GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nema kupca za 10 posto udjela u Elektroprivredi Crne Gore

Nema kupca za 10 posto udjela u Elektroprivredi Crne Gore
BEZ INTERESA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.08.2022 / 07:29
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Na Javni poziv za prodaju sopstvenih akcija Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) u predviđenom roku nije pristigla nijedna ponuda, saopštio je predsjednik Odbora direktora kompanije Milutin Đukanović.

On je najavio da će narednih dana kompanija preduzeti nove korake, kako bi se izbjeglo smanjenje osnovnog kapitala za 77 miliona eura.

Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić u ponedjeljak, 1. avgusta 2022. godine, sprovela je postupak javnog otvaranja ponuda po osnovu Javnog poziva za prodaju sopstvenih akcija u blok transakciji. Tom prilikom, kako su kazali, konstatovano je da u predviđenom roku nije pristigla nijedna ponuda.

- Podsjećam javnost na činjenicu da EPCG od 26. septembra 2019. godine posjeduje 11.813.238 sopstvenih akcija, što čini 10% njenog osnovnog kapitala. Naznačene akcije su, u sklopu realizacije Ugovora o izvršenju put opcije između A2A i Crne Gore, za iznos od 52,8 miliona eura otkupljene od italijanske kompanije i, shodno članu 230 Zakona o privrednim društvima, moraju se otuđiti najkasnije do 26. septembra 2022. godine, jer će, u protivnom, biti poništene, što bi predstavljalo značajno umanjenje osnovnog kapitala", kazao je predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović, izvijestio je RTV Crne Gore.

S obzirom na to da do 1. avgusta tekuće godine nije pristigla nijedna ponuda, Đukanović navodi da će narednih dana preduzeti nove korake, kako bi se izbjeglo smanjenje osnovnog kapital EPCG za 77 miliona eura.

- Ovdje nalazim za shodno da podsjetim na neke vrlo maliciozne komentare, prisutne u dijelu javnosti, a kojima je potencirana navodna namjera rukovodstva kompanije da, mimo svojih ingerencija, naznačeni fond akcija proda ili maltene pokloni EPS-u. O neznavenim istupima, u kojima se postavljalo pitanje zašto EPCG prodaje akcije koje može da zadrži, da i ne govorim. U tom smislu, cijenim da bi bilo poželjno ukoliko bi pojedinci, skloni ovakvim istupima, pokušali da obogate svoje znanje kroz upoznavanje sa zakonskim normama te da, ukoliko je moguće, načine razliku između sopstvene političke orijentacije i profesionalnog odnosa prema pitanjima iz domena privrede, konkretno onima koja se odnose na poslovanje EPCG", kazao je Đukanović.

Tagovi: Elektroprivreda Crne Gore, Milutin Đukanović
PROČITAJ I OVO
Je li solarna energija najjeftiniji način za proizvodnju velike količine struje?
SOLARI
Je li solarna energija najjeftiniji način za proizvodnju velike količine struje?
ZAGREB - Proizvodnja energije pomoću sunčevih zraka koje se odbijaju od površine zemlje, rad noću, pomoć pri uzgoju jagoda: tehnologija solarnih ploča strelovito napreduje, a troškovi za ključne segmente svjetske energetske tranzicije naglo padaju.
Rusija i Turska postigle dogovor o plaćanju plina u rubljama
DOGOVOR
Rusija i Turska postigle dogovor o plaćanju plina u rubljama
ANKARA - Rusija i Turska postigle su načelni dogovor da se dio plaćanja ruskog prirodnog plina prebaci u rublje u sklopu produbljivanja trgovinskih veza dviju zemalja, objavilo je danas tursko ministarstvo energetike.
Cijena nafte porasla nakon što je IEA povisila prognoze potražnje
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijena nafte porasla nakon što je IEA povisila prognoze potražnje
LONDON - Cijene nafte u četvrtak su porasle za više od jedan posto nakon što je Međunarodna agencija za energiju (IEA) povisila prognozu rasta potražnje za naftom u ovoj godini, budući da su brzorastuće cijene prirodnog plina potaknule neke potrošače da prijeđu na naftu.
Rusija za smanjenu isporuku plina okrivljuje EU, Poljsku, Ukrajinu i sankcije
PLIN
Rusija za smanjenu isporuku plina okrivljuje EU, Poljsku, Ukrajinu i sankcije
ZAGREB - Rusko veleposlanstvo u Berlinu priopćilo je u četvrtak da su isporuke ruskog plina Europskoj uniji znatno smanjene, ali da to nije uzrokovano djelovanjem Rusije već posljedica antiruskih sankcija i poteza Poljske i Ukrajine, prenose RIA Novosti.
Skladište plina Okoli na dan 10. kolovoza zapunjeno 61 posto
PLIN
Skladište plina Okoli na dan 10. kolovoza zapunjeno 61 posto
ZAGREB - U skladištu plina Okoli na dan 10. kolovoza ove godine bilo je utisnuto ukupno 2,63 milijardi kilovatsati (kWh) plina, što znači da je bilo na razini zapunjenosti od 61 posto, podaci su Podzemnog skladišta plina Okoli.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE