GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MOL odlučio isplatiti dividendu

MOL odlučio isplatiti dividendu
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.04.2021 / 20:08
Autor: SEEbiz
BUDIMPEŠTA - MOL je odlučio isplatiti dividendu u ukupnom iznosu od 75,875 milijardi HUF dioničarima za poslovnu 2020. godinu.

Tvrtka prošle godine nije isplatila dividende zbog pada potražnje kao posljedice epidemije koronavirusa.

MOL ima ukupno gotovo 819 milijuna dionica, od čega je 61,6 milijuna vlastitih dionica, tako da je ukupna težina dividende trenutno podijeljena na približno 757 milijuna dionica, što odgovara približno 100 HUF po dionici. To daje dividendni prinos od 4,8 posto po trenutnom tečaju 2,068 HUF.

U 2020. godini MOL je ostvario EBITDA u iznosu od više od dvije milijarde dolara, a iako je zarada niža u usporedbi s 2019. godinom, brza i pravovremena reakcija na krizu omogućila nam je da ostvarimo čak i viši slobodni novčani tok nego što je bio predviđen očekivanjima prije COVID-a. To je bilo moguće samo jer je svaka djelatnost poslovala s pozitivnim rezultatom, čak i u godini velikih poremećaja.

Za ovu godinu najavljuju da će udvostručiti napore u 2021. godini kako bismo napredovali s transformacijom poslovanja. Očekuju da će 2021. biti godina s određenom normalizacijom i oporavkom, što podržava očekivanja i EBITDA od 2,3 milijarde dolara.

Tagovi: kompanija MOL, dividenda
PROČITAJ I OVO
Scope dodijelio MOL-u pozitivne izglede
POZITIVNO
Scope dodijelio MOL-u pozitivne izglede
BUDIMPEŠTA - Scope Ratings je dodijelio mađarskoj naftnoj i plinskoj tvrtki MOL ocjenu BBB- izdavatelja s pozitivnim izgledima, prema izvješću državnog medija MTI.
Adanić: Janaf će biti energetska, a ne samo naftna kompanija
TRANSFORMACIJA
Adanić: Janaf će biti energetska, a ne samo naftna kompanija
ZAGREB - Ministar gospodarstva Damir Habijan rekao je u ponedjeljak na konferenciji Poslovnog dnevnika "Energetski put u održivu budućnost" da dekarbonizaciju u nadolazećim godinama moramo odraditi i zbog sebe i zbog EU-a.
Izvršni direktor Saudi Aramca: Energetska tranzicija ne uspijeva
JASNA PORUKA
Izvršni direktor Saudi Aramca: Energetska tranzicija ne uspijeva
HOUSTON - Izvršni direktor Saudi Aramca Amin Nasser izjavio je u ponedjeljak da energetska tranzicija ne uspijeva i da bi kreatori politike trebali napustiti "fantaziju" o postupnom ukidanju nafte i plina, jer se očekuje da će potražnja za fosilnim gorivima nastaviti rasti u narednim godinama.
Njemačka i Kanada intenziviraju suradnju na području vodikove energije
VODIK
Njemačka i Kanada intenziviraju suradnju na području vodikove energije
HAMBURG - Njemački ministar gospodarstva Robert Habeck i kanadski ministar energetike Jonathan Wilkinson istaknuli su važnost energetske sigurnosti u svjetlu ruskog rata u Ukrajini i drugih globalnih sukoba.
Cijene nafte porasle prema 86 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte porasle prema 86 dolara
LONDON - Cijene nafte porasle su u ponedjeljak na međunarodnim tržištima prema 86 dolara zbog pojačanih ukrajinskih napada na rusku energetsku infrastrukturu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE