GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Matija Bitenc više neće biti član uprave Petrola

Matija Bitenc više neće biti član uprave Petrola
KADROVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.12.2023 / 22:11
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Nakon nešto manje od četiri godine Matija Bitenc oprašta se od uprave energetske tvrtke Petrol.

Nadzornici su na današnjoj sjednici prihvatili njegovu ostavku, a iz Petrola su ujedno napisali da će se Bitenc, koji je i predsjednik Uprave Geoplina, posvetiti isključivo vođenju te veledrogerije plinom iz grupe Petrol.

Bitenc je na dužnost stupio u ožujku 2020., au upravi najvećeg domaćeg trgovca naftnim derivatima bio je zadužen za financije, računovodstvo, riznicu, poslovno obavještavanje, kontroling, upravljanje rizicima i back office.

Danas mu prestaje funkcija člana Uprave, ali će u Petrolu ostati aktivan do 4. siječnja s ciljem primopredaje poslova.

Bitenc je do sada objedinjavao funkcije člana uprave Petrola i glavnog direktora Geoplina, "no zbog opsežnosti i složenosti obje uloge, odlučio se ubuduće fokusirati isključivo na upravljanje Geoplinom, “, piše u priopćenju Petrola putem internetskih stranica Ljubljanske burze.

Bitenčev odlazak posljednja je u nizu promjena u upravi jedne od najvećih slovenskih tvrtki u kojoj država također igra važnu vlasničku ulogu. U srpnju je ostavku podnio član uprave Jože Bajuk, au studenom je predsjednica uprave Nada Drobne Popović sporazumno raskinula mandat. Upravu Petrola sada vodi Saša Berger, au njoj su još Jože Smolič, Marko Ninčević i radnički direktor Zoran Gračner. Slovenski državni holding je do 20. prosinca od nadzornika Petrola zatražio objašnjenja o posljednjim kadrovskim promjenama.

Druga velika tema u ovom trenutku u Petrolu je prošlotjedna Vladina odluka o smanjenju cijena motornih goriva, čak i snižavanjem maksimalno dopuštenih marži trgovcima. Nadzorni odbor danas se upoznat s negativnim utjecajem ove odluke te je pozvao upravu društva "da učini sve što je u njegovoj moći kako bi zaštitio interese društva i njegovih dionika te ograničio financijsku štetu koja proizlazi iz usvojenih regulatornih promjena".

Iz Petrola su već ovaj tjedan objavili da su Ustavnom sudu podnijeli inicijativu za ocjenu ustavnosti i zakonitosti Uredbe o određivanju cijena pojedinih naftnih derivata, kojom je Vlada provela svoju odluku, s prijedlogom za njeno privremeno obustavljanje.

Tagovi: Matija Bitenc, Petrol, Sašo Berger, Berger
PROČITAJ I OVO
OPEC+ produžio smanjenje zajedničke proizvodnje sirove nafte do 2025.
ODLUKE
OPEC+ produžio smanjenje zajedničke proizvodnje sirove nafte do 2025.
LONDON - Utjecajna Organizacija zemalja izvoznica nafte i njezini saveznici, zajednički poznati kao OPEC+, u nedjelju su se složili produžiti službena smanjenja proizvodnje sirove nafte do 2025. godine.
EPS: Ostvaren dobar finansijski rezultat, predstoje mnogi izazovi
SKUPŠTINA
EPS: Ostvaren dobar finansijski rezultat, predstoje mnogi izazovi
BEOGRAD - Skupština Akcionarskog društva Elektroprivreda Srbije (A.D. EPS) usvojila je Izveštaj o realizaciji trogodišnjeg plana poslovanja za prvi kvartal 2024. godine, prema kojem je dobit kompanije 28,3 milijarde dinara, što je duplo više u odnosu na plan, saopštila je danas ta kompanija.
Analitičar: Međimurje plin imat će izazovan posao u Zagrebu
PLINSKE IGRE
Analitičar: Međimurje plin imat će izazovan posao u Zagrebu
ZAGREB - Zagrepčanima bi prirodni plin ubuduće trebao biti jeftiniji, ne samo zbog niže cijene koju je na natječaju ponudio Međimurje plin.
Rosneft: Solidan rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
RAST
Rosneft: Solidan rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
MOSKVA - Rosneft je povećao prihod i dobit u prvom tromjesečju budući da su više cijene na međunarodnim tržištima nadoknadile smanjenu proizvodnju.
Tomašević: Svim pravnim sredstvima ćemo se boriti protiv odluke HERA-e
JASNA PORUKA
Tomašević: Svim pravnim sredstvima ćemo se boriti protiv odluke HERA-e
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević ponovio je u petak da će se svim pravnim sredstvima boriti protiv odluke Hrvatske regulatorne agencije (HERA) da temeljem javnog natječaja Grad Zagreb plinom opskrbljuje Međimurje-plin.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE