GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MOL Grupa preuzima maloprodajnu imovinu u Slovačkoj i Mađarskoj

MOL Grupa preuzima maloprodajnu imovinu u Slovačkoj i Mađarskoj
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2021 / 10:33
Autor: SEEbiz
BUDIMPEŠTA – MOL Grupa objavila je da će Slovnaft stjecanjem udjela preuzeti 100-postotni udio tvrtke Normbenz Slovakia s.r.o. koja posluje unutar Normeston Group Cyprus Limited, što uključuje 16 maloprodajnih mjesta Lukoil u Slovačkoj.

MOL je također sklopio ugovor s tvrtkom Marché International AG o kupnji tvrtke koja u Mađarskoj upravlja s devet restorana pod brendom Marché.

Ugovori se uklapaju u ažuriranu dugoročnu strategiju Grupe pod nazivom „SHAPE TOMORROW 2030+” koja stavlja poseban naglasak na razvoj Usluga kupcima i maloprodaju.

„Daljnji razvoj ponude hrane i robe široke potrošnje te širenje mreže dio su naše ažurirane strategije. To pomaže našem cilju da postanemo regionalni lider u maloprodaji goriva i robe široke potrošnje, a kako bismo to postigli, odlučno tražimo nove prilike. Preuzimanjem 16 maloprodajnih mjesta Lukoil u Slovačkoj pruža nam se mogućnost širenja u toj zemlji i uvođenja postojećeg koncepta Fresh Corner na sve nove lokacije Slovnafta. Preuzimanje tvrtke koja upravlja restoranima Marché u Mađarskoj također stvara novu perspektivu za MOL, jer svoju gastro ponudu možemo podići na potpuno novu razinu, a maloprodajnim uslugama možemo doprijeti do većeg broja kupaca“, rekao je Péter Ratatics, izvršni potpredsjednik za Usluge kupcima i maloprodaju MOL Grupe.

Preuzimanje 100-postotnog udjela tvrtke Normbenz Slovakia s.r.o. uključuje 16 maloprodajnih mjesta brenda Lukoil u Slovačkoj, koje su rasprostranjene u čitavoj zemlji. Nova maloprodajna mjesta dobro nadopunjavaju lokalnu mrežu Slovnafta, koja se trenutno sastoji od 254 maloprodajna mjesta. Mreža će nastaviti raditi pod brendom Slovnafta, koji će nakon preuzimanja na njoj uvesti Fresh Corner koncept, s vrhunskim gastro proizvodima i ostalim uslugama koje se već nude u Slovnaftovoj mreži. Transakcija podliježe odobrenju tržišnog natjecanja od strane Antimonopolskog ureda Republike Slovačke („AMO“).

Od devet preuzetih restorana tvrtke Marché International, njih sedam sastavni su dijelovi MOL-ovih maloprodajnih mjesta već više od 10 godina. Sa svojom svježinom i konceptom pripreme à la minute, ovi restorani i njihovi zaposlenici pružaju vrhunsku kvalitetu na europskom tržištu. Tijekom godina MOL je stekao regionalno iskustvo i stručnost, a kao rezultat toga, kompanija sada može upravljati restoranima unutar vlastitog poslovanja, s namjerom da ih uključi u koncept Fresh Corner. Preuzimanje podliježe odobrenju Mađarske gencije za zaštitu tržišnog natjecanja („GVH“).

Koncept Fresh Corner pokrenut je 2015. godine, a kao rezultat toga, osim kupnje goriva, kupci u pokretu mogu na maloprodajnih mjestima uživati i u kvalitetnoj kavi, hot dogu, svježim sendvičima i pecivima. Lanac sada ima 955 prodajnih mjesta, a koncept je uvelike pridonio povećanju EBITDA-e Grupe za 510 milijuna USD u 2020. godini što je rekordni rezultat djelatnosti Usluge kupcima i maloprodaja.

Tagovi: MOL Grupa, kompanija MOL, Lukoil, Marché, Normbenz Slovakia, Zsolt Hernadi, nafta
PROČITAJ I OVO
Specijalna bolnica za ortopediju iz Rovinja dobivat će toplinsku energiju iz mora
PODUHVAT
Specijalna bolnica za ortopediju iz Rovinja dobivat će toplinsku energiju iz mora
ROVINJ - U Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju "Martin Horvat" iz Rovinja realizirat će se jedan od prvih domaćih pilot projekata dobivanja toplinske energije iz mora s ciljem postizanja veće energetske učinkovitosti.
Grmoja: Priopćenje Ine je veća bomba od Kovačevićevog svjedočenja
PORUKE
Grmoja: Priopćenje Ine je veća bomba od Kovačevićevog svjedočenja
ZAGREB - Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja reagirao je sinoć na priopćenje Ine u vezi s navodima izrečenim na sjednici Antikorupcijskog vijeća, ocijenivši da je ono "veća bomba" od svjedočenja bivšeg šefa Janafa jer u njemu "tvrde da je Vlada podržala gašenje rafinerije".
Zeleno svjetlo za pet solarnih elektrana kod Stoca
SOLARI
Zeleno svjetlo za pet solarnih elektrana kod Stoca
MOSTAR - Vlada FBiH je dala prethodne suglasnosti u postupku izdavanja energetskih dozvola gospodarskom društvu ECO-WAT d.o.o. Kiseljak za izgradnju pet fotonaponskih elektrana (A1, A2, A3, A4 i A5).
EU uvodi zabranu brodova s ruskom naftom po višoj cijeni
ZABRANE
EU uvodi zabranu brodova s ruskom naftom po višoj cijeni
BRUXELLES - EU će zabraniti održavanje i osiguranje brodova trećih zemalja koji prevoze rusku naftu kupljenu po cijeni višoj od limita, objavljeno je danas u Službenom glasniku EU.
Ina: Zatvaranje Rafinerije Sisak isključivo je naša poslovna odluka
TVRDNJE
Ina: Zatvaranje Rafinerije Sisak isključivo je naša poslovna odluka
ZAGREB - Iz Ine su istaknuli da je zaustavljanje prerade nafte u Sisku te prodaje nafte na tržištu isključivo poslovna odluka kompanije koju su podržala oba većinska vlasnika, napomenuvši da na tržištu prodaju samo dio proizvedene sirove nafte, i to po tržišnoj cijeni, a ostatak se prerađuje u Rafineriji nafte Rijeka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE