GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MOL uvršten među najbolje kompanije na ljestvici održivosti

MOL uvršten među najbolje kompanije na ljestvici održivosti
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.11.2020 / 13:30
Autor: SEEbiz
BUDIMPEŠTA - MOL je ponovno ispunio uvjete za uvrštenje u Dow Jones svjetski indeks održivosti (DJIO) u kategoriji Istraživanja i proizvodnje nafte i plina te Integrirane naftno-plinske kompanije nakon postupka evaluacije za 2020. godinu.

Ovo je peta godina zaredom u kojoj je MOL prepoznat po svojoj vodećoj ulozi u korporativnoj održivosti te uvršten u Dow Jones svjetski indeks održivosti. Nakon provedene godišnje procjene održivosti, MOL je nastavio popravljati svoje rezultate u usporedbi s prethodnim godinama te je na temelju rezultata održivosti uvršten u 10 % najboljih kompanija koje se bave istraživanjem i proizvodnjom nafte i plina te integriranih naftno-plinskih kompanija diljem svijeta.

MOL ostaje jedan od predvodnika u održivosti u Srednjoj Europi te je jedina kompanija u indeksu europskih zemalja u razvoju.

„Iznimno smo ponosni jer su naši napori vezani uz održivost još jednom prepoznati uvrštenjem u prestižni Dow Jones svjetski indeks održivosti. Ohrabrujuće je vidjeti da smo u sve kompetitivnijoj okolini uspjeli dodatno poboljšati svoje rezultate u više elemenata. Uvrštenje u DJIO važno je postignuće, ali i više od toga, ono je odraz napora naših radnika i partnera budući da svi marljivo radimo na transformiranju MOL Grupe dok smo na putu prema niskougljičnom društvu“, rekao je József Simola, financijski direktor MOL Grupe.

DJIO je stvoren kako bi identificirao kompanije koje provode odlične ekološke, društvene i upravljačke prakse u skladu s međunarodno priznatim standardima. Temelji se na strogoj analizi rezultata održivosti kompanija, stoga je članstvo u DJIO ograničeno na korporacije koje su ocijenjene najboljima u skupini. S obzirom na svoju dugoročnu predanost održivom razvoju, MOL-u je drago što ga investicijska zajednica kontinuirano prepoznaje kao vrhunskog provoditelja ekoloških, društvenih i upravljačkih praksi.

Tagovi: kompanija MOL, ljestvica održivosti, József Simola, odživost, Dow Jones svjetski indeks održivosti,
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte prekoračile 49 dolara, OPEC+ neznatno povećava opskrbu
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte prekoračile 49 dolara, OPEC+ neznatno povećava opskrbu
LONDON - Cijene nafte prekoračile su u petak na međunarodnim tržištima 49 dolara jer su veliki proizvođači dogovorili tek blago povećanje opskrbe od siječnja, s obzirom na slabu potražnju u uvjetima pandemije koronavirusa.
Češka će do 2038. prestati vaditi ugljen
UGLJEN
Češka će do 2038. prestati vaditi ugljen
PRAG - Češka će zatvoriti proizvodnju u rudnicima ugljena do 2038. godine, prema odluci vladinog Povjerenstva za ugljen.
Danska od 2050. više neće vaditi naftu u Sjevernom moru
ODLUKE
Danska od 2050. više neće vaditi naftu u Sjevernom moru

KOPENHAGEN - Danski parlament podržao je u četvrtak prijedlog vlade da se do 2050. okončaju sve aktivnosti istraživanja i vađenja nafte i plina u Sjevernom moru i da se otkaže najnoviji krug izdavanja koncesija.

OPEC i Rusija blago povećavaju opskrbu u siječnju
NAFTA
OPEC i Rusija blago povećavaju opskrbu u siječnju
BEČ - Organizacija zemalja-izvoznica nafte (OPEC) i Rusija dogovorili su se da će od siječnja ublažiti ograničenja proizvodnje nafte za skromnih 500 tisuća barela dnevno, ali nisu postigli kompromis o proizvodnoj politici za ostatak sljedeće godine.
Cijene nafte iznad 48 dolara, OPEC+ traži kompromis
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte iznad 48 dolara, OPEC+ traži kompromis
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima iznad 48 dolara budući da trgovci čekaju ishod neizvjesnih pregovora proizvođača o produljenju sporazuma o ograničenju opskrbe i na iduću godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE