GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nafta ispod 83 dolara

Nafta ispod 83 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.02.2023 / 17:35
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Cijene nafte i dalje su ispod razine od 83 dolara, a danas nije bilo pokretača koje bi značajnije usmjerile cijene.

Zabrinutost za opskrbu iz Rusije zbog novih sankcija neutralizirala naznake slabije potražnje u SAD-u.

Na londonskom je tržištu cijena barela nakon podneva bila gotovo nepromijenjena u usporedbi s jučerašnjim zatvaranjem trgovine i iznosila je 82,66 dolara. Jučer je zaključila trgovanje u minusu 2,62 dolara.

Značajnijih promjena nije danas bilo ni na američkom tržištu gdje se barelom trgovalo po 76,38 dolara. Jučer je zaključio trgovinu u minusu 2,46 dolara.

Trgovce je jučer uznemirio snažan rast zaliha sirove nafte u SAD-u u prošlom tjednu, za čak 4,1 milijun barela, budući da signalizira slabu potražnju u najvećem svjetskom gospodarstvu.

U četvrtak pozornost tržišta preusmjerila se na skoro uvođenje europskog embarga na ruske naftne derivate. Zabrana bi u EU trebala stupiti na snagu 5. veljače i mogla bi ozbiljno zategnuti globalnu opskrbu.

Tagovi: nafta, cijene nafte, Brent nafta, WTI nafta
PROČITAJ I OVO
Plin i struja u Njemačkoj u drugoj polovini 2023. puno skuplji nego prije rata
ENERGENTI
Plin i struja u Njemačkoj u drugoj polovini 2023. puno skuplji nego prije rata
BERLIN - Računi za plin i struju za kućanstva u Njemačkoj bili su u drugoj polovini 2023. godine znatno viši nego prije rata u Ukrajini, unatoč padu cijena u odnosu na prvu polovinu godine, pokazali su podaci ureda za statistiku.
Rusija povećava uvoz benzina iz Bjelorusije
GORIVO
Rusija povećava uvoz benzina iz Bjelorusije
MOSKVA - Rusija je u ožujku povećala uvoz benzina iz susjedne Bjelorusije kako bi se uhvatila u koštac s rizikom nestašica na domaćem tržištu zbog neplaniranih popravaka u ruskim rafinerijama nakon napada dronovima, izvijestio je Reuters pozivajući se na četiri industrijska i trgovačka izvora.
NO Ine: Dividenda 24 eura po dionici
DIVIDENDA
NO Ine: Dividenda 24 eura po dionici
ZAGREB - Nadzorni odbor Ine je na sjednici održanoj u srijedu dao suglasnost na prijedlog uprave o isplati dividenda od 24 eura po dionici iz dijela neto dobiti iz 2023. te iz zadržane dobiti iz 2022. godine, pri čemu je ukupan iznos za isplatu dividende 240 milijuna eura.
Cijene nafte iznad 86 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte iznad 86 dolara
ZAGREB - Cijene nafte zadržale su se danas na međunarodnim tržištima na 86 dolara budući da je ulagače zatekao rast zaliha u SAD-u, a uteg su im bile i naznake da vodeći proizvođači ne planiraju dodatno smanjivati opskrbu.
HGK predlaže poseban zakon za investicije u obnovljive izvore energije
OIE
HGK predlaže poseban zakon za investicije u obnovljive izvore energije
ZAGREB - Hrvatska još uvijek ima najdugotrajniji proces razvoja projekata obnovljivih izvora energije u Europi. Prije točno godinu dana HGK i njezino Udruženje za obnovljive izvore energije predstavili su Position paper – dokument koji sažeto analizira najveće prepreke u ovom području te nudi rješenja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE