GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Norvežani će upravljati EPS-om

Norvežani će upravljati EPS-om
UPRAVLJANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.01.2023 / 08:46
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je informaciju istraživačko-izdavačkog centra Demostat da će energetskim državnim preduzećima u Srbiji upravljati strani profesionalni menadžment, navedeno je na sajtu Demostata.

Vučić je, kako je navedeno, na godišnjoj konferenciji za novinare rekao da će Norvežani, sa kojima Srbija sarađuje u sprovođenju reformi u sektoru energetike, postati članovi nadzornih odbora i izvršnih organa u energetskim preduzećima, kako bi se promijenio način na koji je država upravljala svojim kompanijama i napustio "partijsko-parazitski sistem".

Ističe se da je Demostat krajem decembra pisao da su norveški partneri predložili model "Management services agreement", koji podrazumijeva da energetskim državnim preduzećima u Srbiji upravlja strani profesionalni menadžment.

- "Mi ćemo da postavimo Norvežane. Mi ćemo da pokažemo da nam je država važnija od partija, hoćemo da pokažemo da nam je država, naša Srbija, preča od svega. To ćemo da uradimo u narednih tri, četiri mjeseca, već smo krenuli u realizaciju, rekao je Vučić.

Nedavno je Nadzorni odbor Elektroprivrede Srbije (EPS) usvojio odluku i dao prijedlog Vladi da EPS iz javnog preduzeća promijeni formu u zatvoreno akcionarsko društvo sa 100 odsto akcija u vlasništvu države. Vlada će, kako je rešenor, odluku o statusu EPS-a donijeti početkom ove godine.

Tagovi: Elektroprivreda Srbije, Aleksandar Vučić
PROČITAJ I OVO
Od utorka jeftinije gorivo
CIJENE GORIVA
Od utorka jeftinije gorivo
ZAGREB - Od utorka na hrvatskim crpkama pojeftinjuje gorivo.
Srbija pregovara o gasu iz Azerbejdžana
PREGOVORI
Srbija pregovara o gasu iz Azerbejdžana
BEOGRAD - Srbija pregovara sa partnerima iz Azerbejdžana o količini i cenama gasa koji će dobijati preko gasne interkonekcije Srbija-Bugarska, potvrdili su za Demostat u Ministarstvu rudarstva i energetike.
Dekanić: Hrvatska postaje energetska strateška točka za ovaj dio Europe
ANALITIČARI
Dekanić: Hrvatska postaje energetska strateška točka za ovaj dio Europe
ZAGREB - "Neki energetičari to tvrde već desetljećima, ali osjećali smo ranije određenu šutnju ili pritisak iz nekih krugova. Nisam tada znao s kojih, ali očito s istočne strane jer je uvoz energije sa zapada bio konkurencija uvozu s istoka".
Italija zbog šverca goriva iz Slovenije i Hrvatske na više od 90 milijuna eura
ŠVERC
Italija zbog šverca goriva iz Slovenije i Hrvatske na više od 90 milijuna eura
RIM - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Bologni i talijanska financijska policija zamrznuli su imovinu pet osoba i dvije tvrtke u vrijednosti od 149 milijuna eura zbog ilegalne trgovine gorivom.
Butković: Kvarner pozicioniran kao energetsko čvorište
DOGAĐAJI
Butković: Kvarner pozicioniran kao energetsko čvorište
OPATIJA - U opatijskom hotelu Milenij održana je konferencija “Kvarner kao energetsko čvorište”, u organizaciji Novog lista, na kojoj je bilo riječi o brojnim do sad ostvarenim i planiranim projektima u energetici i infrastrukturi koji Rijeku i Kvarner sve snažnije pozicioniraju kao energetsko čvorište važno na razini ne samo Hrvatske, već i susjednih zemalja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE