GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MOL odlučio isplatiti dividendu

MOL odlučio isplatiti dividendu
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.04.2021 / 20:08
Autor: SEEbiz
BUDIMPEŠTA - MOL je odlučio isplatiti dividendu u ukupnom iznosu od 75,875 milijardi HUF dioničarima za poslovnu 2020. godinu.

Tvrtka prošle godine nije isplatila dividende zbog pada potražnje kao posljedice epidemije koronavirusa.

MOL ima ukupno gotovo 819 milijuna dionica, od čega je 61,6 milijuna vlastitih dionica, tako da je ukupna težina dividende trenutno podijeljena na približno 757 milijuna dionica, što odgovara približno 100 HUF po dionici. To daje dividendni prinos od 4,8 posto po trenutnom tečaju 2,068 HUF.

U 2020. godini MOL je ostvario EBITDA u iznosu od više od dvije milijarde dolara, a iako je zarada niža u usporedbi s 2019. godinom, brza i pravovremena reakcija na krizu omogućila nam je da ostvarimo čak i viši slobodni novčani tok nego što je bio predviđen očekivanjima prije COVID-a. To je bilo moguće samo jer je svaka djelatnost poslovala s pozitivnim rezultatom, čak i u godini velikih poremećaja.

Za ovu godinu najavljuju da će udvostručiti napore u 2021. godini kako bismo napredovali s transformacijom poslovanja. Očekuju da će 2021. biti godina s određenom normalizacijom i oporavkom, što podržava očekivanja i EBITDA od 2,3 milijarde dolara.

Tagovi: kompanija MOL, dividenda
PROČITAJ I OVO
Energetska tranzicija: Nafta polako gubi primat
TRANZICIJA
Energetska tranzicija: Nafta polako gubi primat
ZAGREB - Nafta gubi primat i kroji se nova geopolitika, piše u subotu Večernji list navodeći da je zbog klimatskih promjena na djelu energetska tranzicija prema vjetru, suncu, kobaltu, litiju...
Terminali FBiH kreću u veliku investiciju
INVESTICIJE
Terminali FBiH kreću u veliku investiciju
SARAJEVO - Operator Terminali Federacije BiH kreće u novu veliku investiciju rekonstrukcije terminala tečnih naftnih goriva u Blažuju.
Rusija planira zauzeti petinu svjetskog tržišta vodika
CILJEVI
Rusija planira zauzeti petinu svjetskog tržišta vodika
MOSKVA - Rusija namjerava zauzeti oko 20 posto budućeg svjetskog tržišta vodika, rekao je ruski ministar energetike Nikolaj Šulginov u intervjuu za magazin Energy Policy.
Japan do 2030. namjerava povećati udio obnovljivih izvora na 40 posto
OIE
Japan do 2030. namjerava povećati udio obnovljivih izvora na 40 posto
TOKYO - Japanska vlada namjerava do fiskalne 2030. godine udio solarne, energije vjetra i drugih obnovljivih izvora energije u ukupnoj energetskoj bilanci zemlje povećati na gotovo 40 posto, izvijestila su u petak poslovne novine Asahi pozivajući se na izvore u Ministarstvu gospodarstva, trgovine i industrije.
Sklonost ulagača riziku podigla cijene nafte prema 68 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Sklonost ulagača riziku podigla cijene nafte prema 68 dolara
LONDON - Cijene nafte porasle su u petak na međunarodnim tržištima prema 68 dolara, poduprte sklonošću ulagača riziku nakon što je američka središnja banka stišala zabrinutost zbog jačanja inflacije i otklonila mogućnost strože monetarne politike.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE