GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MOL osigurao mobilne kućice i sanitarne kontejnere za hrvatske žrtve potresa

MOL osigurao mobilne kućice i sanitarne kontejnere za hrvatske žrtve potresa
DONACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.01.2021 / 16:15
Autor: SEEbiz
BUDIMPEŠTA – Kako bi pomogao žrtvama potresa u Hrvatskoj, MOL je osigurao 50 mobilnih kućica i 6 sanitarnih kontejnera Sisačko-moslavačkoj županiji, području koje je najviše pogođeno prirodnom katastrofom.

Kontejneri vrijedni 125.000 EUR (950.000 HRK) mogu poslužiti kao privremeni smještaj onima koji su morali napustiti svoje domove. Prvi kontejneri već su u petak stigli u Petrinju, a ostali će stići sljedeći tjedan. 

MOL kao najveći strani ulagač u Hrvatskoj osjeća potrebu pomoći svim ljudima koji su sada u nevolji zbog potresa u Hrvatskoj, a posebno onima koji žive u sisačkoj regiji. Unutar portfelja je industrijski centar u Sisku, a više od tisuću radnika Grupe živi u ovoj regiji. Stoga je MOL djelovao odmah i, u suradnji s hrvatskim Ravnateljstvom civilne zaštite, dostavit će 50 mobilnih kućica i 6 sanitarnih kontejnera na područja koja su najviše pogođena prirodnom katastrofom. Ukupna vrijednost mobilnih kućica i sanitarnih kontejnera koji služe za privremeni smještaj iznosi 125.000 EUR (950.000 HRK).

„U MOL Grupi naše su misli sa žrtvama potresa u Hrvatskoj. Kao najveći strani ulagač u Hrvatskoj, smatramo da je naš prioritet pomoći građanima Hrvatske u ovoj teškoj situaciji. I stambene zgrade pretrpjele su štete tako da je obiteljima potrebno osigurati prikladan smještaj što je prije moguće. Mnogi od njih su poljoprivrednici, stočari pa trebaju rješenje koje im omogućuje ostanak blizu svojih domova. Stoga, u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite u Hrvatskoj, osiguravamo 50 grijanih mobilnih kućica i 6 sanitarnih jedinica za one kojima su potrebni. Dok je obnova u tijeku, ove mobilne kućice mogle bi značiti veliku pomoć ljudima koji su izgubili svoje domove“, rekao je József Molnár, glavni izvršni direktor MOL Grupe.

Kompanije članice MOL Grupe, INA i Tifon te njihovi radnici aktivno sudjeluju u humanitarnim aktivnostima u područjima pogođenima potresom. INA ukupno donira 2,5 milijuna kuna, od čega će 500 tisuća kuna biti donirano bolnici u Sisku, a 2 milijuna kuna organizacijama i institucijama koje pomažu u obnovi. INA i njezine tvrtke članice također su osigurale kamp kućice i kontejnere koji mogu poslužiti kao privremeni smještaj za 100 ljudi. Donirali su i gorivo, sredstva za dezinfekciju svoje marke, odjeću i hranu koja je dostavljena hrvatskom Crvenom križu. INA je ustupila svoje skladišne prostore u Sisku lokalnoj zajednici za skladištenje humanitarne pomoći. Na maloprodajnim mjestima Ine i Tifona na području pogođenom potresom, za žurne službe koje sudjeluju u operacijama osigurana je kava i voda u boci.

INA je također pretrpjela manju štetu zbog potresa u Hrvatskoj. Istovremeno, proizvodne jedinice neoštećene su u katastrofi, pa sve Inine operacije – istraživanje i proizvodnja ugljikovodika, prerada, veleprodaja i maloprodaja – nesmetano nastavljaju s radom.

Tagovi: kompanija MOL, mobilne kućice, kontejneri, kompanija Ina, Tifon
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte stabilne iznad 55 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte stabilne iznad 55 dolara
LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se u ponedjeljak na međunarodnim tržištima iznad 55 dolara, balansirajući između ohrabrujućih planiranih poticaja u SAD-u i zabrinutosti za potražnju u uvjetima postroženih protupandemijskih mjera.
Potrošnja električne energije će se udvostručiti do 2050.
STRUJA
Potrošnja električne energije će se udvostručiti do 2050.
ZAGREB - Prije više od 200 godina i njezinog otkrića, električna energija pomogla je poboljšati životni standard. Omogućila je društvu da se širi i napreduje.
Heineken i Philips dogovorili 10-godišnju opskrbu strujom iz Finske
DOGOVOR
Heineken i Philips dogovorili 10-godišnju opskrbu strujom iz Finske
AMSTERDAM - Konzorcij četiri nizozemske tvrtke, uključujući Heineken i Philips, izvijestio je da su s francuskom tvrtkom Neoen potpisali 10-godišnji ugovor o kupnji struje koja će se proizvoditi u vjetroparku u Finskoj.
Iran traži objašnjenje za zapljenu tankera u Indoneziji
ZAPLJENA
Iran traži objašnjenje za zapljenu tankera u Indoneziji
TEHERAN - Iran je u ponedjeljak zatražio od Indonezije objašnjenje za zapljenu tankera koji je plovio pod iranskom zastavom pošto je Džakarta objavila da je u svojim vodama zaplijenila dva tankera, pod iranskom i panamskom zastavom.
Huawei: Ovo je deset ključnih trendova u transformaciji energetskog sustava
TRENDOVI
Huawei: Ovo je deset ključnih trendova u transformaciji energetskog sustava
ZAGREB - Digitalizacija energetskog sustava omogućit će postizanje ugljične neutralnosti, ali i dodatno ubrzati razvoj digitalne ekonomije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE