GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ogroman gubitak Rosnjefta u prvom kvartalu

Ogroman gubitak Rosnjefta u prvom kvartalu
U MINUSU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.05.2020 / 21:18
Autor: SEEbiz
MOSKVA - Najveća ruska naftna kompanija Rosnjeft pretrpjela je gubitak od 156 milijardi rubalja (2,2 milijarde dolara) u prvom kvartalu ove godine.

Prihodi kompanije smanjeni su 15 posto u prvom kvartalu ove godine u odnosu na 2019. te pali na 1.800 milijardi rubalja (24 milijarde dolara).

U navedenom periodu proizvodnja nafte u toj kompaniji pala je za 1,1 posto, odnosno na 57 milijuna tona, a kompanija je u prvom kvartalu 2020. potvrdila gubitak od 156 milijardi rubalja.

Navedeno je da je sva imovina kompanije u Venezueli prebačena u vlasništvo ruske vlade, čime je kompanija potpuno prekinula poslovanje u toj južnoameričkoj državi, prenosi Anadolija.

Neto dobit Rosnjefta u 2019. iznosila je 708 milijardi rubalja (9,59 milijardi dolara), što je porast za 29 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Tagovi: rosnjeft, Rosneft, nafta, poslovni rezultati, Venezuela
PROČITAJ I OVO
Gorivo iz Pančeva uskoro dominantno u Hrvatskoj
RAFINERIJE
Gorivo iz Pančeva uskoro dominantno u Hrvatskoj
BEOGRAD - Gorivo iz Srbije, uz pomoć Rusije, zapljusnuće će Hrvatsku u narednim godinama.
Neizvjesno ispunjavanje roka za dovršetak plinovoda Turskog toka kroz Srbiju
PLINOVOD
Neizvjesno ispunjavanje roka za dovršetak plinovoda Turskog toka kroz Srbiju
BEOGRAD - Vlada Srbije neočekivano je ovaj tjedan iz parlamenta povukla prijedlog zakona o jamstvu za kredit javnom poduzeću Srbijagasu od 70 milijuna eura, što je otvorilo i ostavilo bez odgovora mnoga politička i gospodarska pitanja te postalo dijelom priče o dovršetku plinovoda Turskog toka kroz Srbiju.
Cijene nafte blizu 48 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte blizu 48 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u petak na međunarodnim tržištima blizu razine od 48 dolara, balansirajući između očekivanog sporog oporavka potražnje i predviđanja da će vodeći proizvođači produljiti sporazum o ograničenju ponude.
NIS isplatio dividendu
DIVIDENDA
NIS isplatio dividendu
BEOGRAD - Uprkos izazovnim okolnostima uzrokovanim pandemijom koronavirusa, kompanija NIS danas akcionarima na ime dividende isplaćuje 4.425.459.256 dinara.
Repsol ubrzava energetsku tranziciju
POTEZI
Repsol ubrzava energetsku tranziciju
MADRID - Španjolska energetska tvrtka Repsol ubrzava svoju energetsku tranziciju kako bi postala ugljično neutralna do 2050. godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE