GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

MOL cilja na 600 benzinskih stanica u Poljskoj u pet godina

MOL cilja na 600 benzinskih stanica u Poljskoj u pet godina
CILJEVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.02.2023 / 08:23
Autor: SEEbiz
VARŠAVA - Mađarska naftna i plinska tvrtka MOL mogla bi povećati broj benzinskih postaja koje ima u Poljskoj na 600 u pet godina.

Izjavio je to Péter Ratatics, koji vodi MOL-ovo poslovanje s potrošačkim uslugama, na svečanom otvaranju prve rebrendirane MOL-ove postaje u zemlji u petak, javlja poljska novinska agencija PAP.

"Realno, željeli bismo imati 600 postaja u Poljskoj", rekao je Ratatics, dodajući da bi se cilj mogao postići za pet godina, prenosi PAP.

Kako su izvijestili predstavnici MOL grupe, poljsko tržište je vrlo konkurentno. Na pitanje koji je najveći izazov, Ratatics je odgovorio da su to cijene goriva.

"Marže u Poljskoj su niske, ali smo navikli na konkurentske uvjete – rekao je Ratatics.

U studenom je MOL zaključio akviziciju 410 benzinskih postaja u Poljskoj u sklopu ugovora vrijednog 610 milijuna USD s PKN Orlenom i Grupom Lotos. Rebrendiranje postaja trajat će dvije godine, rekli su dužnosnici MOL-a.

Ubuduće će postaje Slovnaft Polska koje rade na jugu zemlje također poslovati pod brendom MOL, zahvaljujući čemu će poljska mreža grupe dostići 500 postaja. Prema podacima Poljske organizacije naftne industrije i trgovine (POPiHN), u Poljskoj je krajem 2022. radilo 85 Slovnaftovih stanica.

Krajem prošle godine PKN Orlen imao je najviše postaja u Poljskoj – 1920. BP je bio na drugom mjestu s 574 stanice koje su pripadale koncernu. MOL  je s gotovo 500 postaja treći dok je Shell četvrti s 455 postaja na poljskom tržištu.

Tagovi: kompanija MOL, Peter Ratatics, Slovnaft, PKN Orlen, Shell
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte pale nakon iranskih poruka
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale nakon iranskih poruka
LONDON - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema 86 dolara budući da su ulagače umirile poruke Irana nakon incidenta sa "sumnjivim" dronovima, prigušivši strahovanja od eskalacije izraelsko-iranskog sukoba.
Bajatović: Gas za privredu od 1. maja jeftiniji za 15%
GAS
Bajatović: Gas za privredu od 1. maja jeftiniji za 15%
BEOGRAD - Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović najavio je danas da će gas za privredu, odnosno industrijske potrošače, od 1. maja biti jeftiniji za oko 15 odsto, ali i naveo da se cena za domaćinstva neće menjati.
Dioničarima Petrola ove godine dividenda od 1,80 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Petrola ove godine dividenda od 1,80 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Petrola predlažu skupštini da se za isplatu prošlogodišnje dividende izdvoji 1,80 eura bruto po dionici, što je 30 centi više od dividende za 2022.
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
REAKCIJE
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
NEW YORK - Cijene nafte skočile su u petak više od 3% nakon što je Izrael izveo napad na Iran, što je izazvalo strahove od širenja rata na Bliskom istoku.
Nafta i dalje iznad 87 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta i dalje iznad 87 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima iznad 87 dolara budući da su nove američke sankcije Iranu i Venezueli neutralizirale stišane napetosti na Bliskom istoku i naznake posustajanja potražnje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE