
Primjenom novih softverskih rješenja industrije mogu uštedjeti do 30 milijardi dolara godišnje
RJEŠENJA
Primjenom novih softverskih rješenja industrije mogu uštedjeti do 30 milijardi dolara godišnje
ZAGREB - Univerzalna automatizacija i svijet „odmah spremnih” softverskih komponenti za automatizaciju, učiniti će softver portabilnom imovinom koja će povećati učinkovitost, produktivnost, agilnost i otpornost te održivost industrijskih operacija.
Stabilna kretanja cijena nafte
NAFTA
Stabilna kretanja cijena nafte
ANALIZA - U posljednjih nekoliko tjedana zabilježen je rast cijena sirove nafte. Iako postoji izgledna mogućnost izraženije volatilnosti, niz je faktora koji bi u narednom razdoblju mogli pružiti svojevrsni oslonac stabilnim kretanjima.
Rosneft najavio Putinu početak divovskog arktičkog projekta
VOSTOK OIL
Rosneft najavio Putinu početak divovskog arktičkog projekta

MOSKVA - Ruska naftna tvrtka Rosneft najavila je u srijedu predsjedniku Vladimiru Putinu početak pokretanja "Vostok Oila", divovskog projekta na Arktiku koji bi trebao potaknuti ruski rast.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE