GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prihodi JANAF-a od temeljne djelatnosti veći za 15,7%

Prihodi JANAF-a od temeljne djelatnosti veći za 15,7%
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.10.2020 / 14:28
Autor: SEEbiz

ZAGREB – JANAF d.d., koji kotira na Zagrebačkoj burzi, objavio je danas, 30. listopada 2020. godine Nerevidirane konsolidirane i nekonsolidirane financijske izvještaje za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2020. godine.

U prvih devet mjeseci 2020. godine, JANAF bilježi rast u poslovanju te su ostvareni ukupni prihodi u iznosu od 582,6 mil. kuna koji su veći za 4,4% od ostvarenih u prethodnoj godini, dok prihodi od temeljne djelatnosti Društva – transporta nafte i skladištenja nafte i naftnih derivata, iznose 572 mil. kuna i veći su za 15,7% od prošlogodišnjih. U navedenom razdoblju ostvarena je bruto dobit u iznosu od 284,7 mil. kuna te neto dobit u iznosu od 233,4 mil. kuna.

JANAF je 65,1% svojih prihoda iz temeljne djelatnosti ostvario u poslovanju s inozemnim kupcima i to u iznosu od 372,6 mil. kuna, što je za 13,5% više od ostvarenja prethodne godine. Također, zabilježen je rast prihoda i na domaćem tržištu od 20,1% u ukupnom iznosu od 199,4 mil. kuna. Ovi ostvareni rezultati ukazuju na izvoznu orijentiranost kompanije.

Financijski pokazatelji Društva iskazuju iznadprosječne vrijednosti – stopa EBITDA 71,82%, koeficijent ekonomičnosti 1,94 te koeficijent zaduženosti 0.

Investicije u prvih devet mjeseci ove godine iznose 395,1 mil. kuna i se odnose na ulaganja u spremnički prostor, infrastrukturu, cjevovod, sigurnost i zaštitu, elektroenergetski sustav i dr. te su sve investicije financirane vlastitim sredstvima.

„Ovi dobri poslovni pokazatelji poručuju kako je JANAF stabilna kompanija i siguran partner velikim globalnim kompanija i trgovcima naftom te ukazuje na mogućnosti i ugled koje kompanija ima kod korisnika njezinih usluga. Uprava će zajedno sa zaposlenicima raditi na postizanju još boljih poslovnih rezultata i stvaranju poslovnog okruženja u sklopu kojeg će iskustvo i znanje menadžmenta i zaposlenika pridonijeti razvoju JANAF-a. Dosada ugovoreni poslovi jamče stabilne prihode i prosperitet kompanije te omogućuju ulaganja za daljnja poboljšanja u pružanju naših usluga, a samim time i nove poslovne partnere“, istaknula je Uprava JANAF-a d.d. izražavajući zadovoljstvo rezultatima poslovanja te poručila

podsjećajući kako JANAF ima ugovore za skladištenje nafte s Agencijom za ugljikovodike, INA-om, MOL-om, Glencore-om, Petraco-om, Litasco-om SA i BP-om te ugovore za transport nafte s INA-om i MOL-om, kao i za skladištenje naftnih derivata s Agencijom za ugljikovodike i Croduxom.

Tagovi: Janaf, Jadranski naftovod, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
EPS u energetsku tranziciju sa investicijama od 8,5 milijardi evra
INVESTICIJE
EPS u energetsku tranziciju sa investicijama od 8,5 milijardi evra
TREBINJE – EPS na putu energetska tranzicija planira investicije od 8,5 milijardi evra do 2035. godine, a vd direktora te kompanije Miroslav Tomašević najavio je i zamenu starih postrojenja koja rade na ugalj novim.
Cijene nafte stagniraju na 77 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte stagniraju na 77 dolara
LONDON - Četvrtak je na svjetskim naftnim tržištima donio stagnaciju cijena.
NO Ine ponovno imenovao Skalickog, Šimovića i Zovka za članove Uprave
KADROVI
NO Ine ponovno imenovao Skalickog, Šimovića i Zovka za članove Uprave
ZAGREB - Nadzorni odbor (NO) Ine u četvrtak je na prijedlog Vlade RH ponovno imenovao Miroslava Skalickog, Hrvoja Šimovića i Marina Zovka za članove Uprave te kompanije, priopćeno je iz Ine.
Ruska nafta zaobilazi sankcije i ipak stiže prema Europi
ZAOBILAŽENJE SANKCIJA
Ruska nafta zaobilazi sankcije i ipak stiže prema Europi
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen proglasila je europsku ovisnost o ruskoj nafti i plinu prošlim svršenim vremenom.
NO Ine dao suglasnost na prijedlog isplate dividende od 20 eura po dionici
DIVIDENDA
NO Ine dao suglasnost na prijedlog isplate dividende od 20 eura po dionici
ZAGREB - Nadzorni odbor Ine u srijedu je dao suglasnost na prijedlog Uprave da se iz lanjske dobiti isplati za dividendu 200 milijuna eura ili 20 eura po dionici, što je za 53 posto više nego prošle godine, izvijestili su iz Ine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE