GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

NIS ove godine investira više od 20 milijardi dinara

NIS ove godine investira više od 20 milijardi dinara
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.03.2021 / 21:03
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Finansijski direktor NIS-a Anton Čerepanov naveo je da će kompanija u 2021. godini, i pored nestabilnosti na tržištu, investirati više od 20 milijardi dinara u razvojne projekte.

„Naš osnovni zadatak u tekućoj godini je da obezbedimo stabilno poslovanje NIS-a i nastavimo sa daljim razvojem. Naš prioritet mora da bude i rad na sistemskom poboljšanju efikasnosti na svim poljima. Neke od mera koje smo uveli u 2020. godini radi povećanja efikasnosti i smanjenja troškova važiće i u tekućoj godini. Ali, štednje neće biti na račun daljeg razvoja kompanije. U kapitalne projekte planiramo da uložimo više od 20 milijardi dinara u 2021. i time omogućimo da NIS nastavi da jača svoju konkurentnost na regionalnom tržištu“, naveo je Čerepanov u autorskom tekstu za Magazin Biznis.

On je naveo da je NIS u 2020. godini, koja je bila jedna od najizazovnijih u istoriji naftne industrije, uspeo da zajedničkim radom najvećih akcionara, zaposlenih i menadžmenta održi likvidnost kompanije i stabilnost na tržištu, uz stalnu brigu za zdravlje zaposlenih i potrošača.

„Sa ponosom ističemo da smo prošle godine završili jednu od najvažnijih investicija u istoriji kompanije – Duboku preradu u Rafineriji nafte Pančevo koja donosi ekonomske i ekološke benefite za NIS i Republiku Srbiju. Nastavili smo sa razvojem naših koncesija u Rumuniji i Bosni i Hercegovini. Pustili smo u rad 14 benzinskih stanica u Srbiji i zemljama regiona i nastavili sa digitalnom transformacijom NIS-a. Akcionarima smo na ime dividende isplatili 4,4 milijarde dinara“, naveo je finansijski direktor NIS-a.

„Kriza nam je iznova pokazala da napred mogu da idu samo oni koji znaju svoje prioritete i put ka njihovom efikasnom ispunjenju. Uveren sam da ćemo zajedničkim snagama prevazići sve teškoće koje nas očekuju i da će NIS nastaviti da bude uspešna i profitabilna kompanija u korist zaposlenih, akcionara i šire zajednice“, ocenio je Čerepanov.

Tagovi: Naftna industrija Srbije, nafta, Rafinerija nafte Pančevo, Anton Čerepanov
PROČITAJ I OVO
Janaf predlažu rekordnu dividendu
DIVIDENDA
Janaf predlažu rekordnu dividendu
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Jadranskog naftovoda predložit će Glavnoj skupštini Društva donošenje odluke o raspodjeli dobiti za poslovnu 2023. godinu.
Cijene nafte pale na 88 dolara zbog nagađanja o odlukama Feda
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale na 88 dolara zbog nagađanja o odlukama Feda
LONDON - Cijene nafte kliznule su u srijedu na međunarodnim tržištima na 88 dolara, održavajući nagađanja trgovaca o šansama da posustajanje poslovne aktivnosti u SAD-u potakne središnju banku na sniženje kamatnih stopa, što bi poduprlo i potražnju za energentima.
Srbija: Nema više popusta na računima za struju
STRUJA
Srbija: Nema više popusta na računima za struju
BEOGRAD - Sa martovskim računima za struju istekao je rok za popuste koji su, prema uredbi Vlade Srbije, važili od 1. oktobra 2023. do 31. marta 2024. godine.
Luka Koper novom solarnom elektranom pokrila desetinu vlastitih potreba
OIE
Luka Koper novom solarnom elektranom pokrila desetinu vlastitih potreba
KOPER - Luka Koper će sljedećih godina u elektrifikaciju uložiti više od 100 milijuna eura, najavljeno je na današnjem otvorenju solarne elektrane na krovovima skladišta generalnih tereta.
Murphy: Sat otkucava za Južnu interkonekciju
PLINOVOD
Murphy: Sat otkucava za Južnu interkonekciju
NEUM - Potrebno je u Federaciji BiH usvojiti zakon o Južnoj interkonekciji i aplicirati za sredstva prije nego to bude zauvijek izgubljeno, upozorio je ambasador SAD u BiH Michael Murphy na Energetskom samitu 2024 koji se oržava u Neumu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE