GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MOL osigurao mobilne kućice i sanitarne kontejnere za hrvatske žrtve potresa

MOL osigurao mobilne kućice i sanitarne kontejnere za hrvatske žrtve potresa
DONACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.01.2021 / 16:15
Autor: SEEbiz
BUDIMPEŠTA – Kako bi pomogao žrtvama potresa u Hrvatskoj, MOL je osigurao 50 mobilnih kućica i 6 sanitarnih kontejnera Sisačko-moslavačkoj županiji, području koje je najviše pogođeno prirodnom katastrofom.

Kontejneri vrijedni 125.000 EUR (950.000 HRK) mogu poslužiti kao privremeni smještaj onima koji su morali napustiti svoje domove. Prvi kontejneri već su u petak stigli u Petrinju, a ostali će stići sljedeći tjedan. 

MOL kao najveći strani ulagač u Hrvatskoj osjeća potrebu pomoći svim ljudima koji su sada u nevolji zbog potresa u Hrvatskoj, a posebno onima koji žive u sisačkoj regiji. Unutar portfelja je industrijski centar u Sisku, a više od tisuću radnika Grupe živi u ovoj regiji. Stoga je MOL djelovao odmah i, u suradnji s hrvatskim Ravnateljstvom civilne zaštite, dostavit će 50 mobilnih kućica i 6 sanitarnih kontejnera na područja koja su najviše pogođena prirodnom katastrofom. Ukupna vrijednost mobilnih kućica i sanitarnih kontejnera koji služe za privremeni smještaj iznosi 125.000 EUR (950.000 HRK).

„U MOL Grupi naše su misli sa žrtvama potresa u Hrvatskoj. Kao najveći strani ulagač u Hrvatskoj, smatramo da je naš prioritet pomoći građanima Hrvatske u ovoj teškoj situaciji. I stambene zgrade pretrpjele su štete tako da je obiteljima potrebno osigurati prikladan smještaj što je prije moguće. Mnogi od njih su poljoprivrednici, stočari pa trebaju rješenje koje im omogućuje ostanak blizu svojih domova. Stoga, u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite u Hrvatskoj, osiguravamo 50 grijanih mobilnih kućica i 6 sanitarnih jedinica za one kojima su potrebni. Dok je obnova u tijeku, ove mobilne kućice mogle bi značiti veliku pomoć ljudima koji su izgubili svoje domove“, rekao je József Molnár, glavni izvršni direktor MOL Grupe.

Kompanije članice MOL Grupe, INA i Tifon te njihovi radnici aktivno sudjeluju u humanitarnim aktivnostima u područjima pogođenima potresom. INA ukupno donira 2,5 milijuna kuna, od čega će 500 tisuća kuna biti donirano bolnici u Sisku, a 2 milijuna kuna organizacijama i institucijama koje pomažu u obnovi. INA i njezine tvrtke članice također su osigurale kamp kućice i kontejnere koji mogu poslužiti kao privremeni smještaj za 100 ljudi. Donirali su i gorivo, sredstva za dezinfekciju svoje marke, odjeću i hranu koja je dostavljena hrvatskom Crvenom križu. INA je ustupila svoje skladišne prostore u Sisku lokalnoj zajednici za skladištenje humanitarne pomoći. Na maloprodajnim mjestima Ine i Tifona na području pogođenom potresom, za žurne službe koje sudjeluju u operacijama osigurana je kava i voda u boci.

INA je također pretrpjela manju štetu zbog potresa u Hrvatskoj. Istovremeno, proizvodne jedinice neoštećene su u katastrofi, pa sve Inine operacije – istraživanje i proizvodnja ugljikovodika, prerada, veleprodaja i maloprodaja – nesmetano nastavljaju s radom.

Tagovi: kompanija MOL, mobilne kućice, kontejneri, kompanija Ina, Tifon
PROČITAJ I OVO
MOL odlučio isplatiti dividendu
DIVIDENDA
MOL odlučio isplatiti dividendu
BUDIMPEŠTA - MOL je odlučio isplatiti dividendu u ukupnom iznosu od 75,875 milijardi HUF dioničarima za poslovnu 2020. godinu.
Cijene nafte blizu 66 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte blizu 66 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima blizu 66 dolara, poduprte poboljšanim procjenama potražnje zbog naznaka oporavka gospodarstava od posljedica pandemije koronavirusa.
Brodska Rafinerija od juna na plinskom transportnom sistemu Hrvatske
PLINOVOD
Brodska Rafinerija od juna na plinskom transportnom sistemu Hrvatske
BOSANSKI BROD - U Rafineriji nafte Brod realizirana je ključna faza projekta plinofikacije rafinerije, Crodux plin je proveo plinovod ispod korita rijeke Save, što će omogućiti povezivanje magistralnog plinovoda iz Republike Hrvatske s prethodno izgrađenom plinovodnom mrežom na teritoriji Rafinerije nafte Brod.
Vlada Ini dodijelila 40-godišnju koncesiju na pomorskom dobru u Urinju
KONCESIJE
Vlada Ini dodijelila 40-godišnju koncesiju na pomorskom dobru u Urinju
ZAGREB - Vlada je u srijedu donijela odluku kojom se Ini dodjeljuje 40-godišnja koncesija na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene – industrijske luke Urinj i izgradnje i gospodarskog korištenja pomorskog dobra izvan lučkog područja u katastarskoj općini Kostrena Barbara.
Poboljšane procjene potražnje podigle cijene nafte prema 65 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Poboljšane procjene potražnje podigle cijene nafte prema 65 dolara
LONDON - Cijene nafte porasle su u srijedu na međunarodnim tržištima prema 65 dolara, potaknute poboljšanim procjenama potražnje koje su potisnule u drugi plan zabrinutost zbog rasta broja novozaraženih koronavirusom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE