GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković najavio u najkraćem roku donošenje uredbe vezane uz OIE

Plenković najavio u najkraćem roku donošenje uredbe vezane uz OIE
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.03.2023 / 20:30
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U ponedjeljak je održana sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a, a tom je prilikom izjavu za medije dao predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković.

“Sutra ću biti u Sloveniji, imam sastanak s premijerom, govorit ćemo o odnosima Hrvatske i Slovenije”, najavio je Plenković.

“Osvrnuli smo se i na ankete o rejtingu, ohrabrujući signali, visok stupanj povjerenja naših građana”, dodao je.

Osvrnuo se i na Zakon o osobnim asistentima. “O ovom zakonu se priča skoro 20 godina, kao što smo dosad u pogledu naknadana i za roditelje-njegovatelje i čitav niz drugih naknadana, pristupačnost, uključenost, stalno smo podizali naknade… Trentuno je broj ljudi koji su obuhvaćeni je oko 4000 ljudi, vrijednost je oko 150 milijuna kuna, sad se diže na 14.000, bit će alocirano 156 milijuna eura. Velika većina tih udruga je zadovoljna tim sadržajem zakona.”

“Naša politika je empatična, zbog toga se donose odluke da izdvajamo jako puno sredstava za ljude koji koji imaju tešku bolest za koju lijekovi dotad nisu bili uvršteni na listu HZZO”, istaknuo je premijer.

“Cijela naša politika je suprotna od onog što oporba govori”, dodao je Plenković, dodajući da provode politiku koja je cjelovita i konzistentna.

Osvrnuo se na novi incident o curenju podataka. “Mislim da je već danas dalo izjave ministarstvo financije o toj temi, donesen je zakonski okvir na razini EU krajem 2021. Vrijeme za transponiranje tog okvira je kraj ove godine, on se usvaja na kraju prošle godine za ovu godinu u trećem kvartalu predviđeno je donošenje zakonskog propisa i Mininstarstvo financija će sukladno postojećoj europskoj dirketivi predložiti okvir koji će se odnositi na bolju zaštitu dužnika.”

“Mislim da prvo nadležna tijela trebaju utvrditi kako ti podaci cure, zašto cure, tko je to dopustio, kako se ti osobni podaci koriste, imate Agenciju za zaštitu podataka, a ima i drugih tijela, neka se očituju”, zaključio je premijer.

Plenković je najavio da će Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u najskorije vrijeme predložiti Vladi usvajanje uredbe vezane uz obnovljive izvore energije (OIE).

Na upit novinara zašto ta uredba i podzakonski akti nisu već doneseni, s obzirom da je novi Zakon o tržištu električne energije donesen prije više od 400 dana, Plenković je kazao da Ministarstvo očito rade na tome.

“Spremaju tu uredbu, koja će biti donesena u najkraćem roku. Mora ići u javno savjetovanje i nakon toga ide na Vladu”, odgovorio je premijer.

Udruženja obnovljivih izvora energije Hrvatske gospodarske komore (OIE HGK) na konferenciji nanovinare ranije u ponedjeljak upozorilo je da je novi Zakon o tržištu električne energije usporio razvoj sektora obnovljivih izvora energije i onemogućio razvoj postojećih projekata u visokoj fazi pripreme.

Tagovi: Andrej Plenković, obnovljivi izvori energije
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte pale nakon iranskih poruka
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale nakon iranskih poruka
LONDON - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema 86 dolara budući da su ulagače umirile poruke Irana nakon incidenta sa "sumnjivim" dronovima, prigušivši strahovanja od eskalacije izraelsko-iranskog sukoba.
Bajatović: Gas za privredu od 1. maja jeftiniji za 15%
GAS
Bajatović: Gas za privredu od 1. maja jeftiniji za 15%
BEOGRAD - Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović najavio je danas da će gas za privredu, odnosno industrijske potrošače, od 1. maja biti jeftiniji za oko 15 odsto, ali i naveo da se cena za domaćinstva neće menjati.
Dioničarima Petrola ove godine dividenda od 1,80 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Petrola ove godine dividenda od 1,80 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Petrola predlažu skupštini da se za isplatu prošlogodišnje dividende izdvoji 1,80 eura bruto po dionici, što je 30 centi više od dividende za 2022.
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
REAKCIJE
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
NEW YORK - Cijene nafte skočile su u petak više od 3% nakon što je Izrael izveo napad na Iran, što je izazvalo strahove od širenja rata na Bliskom istoku.
Nafta i dalje iznad 87 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta i dalje iznad 87 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima iznad 87 dolara budući da su nove američke sankcije Iranu i Venezueli neutralizirale stišane napetosti na Bliskom istoku i naznake posustajanja potražnje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE