GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MOL Grupa surađivat će s Meraxisom na proizvodnji reciklirane plastike

MOL Grupa surađivat će s Meraxisom na proizvodnji reciklirane plastike
RECIKLIRANI MATERIJALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.09.2020 / 12:07
Autor: SEEbiz
BERN / BUDIMPEŠTA – Švicarska trgovačka grupa Meraxis i MOL Grupa, vodeća industrija nafte, plina i petrokemijskih proizvoda u srednjoj i istočnoj Europi, stupaju u strateško partnerstvo. Udružit će snage kako bi nastavili s razvojem poliofelinskih recikliranih plastičnih smjesa. Cilj je razviti i proizvesti visokokvalitetne smjese od recikliranih materijala te ih distribuirati diljem svijeta.

Meraxis će opskrbljivati MOL Grupu visokokvalitetnim recikliranim materijalom koji će se miješati s MOL-ovim djevičanskim poliolefinskim smolama. Uz korištenje kombiniranog znanja Meraxisa i MOL Grupe o proizvodnji plastike, razvit će se novi portfelj proizvoda koji će prvo proizvoditi tvrtka Aurora Kunststoffe GmbH, član MOL Grupe u Njemačkoj. Za buduću distribuciju bit će odgovorna oba partnera. Partnerstvom će se stvoriti jedinstvena vrijednost za klijente, koji će imati na raspolaganju stručnost u cijelom vrijednosnom lancu proizvoda - od nabave, proizvodnje, prodaje do tehničkih usluga. Glavni direktori obiju kompanija potpisali su zajedničko pismo namjere za suradnju.

„MOL Grupa naš je ključni strateški partner. Kao jedan od vodećih proizvođača polimera u Europi, MOL Grupa već je godinama predana ostvarivanju kružne ekonomije u modelu zatvorene petlje“, izjavio je dr. Stefan Girschik, glavni direktor Meraxis Grupe. „Naš je cilj iskoristiti združena znanja naših dviju kompanija kako bismo zadovoljili sve veću potražnju za visokokvalitetnim plastičnim reciklatima u automobilskoj, građevinskoj i ambalažnoj industriji. Potencijali reciklata u proizvodnji visokokvalitetnih plastičnih proizvoda još uvijek nisu ni blizu potpunog iskorištenja. Međutim, strateške suradnje kao što je ova omogućavaju nam da napravimo ključni korak prema optimiziranom upravljanju recikliranjem“, dodao je.

„Proizvodnja reciklirane plastike važan je smjer za naše transformacijsko putovanje prema tome da postanemo vodeći igrač u kemijskoj industriji na području srednje i istočne Europe. Budući da se propisi i zahtjevi klijenata stalno mijenjaju, MOL Grupa identificirala je važnost korištenja recikliranih materijala bez obzira na to o kojoj se industriji radi. Partnerstvo će nam omogućit da brzo razvijemo smjese reciklata kako bismo zadovoljili zahtjeve klijenata te nadopunili naš razvoj. Također, ovo partnerstvo omogućiti će nam pristup izvoru vrhunskih sirovina te ćemo nastaviti sa širenjem međunarodnih distribucijskih mreža kako bismo mogli isporučivati reciklirane materijale u traženoj količini i kvaliteti. Meraxis ima i opsežna stručna znanja koja obuhvaćaju cijeli vrijednosni lanac te zajedno želimo ubrzati naše putovanje prema ostvarivanju svojih ciljeva održivosti“, naglasio je Gabriel Szabó, zamjenik glavnog direktora MOL Grupe za Downstream.

Kao jedan od vodećih europskih proizvođača polimera, MOL Grupa već godinama proširuje svoje petrokemijsko poslovanje. MOL Grupa ušla je u proizvodnju recikliranih plastičnih spojeva preuzimanjem tvrtke Aurora Kunststoffe u studenom 2019. te nastavlja svoju strategiju “Enter Tomorrow 2030” usmjerenu na prijelaz iz tradicionalnog poslovanja zasnovanog na fosilnim gorivima u Downstreamu na portfelj petrokemijskih proizvoda veće dodane vrijednosti. Kompanija je usredotočena na to se pozicionira kao tržišni predvodnik u području recikliranja i proizvodnje reciklirane plastike u srednjoj i istočnoj Europi.

Meraxis je na tržištu prisutan više od godinu dana nakon spajanja dva globalna švicarska trgovačka društva REHAU GmbH i MB Barter & Trading. REHAAU GmBH je uz druge tvrtke bio odgovoran za globalnu proizvodnju i opskrbu materijalima za REHAU grupu. Meraxis otada neprestano radi na proširivanju svog portfelja primarnih i recikliranih materijala. Kako bi to postigli, distributer posluje s brojnim partnerima i dobavljačima kako bi na jednom mjestu nudili reciklirane granulate te recikliranu plastiku u željenoj kvaliteti i količini trgovačkim društvima cijelog svijeta.

Tagovi: MOL Grupa, recikliranje materijala, Aurora Kunststoffe, Gabriel Szabó, Meraxis
PROČITAJ I OVO
Solarna elektrana Trebinje 1 na mreži do 2022.
OIE
Solarna elektrana Trebinje 1 na mreži do 2022.
TREBINJE - Ministar energetike i rudarstva RS Petar Đokić i direktor Elektroprivrede RS Luka Petrović potpisali su danas ugovor o dodjeli koncesije za izgradnju solarne elektrane Trebinje 1 na području grada Trebinja.
Benzin pojeftinjuje, LPG plin poskupljuje
CIJENE GORIVA
Benzin pojeftinjuje, LPG plin poskupljuje
ZAGREB - U ponoć dolazi do promjene u cijenama goriva.
Zabrinutost za potražnju i nova europska zatvaranja pritisnuli cijene nafte
NAFTNO TRŽIŠTE
Zabrinutost za potražnju i nova europska zatvaranja pritisnuli cijene nafte
LONDON - Cijene nafte pale su u ponedjeljak na međunarodnim tržištima, budući da raste zabrinutost zbog novih slučajeva koronavirusa, europske zemlje uvode nova zatvaranja, a Libija planira dodatno povećanje proizvodnje, što sve zajedno prigušuje potražnju.
Poreska uprava privremeno zatvorila 24 benzinske pumpe
NEPRAVILNOSTI
Poreska uprava privremeno zatvorila 24 benzinske pumpe
BEOGRAD - Zbog utvrđenih nepravilnosti u radu Poreska uprava je za 24 benzinske pumpe izrekla meru privremenog zatvaranja objekta.
Završena MOL-ova nova tvornica za proizvodnju bitumena modificiranog gumenim granulatom u Zalaegerszegu
INVESTICIJE
Završena MOL-ova nova tvornica za proizvodnju bitumena modificiranog gumenim granulatom u Zalaegerszegu
BUDIMPEŠTA - Na MOL-ovoj lokaciji Zala završena je tvornica za proizvodnju bitumena modificiranog gumenim granulatom, što je investicija vrijedna oko 10 milijuna dolara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE