GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oršuliću u zadnji tren ponovno produžen privremeni status na čelu HEP-a

Oršuliću u zadnji tren ponovno produžen privremeni status na čelu HEP-a
HEP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.06.2024 / 16:23
Autor: SEEbiz / Forbes Hrvatska
ZAGREB - Nakon što je Frane Barbarić, dugogodišnji iznimno utjecajan predsjednik Uprave HEP-a, podnio ostavku, na sjednici Nadzornog odbora tvrtke, 8. prosinca prošle godine, na mjesto vršitelja dužnosti predsjednika Uprave izabran je dotadašnji član Uprave, Vice Oršulić.

No, odmah je jasno objavljeno da je izabran na privremeno razdoblje, na šest mjeseci, odnosno, do raspisivanja natječana za novog predsjednika Uprave.

Ostali članovi Barbarićeve Uprave, Petar Sprčić i Tomislav Šambić, zadržali su svoje pozicije, a Frane Barbarić je nakon mjesec dana postao savjetnik te iste Uprave. On sam je pod istragom zbog optužnice za bespravnu gradnju na Hvaru, a tvrtka koju je vodio, HEP, u njegovo je vrijeme zahvaćena izvidima USKOK-a zbog afere Plin za cent – no, službeno se naglašavalo da on nije otišao sa svoje dužnosti zbog te afere, nego isključivo zbog optužbi za bespravnu gradnju.

I Vicu Oršulića se smatralo „čovjekom kontinuiteta“, odnosno osobom koja neće bitno mijenjati standarde poslovanja HEP-a kakvi su se uvriježili u ranijim menadžerskim garniturama, pa i u onoj koju je predvodio Frane Barbarić.

S obzirom da je rok od šest mjeseci prošao 8. lipnja ove godine, a nismo zapazili nikakve informacije o promjenama na čelu HEP-a ili o raspisivanju natječaja za novog čelnog čovjeka jedne od ključnih energetskih tvrtki u državi – pitali smo HEP je li Vice Oršulić još uvijek privremeni, odnosno – ako jest, kako mu je produžen status. Te smo saznali da je dan prije roka Nadzorni odbor riješio problem, odnosno – produžio „privremenost“.

Nadzorni odbor HEP-a je, navedeno nam je u odgovoru, 7. lipnja ove godine „imenovao na prijedlog Vlade RH Vicu Oršulića predsjednikom Uprave na mandat od šest mjeseci, do provedbe javnog natječaja za radno mjesto predsjednika Uprave.“

Dakle, nova Vlada je u zadnji čas opet predložila Vicu Oršulića da privremeno vodi HEP – do provedbe natječaja za novog predsjednika Uprave. S obzirom da je bilo evidentno da posljednja Plenovićeva vlada iz bivšeg mandata, ona u kojoj je na čelu resora zaduženog za HEP bio ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan nije htjela raspisivati natječaj za novog čelnog čovjeka, a sada je resor energetike potpao novom ministru gospodarstva iz redova koalicijskog partnera HDZ-a, Domovinskog pokreta – Anti Šušnjaru, za očekivati je da će se natječaj sada doista i provesti i biti će zanimljivo pratiti hoće li se kod izbora novog čelnog čovjeka HEP-a osjećati utjecaj Domovinskog pokreta.

Tagovi: oršulić, hep, barbarić, sprčić, šambić
PROČITAJ I OVO
Dio Vodica opet bez struje
PROBLEMI
Dio Vodica opet bez struje
VODICE - Otok Prvić, dio Srime i dio Vodica ponovno ostali su bez struje zbog preopterećenja mreže.
Pad cijena nafte, u fokusu Kina
NAFTNO TRŽIŠTE
Pad cijena nafte, u fokusu Kina
LONDON - Kraj tjedna donio je pad cijena nafte na svjetskim tržištima.
Snažan rast globalne potražnje za strujom podvlači važnost ugljena
POSLJEDICE
Snažan rast globalne potražnje za strujom podvlači važnost ugljena
LONDON - Svjetska potražnja za strujom snažno će porasti u ovoj i idućoj godini zbog "robusnog" kineskog i indijskog gospodarstva, toplinskih valova i 'zelenih' tehnologija i podržati stabilnu upotrebu ugljena u proizvodnji, procjenjuje Međunarodna agencija za energiju (IEA).
Potpisan sporazum za prateću infrastrukturu LNG terminala
LNG
Potpisan sporazum za prateću infrastrukturu LNG terminala
ZAGREB - Sporazum o pripremi i realizaciji strateškog projekta "Prateća infrastruktura za strateški investicijski projekt LNG terminal", potpisan je u petak u Ministarstvu gospodarstva.
Kineski proizvođači vjetroturbina sele se u Europu
STRATEŠKI
Kineski proizvođači vjetroturbina sele se u Europu
BERLIN/FRANKFURT/LONDON - Kineski proizvođači vjetroturbina ovog su mjeseca ostvarili svoju prvu narudžbu u Njemačkoj, dok grade zamah na europskom tržištu i povećavaju zabrinutost u industriji EU da se suočava s egzistencijalnom prijetnjom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE