GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Padaju isporuke plina kroz Sjeverni tok

Padaju isporuke plina kroz Sjeverni tok
PLINOVOD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.06.2022 / 10:36
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Isporuke plina kroz Sjeverni tok - glavnu opskrbnu rutu za ruski plin prema Europi, mogle bi u ponedjeljak pasti za 22 posto, pokazuju podaci operatera tog plinovoda, tvrtke Nord Stream.

Za ponedjeljak je rezervirano 4,7 milijuna kubika na sat odnosno nešto više od 113 milijuna kubika dnevno, dok je jučer obujam isporuka kroz taj plinovod iznosio 145 milijuna kubičnih metara. Za usporedbu, razina u svibnju bila je gotovo 34 viša - oko 170 milijuna kubičnih metara dnevno.

Transport duž drugog koridora - kroz plinski transportni sustav Ukrajine - u ponedjeljak bi moglo ostati na razini prethodnih dana, proizlazi iz podataka ukrajinskog operatera plinskog sustava.

Europa nastavlja upumpavati plin u podzemna skladišta. Prema podacima Gas Infrastructure Europe (GIE), 11. lipnja prosječna popunjenost europskih plinskih skladišta iznosila je 51,5 posto, a ukupni volumen plina u njima je približno 54,6 milijardi kubičnih metara.

Tagovi: Sjeverni tok, Gas Infrastructure Europe, Gazprom
PROČITAJ I OVO
Nafta i dalje iznad 87 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta i dalje iznad 87 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima iznad 87 dolara budući da su nove američke sankcije Iranu i Venezueli neutralizirale stišane napetosti na Bliskom istoku i naznake posustajanja potražnje.
Veselica: Janaf će uskoro objaviti prva preuzimanja
NOVI ISKORAK
Veselica: Janaf će uskoro objaviti prva preuzimanja
ZAGREB - Predsjednik Uprave Janafa Stjepan Adanić otkrio je u četvrtak tijekom 7. međunarodne konferencije Jadranskog naftovoda (Janaf) ‘Nova energetska paradigma EU: Jesmo li spremni na promjene‘, da je ta kompanija, u svojoj 50-godišnjoj povijesti, do danas transportirala 265 milijuna tona nafte kroz sustav te da su primili 3.500 tankera.
Habijan: Država će utrošiti 500 milijuna eura u velike baterijske spremnike za pohranu struje
SPREMNICI
Habijan: Država će utrošiti 500 milijuna eura u velike baterijske spremnike za pohranu struje
ZAGREB - Država će utrošiti oko pola milijarde eura za velike baterijske spremnike za pohranu struje, koje će koristiti proizvođači električne energije iz obnovljivih izvora, rečeno je u četvrtak tijekom 7. međunarodne konferencije Jadranskog naftovoda (Janaf) ‘Nova energetska paradigma EU: Jesmo li spremni na promjene‘.
Slovenski ustavni sud razočarao Petrol
NEĆE SE IZJASNITI
Slovenski ustavni sud razočarao Petrol
LJUBLJANA - U slovenskom Petrolu su razočarani odlukom Ustavnog suda Slovenije da se neće izjasniti o ustavnosti i zakonitosti propisa o formiranju cijena pojedinih naftnih derivata kojima je Vlada ograničila marže trgovcima gorivom.
Cijena plina u Europi najviša u posljednja tri mjeseca
ENERGENTI
Cijena plina u Europi najviša u posljednja tri mjeseca
BERLIN - Cijena prirodnog plina u Europi dosegla je najvišu razinu u više od tri mjeseca. Razlog poskupljenja je sukob na Bliskom istoku, javlja njemačka novinska agencija dpa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE