GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Marže na gorivo u Sloveniji manje nego u Hrvatskoj i Mađarskoj

Marže na gorivo u Sloveniji manje nego u Hrvatskoj i Mađarskoj
GORIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.12.2020 / 17:59
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Prema analizi Banke Slovenije, posljedice slobodnog formiranja cijena naftnih derivata na tržištu ovise o reakciji kupaca na razlike u cijenama, strukturi tržišta i poticajima za ulazak novih sudionika.

Puštanjem cijena 95-oktanskog bezolovnog benzina i dizelskog goriva, cijene svih naftnih derivata u Sloveniji se od 1. listopada slobodno oblikuju na tržištu.

"Potpunim popuštanjem cijena nafte očekujemo tržišnu reakciju u smjeru porasta marži, jer su one među najnižima u Sloveniji u EU", rekla je Banka Slovenije (BS) u procjeni mogućeg učinka na inflaciju u najnovijoj makroekonomskoj prognozi.

Međutim, trgovcima će otežati moguće prekomjerno povećanje marži zbog tereta različitih dažbina i održavanja konkurentne pozicije u usporedbi sa susjednim zemljama. Uz to, nakon prihvaćanja liberalizacije cijena, vlada je najavila da će nadgledati formiranje tržišnih cijena i ponovno poduzeti mjere kontrole cijena u slučaju prekomjernog povećanja marži, podsjetili su.

Dakle, potencijalno povećanje marže ili porast maloprodajnih cijena vjerojatno neće biti samo rezultat slobodnih cijena na tržištu, već i većih operativnih troškova distributera povezanih sa zelenom tranzicijom, što je dodatni čimbenik koji Banka Slovenije nije uzela u obzir.

U scenariju mogućeg povećanja marži, Banka Slovenije pretpostavila je da će se za pet godina nakon deregulacije cijena marže trgovaca popeti na razinu usporedivu s prosječnom maržom susjednih zemalja u razdoblju 2017. - 2020.

"Procijenjeni porast marži ogleda se u zanemarivom utjecaju na usklađeni indeks potrošačkih cijena i na cijene energije", zaključili su.

Naime, marža trgovaca benzinom povećala bi se za 48 posto ili gotovo 13 centi do 2023. godine, što znači povećanje marže za oko četiri centa u odnosu na rujanske vrijednosti, a uzimajući u obzir PDV od 22 posto, maloprodajna cijena porasla bi za dobar pet centi. Za dizel, marža 2023. bila bi veća za 71 posto, što u maloprodajnoj cijeni predstavlja 14 centi ili povećanje marže od gotovo šest centi. Maloprodajna cijena porasla bi za sedam centi, a sve ostalo nepromijenjeno.

"Procjenjujemo da bi utjecaj pune liberalizacije cijena mogao povećati inflaciju, mjerenu harmoniziranim indeksom potrošačkih cijena, za 0,26 postotnih bodova u 2021. godini, za 0,08 postotnih bodova u 2022. godini i za 0,05 postotnih bodova u 2023. godini, "U predviđenom razdoblju, kumulativno za oko 0,4 postotna boda. S mogućim povećanjem marži naftnih derivata, kumulativni učinak na cijene energije u razdoblju 2020. - 2023. iznosio bi oko tri postotna boda", rekao je BS.

Ako bi se marže do 2025. povećale na razinu koja bi predstavljala udio u maloprodajnoj cijeni benzina i dizela usporediv s prosječnim udjelom marži u konačnoj maloprodajnoj cijeni susjednih zemalja u razdoblju 2017. - 2020., potencijalno povećanje marži utjecalo bi na cijene energije.

"Tijekom predviđenog razdoblja kumulativni učinak slobodnih cijena svih naftnih derivata na indeks cijena bio bi dobrih 0,3 postotna boda, a na cijene energije 2,6 postotnih bodova", napisali su.

Uzevši u obzir sastav maloprodajne cijene, procijenili su da je maksimalno dopuštena marža u Sloveniji do deregulacije cijena bila ista kao u listopadu 2014. i iznosila je 8,701 centa po litri benzina ili 8,158 centa po litri dizela.

Marža trgovaca iz susjednih zemalja ove je godine u prosjeku iznosila 14,7 centi po litri, što je gotovo 69 posto više nego u Sloveniji. U usporedbi s prosječnom maržom zemalja europodručja, jaz je bio još izraženiji, od 86%, budući da je prosječna marža europodručja bila 16,2 centa po litri.

Za dizelske marže nalazi su slični u usporedbi s europodručjem, a razlika između slovenske i prosječne marže susjednih zemalja još je očitija, kažu analitičari Banke Slovenije. Ove je godine prosječna marža trgovaca iz susjednih zemalja bila u prosjeku gotovo jednom više nego u Sloveniji, jer je njihova prosječna marža za dizel iznosila 16,1 centa po litri.

U ukupnoj strukturi konačnih maloprodajnih cijena naftnih derivata u Sloveniji marže predstavljaju samo mali dio, naime 8,1 posto maloprodajne cijene benzina i 7,7 posto maloprodajne cijene dizela ove godine, a dobar postotni bod niži u prosjeku prošle godine.

U međuvremenu su marže trgovaca u susjednim zemljama ove godine u prosjeku iznosile 12,6 posto cijene benzina, dok je udio marži u cijeni dizela bio gotovo sedam postotnih bodova veći od slovenskog prosjeka i iznosio je 14,4 posto.

U eurozoni je prosječni udio marži u maloprodajnoj cijeni naftnih derivata bio nešto niži od prosjeka susjednih zemalja, uglavnom zbog većih marži u Hrvatskoj i Mađarskoj.

Tagovi: Marže na gorivo, cijene goriva, Banka Slovenije, cijene naftnih derivata
PROČITAJ I OVO
EK najavljuje istragu njemačkih potpora za gašenje elektrana na ugljen
ISTRAGA
EK najavljuje istragu njemačkih potpora za gašenje elektrana na ugljen
BRUXELLES - Europska komisija najavila je detaljnju istragu planiranih njemačkih kompenzacija energetskim tvrtkama za prijevremeno gašenje elektrana na ugljen, iskazujući sumnju u moguće kršenje propisa EU-a o državnim potporama.
Kineski podaci i očekivanja veće ponude zadržali cijene nafte ispod 64 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Kineski podaci i očekivanja veće ponude zadržali cijene nafte ispod 64 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u utorak na međunarodnim tržištima ispod razine od 64 dolara, zakočene strahovanjima da će vodeći proizvođači povećati ponudu, a kineska potražnja oslabiti.
Međunarodna agencija za energetiku: Emisije CO2 snažno porasle
ZAGAĐENJE
Međunarodna agencija za energetiku: Emisije CO2 snažno porasle
PARIZ - Nakon godine povijesnog pada zbog pandemije covida-19, emisije CO2 koje proizvodi energetski sektor snažno su porasle, upozorila je u utorak Međunarodna agencija za energiju (IEA).
Brod s ukapljenim plinom za HEP uskoro na LNG terminalu u Omišlju
LNG
Brod s ukapljenim plinom za HEP uskoro na LNG terminalu u Omišlju
RIJEKA - Iz tvrtke LNG Hrvatska u ponedjeljak su potvrdili da se na terminalu za ukapljeni prirodni plin (UPP/LNG) u Omišlju uskoro očekuje uplovljavanje broda za prijevoz ukapljenog prirodnog plina "Adam LNG", koji će isporučiti oko 145 tisuća prostornih metara plina za Hrvatsku elektroprivredu (HEP).
Hrvatska se okreće solarnoj energiji
SUNCE
Hrvatska se okreće solarnoj energiji
ZAGREB – Vijeće predsjednika RH za energetsku tranziciju u ponedjeljak je usvojilo i predalo Vladi smjernice za poticanje izgradnje integriranih sunčanih elektrana kod građana i poduzetnika, s ciljem da se ugrade u zakone koji su pripremaju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE