GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Neto dobit Janafa smanjena 11%

Neto dobit Janafa smanjena 11%
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.04.2022 / 16:03
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Neto dobit Janafa u prvom ovogodišnjem kvartalu je prema financijskom izvještaju objavljenom u četvrtak iznosila 68 milijuna kuna, što je 11 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju.

Janaf je u prvom kvartalu ostvarilo ukupne prihode 194,3 milijuna kuna, koji su manji od lanjskih za 2,1 posto.

Ukupni rashodi povećani su za 5,7 posto, na 105,4 milijuna kuna.

Prihodi od temeljne djelatnosti - transporta nafte i skladištenja nafte i naftnih derivata, iznose 191,4 milijuna kuna i veći su za 13,7 posto u odnosu na planirane iznose.

U prvom kvartalu 2022. godine Janaf u su porasli prihodi u poslovanju s inozemnim kupcima što pokazuju prihodi od prodaje u inozemstvu koji čine gotovo 66 posto poslovnih prihoda i veći su za 4,7 posto od ostvarenja prethodne godine.

Na domaćem tržištu ostvareno je gotovo 64 milijuna kuna prihoda od temeljne djelatnosti.

"Kao dio strateške okosnice hrvatskog energetskog sektora i ključni igrač u širem regionalnom okruženju, Janaf i ove godine već u prvom tromjesečju postavlja dobre temelje za još jednu dobru godinu u poslovanju", ističe Uprava Janafa.

Tagovi: Jadranski naftovod, Janaf, nafta, Naftna industrija Srbije
PROČITAJ I OVO
Njemački RWE i ADNOC iz UAE sklopili ugovor o isporuci ukapljenog plina
PLIN
Njemački RWE i ADNOC iz UAE sklopili ugovor o isporuci ukapljenog plina
ABU DHABI - Njemačka kompanija RWE sklopilla je ugovor s tvrtkom Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) o isporuci ukapljenog prirodnog plina najvećem europskom gospodarstvu do kraja prosinca, objavio je u nedjelju RWE.
Makedonija još nije uspjela nabaviti struju za zimu
STRUJA
Makedonija još nije uspjela nabaviti struju za zimu
SKOPLJE - Zamjenik premijera Sjeverne Makedonije za ekonomska pitanja Fatmir Bitići rekao je da bi sljedeći tjedan trebalo biti poznato gdje će ta zemlja kupovati struju tijekom nadolazeće zime i po kojim cijenama, prenosi skopski Večer.
HERA naložila Plinari Zagreb da hitno uključi nove kupce
NALOG
HERA naložila Plinari Zagreb da hitno uključi nove kupce
ZAGREB - Više od deset tisuća kućanstava i dalje je na čekanju kod zagrebačke Gradske plinare - Opskrba (GPZO) sa zahtjevom da postanu njezini kupci plina, piše u subotu Jutarnji list.
Peter Ratatics postaje predsjednik Uprave Ine
KADROVI
Peter Ratatics postaje predsjednik Uprave Ine
ZAGREB - Peter Ratatics bit će novi predsjednik Uprave Ine, dok će preostala dva mađarska člana biti Krisztian Pulay i Berislav Grašo. Uz njih će na sjednici Nadzornog odbora kompanije u srijedu biti predložena i tri hrvatska člana, doznaje Večernji list.
Švicarska pojačava opskrbu gorivom iz strateških rezervi
GORIVO
Švicarska pojačava opskrbu gorivom iz strateških rezervi
ZUERICH - Švicarska vlada najavila je u petak da će početkom listopada na tržište plasirati benzin, dizel, lož ulje i kerozin iz strateških rezevi kako bi osigurala opskrbu domaćeg gospodarstva naftnim derivatima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE