GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MOL Grupa preuzima maloprodajnu imovinu u Slovačkoj i Mađarskoj

MOL Grupa preuzima maloprodajnu imovinu u Slovačkoj i Mađarskoj
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2021 / 10:33
Autor: SEEbiz
BUDIMPEŠTA – MOL Grupa objavila je da će Slovnaft stjecanjem udjela preuzeti 100-postotni udio tvrtke Normbenz Slovakia s.r.o. koja posluje unutar Normeston Group Cyprus Limited, što uključuje 16 maloprodajnih mjesta Lukoil u Slovačkoj.

MOL je također sklopio ugovor s tvrtkom Marché International AG o kupnji tvrtke koja u Mađarskoj upravlja s devet restorana pod brendom Marché.

Ugovori se uklapaju u ažuriranu dugoročnu strategiju Grupe pod nazivom „SHAPE TOMORROW 2030+” koja stavlja poseban naglasak na razvoj Usluga kupcima i maloprodaju.

„Daljnji razvoj ponude hrane i robe široke potrošnje te širenje mreže dio su naše ažurirane strategije. To pomaže našem cilju da postanemo regionalni lider u maloprodaji goriva i robe široke potrošnje, a kako bismo to postigli, odlučno tražimo nove prilike. Preuzimanjem 16 maloprodajnih mjesta Lukoil u Slovačkoj pruža nam se mogućnost širenja u toj zemlji i uvođenja postojećeg koncepta Fresh Corner na sve nove lokacije Slovnafta. Preuzimanje tvrtke koja upravlja restoranima Marché u Mađarskoj također stvara novu perspektivu za MOL, jer svoju gastro ponudu možemo podići na potpuno novu razinu, a maloprodajnim uslugama možemo doprijeti do većeg broja kupaca“, rekao je Péter Ratatics, izvršni potpredsjednik za Usluge kupcima i maloprodaju MOL Grupe.

Preuzimanje 100-postotnog udjela tvrtke Normbenz Slovakia s.r.o. uključuje 16 maloprodajnih mjesta brenda Lukoil u Slovačkoj, koje su rasprostranjene u čitavoj zemlji. Nova maloprodajna mjesta dobro nadopunjavaju lokalnu mrežu Slovnafta, koja se trenutno sastoji od 254 maloprodajna mjesta. Mreža će nastaviti raditi pod brendom Slovnafta, koji će nakon preuzimanja na njoj uvesti Fresh Corner koncept, s vrhunskim gastro proizvodima i ostalim uslugama koje se već nude u Slovnaftovoj mreži. Transakcija podliježe odobrenju tržišnog natjecanja od strane Antimonopolskog ureda Republike Slovačke („AMO“).

Od devet preuzetih restorana tvrtke Marché International, njih sedam sastavni su dijelovi MOL-ovih maloprodajnih mjesta već više od 10 godina. Sa svojom svježinom i konceptom pripreme à la minute, ovi restorani i njihovi zaposlenici pružaju vrhunsku kvalitetu na europskom tržištu. Tijekom godina MOL je stekao regionalno iskustvo i stručnost, a kao rezultat toga, kompanija sada može upravljati restoranima unutar vlastitog poslovanja, s namjerom da ih uključi u koncept Fresh Corner. Preuzimanje podliježe odobrenju Mađarske gencije za zaštitu tržišnog natjecanja („GVH“).

Koncept Fresh Corner pokrenut je 2015. godine, a kao rezultat toga, osim kupnje goriva, kupci u pokretu mogu na maloprodajnih mjestima uživati i u kvalitetnoj kavi, hot dogu, svježim sendvičima i pecivima. Lanac sada ima 955 prodajnih mjesta, a koncept je uvelike pridonio povećanju EBITDA-e Grupe za 510 milijuna USD u 2020. godini što je rekordni rezultat djelatnosti Usluge kupcima i maloprodaja.

Tagovi: MOL Grupa, kompanija MOL, Lukoil, Marché, Normbenz Slovakia, Zsolt Hernadi, nafta
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte pale nakon iranskih poruka
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale nakon iranskih poruka
LONDON - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema 86 dolara budući da su ulagače umirile poruke Irana nakon incidenta sa "sumnjivim" dronovima, prigušivši strahovanja od eskalacije izraelsko-iranskog sukoba.
Bajatović: Gas za privredu od 1. maja jeftiniji za 15%
GAS
Bajatović: Gas za privredu od 1. maja jeftiniji za 15%
BEOGRAD - Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović najavio je danas da će gas za privredu, odnosno industrijske potrošače, od 1. maja biti jeftiniji za oko 15 odsto, ali i naveo da se cena za domaćinstva neće menjati.
Dioničarima Petrola ove godine dividenda od 1,80 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Petrola ove godine dividenda od 1,80 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Petrola predlažu skupštini da se za isplatu prošlogodišnje dividende izdvoji 1,80 eura bruto po dionici, što je 30 centi više od dividende za 2022.
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
REAKCIJE
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
NEW YORK - Cijene nafte skočile su u petak više od 3% nakon što je Izrael izveo napad na Iran, što je izazvalo strahove od širenja rata na Bliskom istoku.
Nafta i dalje iznad 87 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta i dalje iznad 87 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima iznad 87 dolara budući da su nove američke sankcije Iranu i Venezueli neutralizirale stišane napetosti na Bliskom istoku i naznake posustajanja potražnje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE