GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemačka: Baterije za e-automobile kao spremnici za obnovljivu energiju

Njemačka: Baterije za e-automobile kao spremnici za obnovljivu energiju
INOVACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.02.2021 / 19:08
Autor: SEEbiz / Deutsche Welle
BERLIN - Kako pohraniti raspoloživu obnovljivu energiju i omogućiti da bude dostupna tijekom cijele godine? U Njemačkoj su se dosjetili da se kao spremnike može koristiti baterije e-auta.

U Njemačkoj u ovom trenutku udio izvora obnovljive energije u ukupnoj količine proizvedene struje iznosi 42%. Nešto više od 12% proizvede se u njemačkim nuklearkama. Za oko 28% električne energije su zaslužne elektrane na ugljen.

U okviru njemačke energetske tranzicije do 2035., a najkasnije do 2038. Njemačka želi „ugasiti“ i posljednje termoelektrane na ugljen – a na njih se do sada uvijek moglo osloniti kada je bilo potrebno proizvesti dodatnu energiju kako bi se „nadoknadio" manjak drugih izvora. Jasno je da proizvodnja ekološke struje ovisi o vremenskim prilikama, ne puše vjetar baš cijelu godinu, nema sunca baš svih 365 dana.

Kako „parkirati" energiju dobivenu iz obnovljivih izvora, da bi se za njom moglo posegnuti kada postoji potreba – ili kad se ne može proizvesti dovoljno struje iz prirodnih izvora? Kako bi „parkirale" raspoloživu eko-energiju, neke firme koriste velike blokove baterija: starijih baterija, koje se više ne koristi ili novih baterija koje se ugrađuje u e-automobile. Na zapadu Njemačke, u saveznoj zemlji Sjeverna Rajna-Vestfalija (NRW), postoje tri takva postrojenja za „pohranjivanje“ obnovljive energije.

Već i pad napona u njemačkom elektroenergetskom sistemu s 50 na 47 hertza mogao bi imati fatalne posljedice. U najgorem slučaju bi se dogodio black-out. Kada bi, na primjer, nekoliko dana zaredom duhao relativno slab vjetar, a na nebu bili konstantno tamni oblaci, u tom bi slučaju vjetroelektrane i solarna postrojenja proizvodila premalo struje – a istovremeno bi potražnja za energijom bila visoka, zbog hladnijeg vremena.

To je razlog zbog čega su „silosi” od baterija za pohranjivanje veće količine struje vrlo važan sastavni dio njemačke energetske strategije. „Ta tehnologija ima veliki potencijal”, kaže Alexa Velten iz Energetske agencije savezne zemlje NRW.

A to je tehnologija koja je itekako rentabilna. Raspoloživa ekološka energija, koja u određenom trenutku nije potrebna na tržištu, može se jeftino kupiti – i onda skuplje prodati, kad poraste potražnja.

Za „parkiranje” 12 megavata potrebno je maksimalno sat vremena, kaže Alexa Velten. I otprilike isto toliko vremena je potrebno da se tih 12 megavata "ubrizgalo” u elektroenergetsku mrežu. I pritom se u jednom takvom energetskom „silosu” gotovo ništa ne – izgubi tijekom skladištenja. „Otprilike 4-5%”, to je gubitak energije, napominje Velten.

Veliku ulogu u realizaciji takvih projekata u Njemačkoj ima firma The Mobility House (TMH) iz Münchena. Ona je zadužena i za postrojenje u Werdohl-Elveringu u NRW-u. Na mjestu na kojem se nekoć nalazila jedna termoelektrana, TMH je s partnerima poput Daimlera „povezao” 2.000 litij-jonskih modula (za preko 600 e-automobila) i tako kreirao „silos” za pohranu oko 10 megavat-sati obnovljive energije.

Infrastruktura koju nude bivše termoelektrane poput one u Werdohlu je upravo ono što je potrebno za „pohranjivanje” većih količina energije. Tu naime već postoje električni vodovi. NRW je savezna zemlja koja je imala najviše termoelektrana u Njemačkoj, baš zato je Sjeverna Rajna-Vestfalija posebno pogodna za „naseljavanje“ većih postrojenja za pohranjivanje eko-struje.

Frank Schäfer, voditelj sektora za pohranjivanje energije u Energetskoj agenciji NRW-a, pojašnjava da „NRW prolazi transformaciju od savezne zemlje koja je izvozila struju u saveznu zemlju koja uvozi struju."

U Herdeckeu na rijeci Ruhr i energetski koncern RWE je u okviru njemačke energetske transformacije instalirao blok baterija. Još jedan „silos“ se nalazi u Lünenu. U suradnji s poduzećem Remondis koje se bavi zbrinjavanjem otpada, na toj je lokaciji povezano 1.000 polovnih automobilskih baterija s ukupnim kapacitetom od 13 megavat-sati.

Radi se o baterijama koje je Tesla ugrađivao u prvu generaciju E-Smarta. Odnosno o „second-use“ upotrebi, tako se stručnim žargonom zove produženje vijeka korištenja takvih baterija za oko deset godina, napominje Alexa Velten.

Tek nakon toga su one spremne za reciklažu – a upravo je to razlog zainteresiranosti tvrtke Remondis za ovakvim projektima. U svaku od tih baterija su ugrađene i rijetke rude, vrlo vrijedne sirovine. Po navodima proizvođača električnih auta, životni vijek „friške“ baterije (first use) iznosi 8-10 godina.

Važan aspekt njemačkog energetskog „zaokreta“ nije samo proizvodnja ekološke struje, nego i fleksibilnost u „transportu“ te struje, njezinoj distribuciji. NRW po tom pitanju ima dobre argumente u pokušaju da privuče nova postrojenja, odnosno „silose” za pohranjivanje energije. Infrastruktura postoji, baš kao i električni vodovi. „Ne bi bilo održivo rješenje kad bi se tu kompletnu infrastrukturu jednostavno bacilo“, naglašava Alexa Velten.

Tagovi: obnovljivi izvori energije, kompanija RWE, Tesla, The Mobility House, električni automobili, električna energija, solarna energija
PROČITAJ I OVO
Rusija planira zauzeti petinu svjetskog tržišta vodika
CILJEVI
Rusija planira zauzeti petinu svjetskog tržišta vodika
MOSKVA - Rusija namjerava zauzeti oko 20 posto budućeg svjetskog tržišta vodika, rekao je ruski ministar energetike Nikolaj Šulginov u intervjuu za magazin Energy Policy.
Japan do 2030. namjerava povećati udio obnovljivih izvora na 40 posto
OIE
Japan do 2030. namjerava povećati udio obnovljivih izvora na 40 posto
TOKYO - Japanska vlada namjerava do fiskalne 2030. godine udio solarne, energije vjetra i drugih obnovljivih izvora energije u ukupnoj energetskoj bilanci zemlje povećati na gotovo 40 posto, izvijestila su u petak poslovne novine Asahi pozivajući se na izvore u Ministarstvu gospodarstva, trgovine i industrije.
Sklonost ulagača riziku podigla cijene nafte prema 68 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Sklonost ulagača riziku podigla cijene nafte prema 68 dolara
LONDON - Cijene nafte porasle su u petak na međunarodnim tržištima prema 68 dolara, poduprte sklonošću ulagača riziku nakon što je američka središnja banka stišala zabrinutost zbog jačanja inflacije i otklonila mogućnost strože monetarne politike.
Britanija želi globalni sporazum o obustavi financiranja ugljena
ŽELJE
Britanija želi globalni sporazum o obustavi financiranja ugljena
LONDON - Velika Britanija želi isposlovati sklapanje globalnog sporazuma o obustavi prekograničnog financiranja projekata ugljena na klimatskoj konferenciji u studenome, rekao je u petak ministar Alok Sharma.
Potencijal vjetra u Hercegovini veći od potrošnje električne energije u BiH
POTENCIJALI
Potencijal vjetra u Hercegovini veći od potrošnje električne energije u BiH
MOSTAR - Druga vjetroelektrana koju će graditi Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne bit će ona na lokaciji Poklečani sjeveroistočno od Posušja, odnosno nedaleko od mjesta Rakitna, s instaliranom snagom 132 megavata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE