GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković najavio u najkraćem roku donošenje uredbe vezane uz OIE

Plenković najavio u najkraćem roku donošenje uredbe vezane uz OIE
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.03.2023 / 20:30
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U ponedjeljak je održana sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a, a tom je prilikom izjavu za medije dao predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković.

“Sutra ću biti u Sloveniji, imam sastanak s premijerom, govorit ćemo o odnosima Hrvatske i Slovenije”, najavio je Plenković.

“Osvrnuli smo se i na ankete o rejtingu, ohrabrujući signali, visok stupanj povjerenja naših građana”, dodao je.

Osvrnuo se i na Zakon o osobnim asistentima. “O ovom zakonu se priča skoro 20 godina, kao što smo dosad u pogledu naknadana i za roditelje-njegovatelje i čitav niz drugih naknadana, pristupačnost, uključenost, stalno smo podizali naknade… Trentuno je broj ljudi koji su obuhvaćeni je oko 4000 ljudi, vrijednost je oko 150 milijuna kuna, sad se diže na 14.000, bit će alocirano 156 milijuna eura. Velika većina tih udruga je zadovoljna tim sadržajem zakona.”

“Naša politika je empatična, zbog toga se donose odluke da izdvajamo jako puno sredstava za ljude koji koji imaju tešku bolest za koju lijekovi dotad nisu bili uvršteni na listu HZZO”, istaknuo je premijer.

“Cijela naša politika je suprotna od onog što oporba govori”, dodao je Plenković, dodajući da provode politiku koja je cjelovita i konzistentna.

Osvrnuo se na novi incident o curenju podataka. “Mislim da je već danas dalo izjave ministarstvo financije o toj temi, donesen je zakonski okvir na razini EU krajem 2021. Vrijeme za transponiranje tog okvira je kraj ove godine, on se usvaja na kraju prošle godine za ovu godinu u trećem kvartalu predviđeno je donošenje zakonskog propisa i Mininstarstvo financija će sukladno postojećoj europskoj dirketivi predložiti okvir koji će se odnositi na bolju zaštitu dužnika.”

“Mislim da prvo nadležna tijela trebaju utvrditi kako ti podaci cure, zašto cure, tko je to dopustio, kako se ti osobni podaci koriste, imate Agenciju za zaštitu podataka, a ima i drugih tijela, neka se očituju”, zaključio je premijer.

Plenković je najavio da će Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u najskorije vrijeme predložiti Vladi usvajanje uredbe vezane uz obnovljive izvore energije (OIE).

Na upit novinara zašto ta uredba i podzakonski akti nisu već doneseni, s obzirom da je novi Zakon o tržištu električne energije donesen prije više od 400 dana, Plenković je kazao da Ministarstvo očito rade na tome.

“Spremaju tu uredbu, koja će biti donesena u najkraćem roku. Mora ići u javno savjetovanje i nakon toga ide na Vladu”, odgovorio je premijer.

Udruženja obnovljivih izvora energije Hrvatske gospodarske komore (OIE HGK) na konferenciji nanovinare ranije u ponedjeljak upozorilo je da je novi Zakon o tržištu električne energije usporio razvoj sektora obnovljivih izvora energije i onemogućio razvoj postojećih projekata u visokoj fazi pripreme.

Tagovi: Andrej Plenković, obnovljivi izvori energije
PROČITAJ I OVO
Energopetrol u 2022. gotovo učetverostručio dobit
SJAJNE BROJKE
Energopetrol u 2022. gotovo učetverostručio dobit
SARAJEVO - Energopetrol d.d. Sarajevo završio je 2022. godinu sa neto dobiti od 16,5 miliona KM nakon 4,4 miliona KM ostvarenih godinu ranije.
Ne očekuju se dodatni rezovi OPEC-a
OČEKIVANJA
Ne očekuju se dodatni rezovi OPEC-a
LONDON - Analitičari OPEC-a očekuju da će se skupina i njezini saveznici suzdržati od daljnjih smanjenja proizvodnje idućeg tjedna, unatoč upozorenju Saudijske Arabije špekulantima koji oštećuju tržište dionica.
NIS će za dividendu isplatiti 25% prošlogodišnje dobit
DIVIDENDA
NIS će za dividendu isplatiti 25% prošlogodišnje dobit
BEOGRAD - Odbor direktora Naftne industrije Srbije (NIIS) sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 29. jun na kojoj će biti usvojeni finansijski izveštaji iz protekle godine te doneta odluka o raspodeli dobiti.
Bum solarne energije u Hrvatskoj
TREND
Bum solarne energije u Hrvatskoj
BOL - Proizvodnja na mjestu potrošnje izazvala je veliki interes sudionika drugog dana konferencije Dani sunca koja se od petka održava u Bolu na Braču i na kojoj se čulo da solarni bum u Hrvatskoj počiva na proizvodnji na mjestu potrošnje, kao i da broj proizvodnih postrojenja na distribucijskoj mreži kontinuirano raste.
Cijene nafte porasle na 77 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte porasle na 77 dolara

LONDON - Cijene nafte porasle su u petak na međunarodnim tržištima na 77 dolara, poduprte pojačanom potražnjom u SAD-u na početku ljetne sezone vožnje i procjenama trgovaca da bi vodeći proizvođači mogli ponovo smanjiti opskrbu.@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE