GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NO Ine ponovno imenovao Skalickog, Šimovića i Zovka za članove Uprave

NO Ine ponovno imenovao Skalickog, Šimovića i Zovka za članove Uprave
KADROVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.03.2023 / 16:40
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nadzorni odbor (NO) Ine u četvrtak je na prijedlog Vlade RH ponovno imenovao Miroslava Skalickog, Hrvoja Šimovića i Marina Zovka za članove Uprave te kompanije, priopćeno je iz Ine.

Novi mandat stupa im na snagu 29. ožujka 2023. i traje najdulje šest mjeseci, do imenovanja članova Uprave putem javnog natječaja, navodi se u objavi.

Podsjetimo, Skalicki, Šimović i Zovko imenovani su članovima Uprave Ine krajem rujna 2022. godine na prijedlog hrvatske Vlade.

Naime, NO Ine krajem rujna primio je na znanje ostavke MOL-ovih prijašnjih članova Uprave Ine te je na prijedlog Vlade opozvao preostale članove Uprave, zbog afere Škugor.

Potom je na prijedlog MOL-a imenovao za predsjednika Uprave Pétera Rataticsa, a za članove uprave Berislava Gašu i Krisztiána Pulaya s mandatom do 30. lipnja 2023. godine, a hrvatske članove Uprave na najdulje šest mjeseci, do imenovanja članova Uprave putem javnog natječaja.

Miroslav Skalicki iskusan je menadžer i poduzetnik s 35 godina radnog iskustva u raznim tvrtkama iz energetskog sektora.

Hrvoje Šimović došao je u Upravu Ine s pozicije redovitog profesora na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a uz akademsku karijeru posjeduje bogato iskustvo u raznim konzultantskim ulogama u području fiskalne održivosti javnog sektora.

Marin Zovko došao je u Upravu Ine s mjesta člana Uprave Plinacra. Magistrirao je poslovno upravljanje (MBA) na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Tagovi: kompanija Ina, Miroslav Skalicki, Hrvoje Šimović, Marin Zovko
PROČITAJ I OVO
Scope dodijelio MOL-u pozitivne izglede
POZITIVNO
Scope dodijelio MOL-u pozitivne izglede
BUDIMPEŠTA - Scope Ratings je dodijelio mađarskoj naftnoj i plinskoj tvrtki MOL ocjenu BBB- izdavatelja s pozitivnim izgledima, prema izvješću državnog medija MTI.
Adanić: Janaf će biti energetska, a ne samo naftna kompanija
TRANSFORMACIJA
Adanić: Janaf će biti energetska, a ne samo naftna kompanija
ZAGREB - Ministar gospodarstva Damir Habijan rekao je u ponedjeljak na konferenciji Poslovnog dnevnika "Energetski put u održivu budućnost" da dekarbonizaciju u nadolazećim godinama moramo odraditi i zbog sebe i zbog EU-a.
Izvršni direktor Saudi Aramca: Energetska tranzicija ne uspijeva
JASNA PORUKA
Izvršni direktor Saudi Aramca: Energetska tranzicija ne uspijeva
HOUSTON - Izvršni direktor Saudi Aramca Amin Nasser izjavio je u ponedjeljak da energetska tranzicija ne uspijeva i da bi kreatori politike trebali napustiti "fantaziju" o postupnom ukidanju nafte i plina, jer se očekuje da će potražnja za fosilnim gorivima nastaviti rasti u narednim godinama.
Njemačka i Kanada intenziviraju suradnju na području vodikove energije
VODIK
Njemačka i Kanada intenziviraju suradnju na području vodikove energije
HAMBURG - Njemački ministar gospodarstva Robert Habeck i kanadski ministar energetike Jonathan Wilkinson istaknuli su važnost energetske sigurnosti u svjetlu ruskog rata u Ukrajini i drugih globalnih sukoba.
Cijene nafte porasle prema 86 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte porasle prema 86 dolara
LONDON - Cijene nafte porasle su u ponedjeljak na međunarodnim tržištima prema 86 dolara zbog pojačanih ukrajinskih napada na rusku energetsku infrastrukturu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE